Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ασφάλιση Μηχανικών στα 5μηνα του ΟΑΕΔ


eddie.m

Recommended Posts

και εμενα σήμερα μου είπανε ότι δεν το δικαιούμαστε γιατί στο σύστημα τους δεν είδανε ένσημα (60) στο ΙΚΑ.

τωρα στο ΑΤΛΑΣ μου βγάζει τα παρακάτω.Δεν μετράνε οι μήνες που λέει ή παίζει ρόλο ο κλάδος που μπαίνουν?

μας έχουν που μας έχουν όλοι γραμμένους έχουμε και αυτα.

 

y.g 16/12/15 έγινε η απόλυση αλλά έχουν βάλει μεχρι 17/10

post-11364-0-64798400-1460733997_thumb.jpg

Edited by streetas
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 516
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γεια σας και καλώς σας βρήκα.

Είμαι μηχανολόγος και το 2014 είχα προσληφθεί μέσω του τότε κοινωφελούς προγράμματος εργασίας. Λόγο των εξελίξεων όσων αφορά τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ, είχα πληρώσει στο ταμείο μόνο τις εισφορές που «μου αναλογούσανε» (δηλ. για ένα μήνα). Τώρα μετά από δυο χρόνια και πληρώνοντας τις εισφορές μου κανονικά, μου έχουν μπλοκάρει την ιατροφαρμακευτική μου ασφάλιση λόγο εκείνων των οφειλών. Παρακολουθώ το θέμα σχεδόν από την αρχή και βλέπω ότι έχουν γίνει αρκετά βήματα αλλά δυστυχώς δεν έχω καταλάβει αν έχει βρεθεί κάποια λύση και αν ναι ποια είναι αυτή. Σκέφτομαι να πάω να τα πληρώσω για να τελειώνω αλλά το θεωρώ άδικο καθώς αυτά τα χρήματα μου έχουν είδη παρακρατήσει. Είπα πριν κάνω το βήμα και πληρώσω, να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι το οποίο θα μπορούσα να κάνω.

 

Καλησπέρα,

 

Ειμαι στην ίδια κατηγορία με εσένα, μηχανικός, ειχα προσληφθεί σε 5μηνο προγραμμα για το 2014. και προσφατα ανακαλυψα, οταν πηγα σε γιατρο για να μου συνταγογραφήσει φάρμακα, οτι μου εχουν μπλοκαρει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. ΕΛΕΟΣ δηλαδή....λες και εμεις τα είχαμε παρει στο χερι τα λεφτά αυτά και δεν τα αποδώσαμε στο ταμειο....με το τοπικο τσμεδε της περιοχης μου (Αλεξανδρουπολη) δεν βγαίνει ακρη, οποτε πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω...μια λύση ειναι να βαλω δικηγόρο γνωστο μου να τρεξει το θεμα ....θα δουμε

Link to comment
Share on other sites

τελικά μετά απο επικοινωνία με τον Δήμο που ήμουν έχει πληρωθεί μονο το ΤΣΜΕΔΕ και καθόλου ΙΚΑ οπότε και bye bye επίδομα. Απο ότι μου είπε επικρατεί και ένα μπάχαλο με αυτό και με άλλους δήμους.Βλακεία,καλύτερα να τους λέγαμε να πληρώσουν μονο ΙΚΑ

Edited by streetas
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Kαλημέρα συνάδελφοι,με το παλιό θέμα των εισφορών που εκρεμμεί απο το 2014 και αναφέρομαι σε όσους είχαν εργαστεί μέσω κοινωφελούς εργασίας και οι εισφορές μας δεν έχουν επιστραφεί απο το ταμείο του ΙΚΑ ως όφειλε αφού υπάρχει απόφαση απο την βουλή τι θα κάνουμε?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

διαμαρτυρια στο κεντρικο του ΙΚΑ (στην διοικηση) στον προεδρο τον Καλαματιανο.ειδικα οσοι διαμενουν αθηνα

 

Παιδια, επειδή δεν μπορεσα να βγαλω ακρη με το θεμα των εισοφορων απο το ΙΚΑ στο ΤΣΜΕΔΕ για τα 5μηνα του 2014, πηγα πληρωσα μερος του χρεους στην τραπεζα και το υπολοιπο θα το κανω διακανονισμο με ρυθμιση σε 12 δοσεις...Τραγικη κατασταση, μου ειχανε κοψει την ιατροφαρμακευτικη καλυψη, οποτε δυστυχως αναγκαστικα να το κανω.

Η γραμμη που δινουν ειναι να πληρωσουμε το ΤΣΜΕΔΕ και επειτα να κανουμε μια σχετικη αιτηση στο ΙΚΑ για επιστροφή των εισφορών. Και με το τμημα Εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ στην Αθηνα που καταφερα να μιλησω με εναν τυπο πολυ εξυπηρετικό, αυτο μου είπε. Οποτε προχωράω έτσι κι ο Θεός βοηθός!

Καλή συνέχεια παιδιά και μακριά απο τέτοια μπλεξίματα ξανά.

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ, ΑΜΕΣΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ, ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΜΗΝΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ?

 

το έχω πάρει εγώ, όχι όμως μετά από κοινωφελές πρόγραμμα αλλά μετά από κάποιους μήνες μισθωτής εργασίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Καλημέρα,είχε κάποιος συνάδελφος (από αυτους που έκαναν αίτηση στο ΙΚΑ  για επιστροφή εισφορών ) κάποιο νέο?Την αίτηση την κάνατε στο ΙΚΑ της περιοχής που εργαζόσασταν ή μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε κατάστημα ΙΚΑ?

 

Αν μπορεί κάποιος  που έχει προχωρήσει σε διάφορες ενέργειες με το ΙΚΑ να περιγράψει λίγο την διαδικασία  που ακολούθησε ( τι στοιχεία ζήτησ αν κ.α) θα ήταν μεγάλη βοήθεια ,για να αποφύγουμε κακοτοπιές της ελληνικης γραφειοκρατίας.Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.