Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασφάλιση Μηχανικών στα 5μηνα του ΟΑΕΔ


eddie.m

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ.

ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΣΤΑ 5 ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΥ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟ ΣΤΟ ΙΚΑ. ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ? Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ Νο 2/2015 ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 516
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συναδελφε Egaleo,

Kι εμένα μου ζητηθηκε ο αριθμος μητρώου απο το ΙΚΑ, με τη διαφορα πως εγώ ειχα απογραφεί στο ΙΚΑ και εχω αριθμό μητρώου γιατι μου ειχε χρειαστει οταν θελησα να συμμετάσχω σε ενα αλλο προγραμμα πιστοποιησης γνωσης χειρισμου Η/Υ κατα το παρελθόν.

Ειλικρινα δεν ξερω που τους χρειάζεται.

Μια συναδελφος όμως "πενταμηνιτισσα" επίσης, δεν εχει κανει απογραφη και το γραφειο προσωπικου του δήμου μας την ενημέρωσε πως δεν χρειαζεται να κανει, αν και της είχε ζητηθει στην αρχή.

Δε ξέρω κατι παραπάνω να σου πω.

Ελπίζω μόνο να μην μας προκύψει κανα πουκλούκι ακομα......

Link to comment
Share on other sites

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΕΒΓΑΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΑΜΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΩΣΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΚΑ. ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 5ΜΗΝΟΥ...

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί συνάδελφοι 5μηνίτες

 

Είμαι μηχανικός ,παλιά ασφαλισμένη (πριν το ΄93).

Μετά από πολλά πηγαινέλα στον ΟΑΕΔ , το ΤΣΜΕΔΕ και το τμήμα μισθοδοσίας του δήμου που έχω προσληφθεί  το μόνο σαφές και ξεκάθαρο για τον ΟΑΕΔ -που είναι τελικά και αυτός που θα εγκρίνει και θα πληρώσει τη δαπάνη – ήταν ότι ο καθαρός μισθός πρέπει να είναι 495,25 ευρώ.

Ο αρμόδιος υπάλληλος του δήμου για να κλείσει επιτέλους το θέμα ποιες εισφορές καλύπτει ο ΟΑΕΔ για τους μηχανικούς  και ποιος είναι ο μικτός μισθός επί του οποίου αυτές υπολογίζονται έστειλε στον ΟΑΕΔ e-mail με την εξής ανάλυση μισθού-εισφορών (όπως αυτές υπολογίζονται από τον πίνακα 2 - μηνιαίες εισφορές μισθωτών ασφαλισμένοι ως 31/12/1992) :

 

“……….Στην περίπτωση των μηχανικών (προ 93) οι κρατήσεις τους μαζί με την ασφάλιση του ΙΚΑ (3,68%) ανέρχονται σε 19,50%. Επιπρόσθετα οι μηχανικοί καταβάλλουν και την κράτηση υπέρ ειδικής προσαύξησης η οποία ανέρχεται σε 97,07€.

Με αυτό το σκεπτικό ο μικτός μισθός ανέρχεται σε 735,80€.

Ο καθαρός μισθός αφαιρώντας τις κρατήσεις είναι :

735,80€ - 143,48€(κρατήσεις 19,50%) – 97,07€(ειδική προσαύξηση) = 495,25€ (καθαρός μισθός σύμφωνα με την δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ)”

 

 

Και η απάντηση με e-mail του ΟΑΕΔ ήταν :

 

“επιλέξιμες είναι το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών κατά περίπτωση ωφελουμένου”

 

Οπότε καταλήξαμε ότι  το σύνολο  των παραπάνω εισφορών θα καταβληθεί στο ΤΣΜΕΔΕ και ότι ο μικτός μισθός μας είναι  735,80 € > 693,35 € που θέτει ως όριο το ΤΣΜΕΔΕ για να μας θεωρεί μισθωτούς.

 

Σημείωση : ο αριθμός μητρώου από το ΙΚΑ χρειάζεται για να καταβάλλονται  κρατήσεις για ιατροφαρμακευτική κάλυψη (ΚΠΚ 131) που είναι 3,68% για τον ασφαλισμένο στο ΤΣΜΕΔΕ μισθωτό.

Link to comment
Share on other sites

Πως καταφέρατε να έχετε και TΣΜΕΔΕ  και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα , δηλαδή κάρτα ανεργίας. Εγώ που είμαι εδώ και ένα μήνα στο πρόγραμμα ,μπέικα έχοντας κάνει παύση. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θυμάμαι πριν μερικά χρόνια ζητούσαν να είσαι γραμμένος στο ΤΕΕ για να γραφτείς άνεργος μηχανικός στον ΟΑΕΔ. Άλλαξε από τότε?

Link to comment
Share on other sites

Πως καταφέρατε να έχετε και TΣΜΕΔΕ  και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα , δηλαδή κάρτα ανεργίας. Εγώ που είμαι εδώ και ένα μήνα στο πρόγραμμα ,μπέικα έχοντας κάνει παύση. 

 

 

Μπορείς να είσαι ταυτόχρονα γραμμένος σε ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ και να εκδόσεις κάρτα ανεργίας. Δεν πρέπει όμως να έχεις ανοιχτά βιβλία. (ελεύθερο επάγγελμα)

Link to comment
Share on other sites

Ο Ο.Α.Ε.Δ εδώ που μένω προφανώς δεν είναι κατάλληλα ενημερωμένος γιατί για να βγάλω κάρτα ανεργίας μου ζήτησε διακοπή από τσμδε-τεε και συνεχίζει να επιμένει . Ευτυχώς που δεν ήταν αυτός ο λόγος που έκανα διαγραφή.

Ισχύει ακόμα ότι θέλουν άδεια άσκησης επαγγέλματος αλλά εγώ την είχα από παλιά και μην ξέροντας ότι παύει να ισχύει την κατέθεσα ως δικαιολογητικό και έγινε δεκτή.

Τώρα όμως  που θέλουν να μου βάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές προκύπτει το πρόβλημα με το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.