Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαδικασία νομιμοποίησης αυθαιρέτου


georgia1979

Recommended Posts

οκ το βρήκα.........σε τι βλακείες κολάμε τελικά ρε γμτ

 

ήθελε απλά υποβολή ακόμα μία φορά μιας και έχουμε μηδενική δόση-υπόλοιπο

να σε ρωτήσω.τον εξώστη τον υπολόγισες σαν Υ.Δ. Βοηθητικού χώρου?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα....

έχω τακτοποιήσει ορισμένα αυθαίρετα όμως δεν έχω πάρει οριστική υπαγωγή. Ένας συνάδελφος μηχανικός μου είπε ότι για να πάρω οριστική κάνω νέα υποβολή δήλωσης με 0 παραβάσεις και παίρνω την οριστική υπαγωγή.

Ερώτηση : αν ισχύουν τα όσα μου είπε ο συνάδελφος τότε προκύπτουν τα εξής ερωτήματα α)στην πρώτη υπαγωγή έχω έναν μοναδικό κωδικό ακίνητου ο όποιος πλέον δεν ισχύει, μιας που με την νέα υπαγωγή έχω καινούργιο (όποτε αναγκάστηκα να γράψω στα σχόλια της β’ υποβολής ότι συνοδεύει τον κωδικό ακίνητου της α’ υποβολής ). Είναι αυτό σωστό?

Όσον άφορα το ιδιωτικό συμφωνητικό με τον πελάτη πως το κάνω upload ? (κάτι έχω ακούσει ότι εφόσον το υποβάλλεις τότε παίρνεις οριστική υπαγωγή ισχύει?)

Και τέλος ένας πελάτης έχει πληρώσει για το αυθαίρετο του στον Δήμο 5.000 ευρώ , με την τακτοποίηση που του είχα κάνει στις αρχές και εφόσον πλήρωσε την προκαταβολή του βγαίνει ένα πρόστιμο 10.000 .Πως μπορώ να κάνω πλέον την αφαίρεση των 5000 που έχει πληρώσει ?δηλαδή στην τράπεζα φαίνεται ότι χρεωστάει 10.000 αντί για 5000 μιας που παλιές πληρωμές λαμβάνονται υπόψιν ?πρέπει να κάνω νέα δήλωση που πλέον έχει την επιλογή παλαιές πληρωμές ?με την παλιά τι θα γίνει?

Ευχαριστώ προκαταβολικά…..

Link to comment
Share on other sites

Tην έκπτωση 20% την κάνει αυτόματα το σύστημα..?

Ενώ το πρόστιμο μετά την έκπτωση είναι εντός παραβόλου το σύστημα μου βγάζει επιπλέον οφειλή...

Any ideas?

Link to comment
Share on other sites

Ξαναείχα γράψει αυτό το post στο subforum: "Τακτοποιήση αυθαιρέτου ήδη δηλωμένου με τον 1337" αλλά επειδή είδα στα τελευταία αναρτημένα κάτι παρόμοιο με το δικό μου (mariam0202), το ανεβάζω και εδώ...Λοιπόν:

 

Το 1965 περίπου κατασκευάστηκαν αυθαίρετα σε ένα οικόπεδο εντός σχεδίου περίπου 850 τ.μ. μια ισόγεια κατοικία και μια ισόγεια αποθήκη, χωρίς άδεια. Το 1983 δηλώθηκαν με τον Ν.1337/83 και πήραν βεβαίωση Νομάρχη εξαίρεσης από κατεδάφιση (Γ' Φάση) και τα δύο κτίσματα στη μια κοινή δήλωση που έγινε στην τότε ιδιοκτήτρια του οικοπέδου. Στα σχέδια της τότε δήλωσης, από λάθος (?) ενώ οι διαστάσεις είναι σωστές με την πραγματική κατάσταση του ενός κτίσματος, το εμβαδόν που δηλώνεται είναι λάθος υπολογισμένο. Το δε άλλο κτίσμα - αποθήκη, δεν έχει σήμερα το ίδιο σχήμα ούτε το ίδιο εμβαδόν και χρησιμοποιείται ανέκαθεν ως κατοικία. Το 1990 γίνεται Διαχωρισμός με κάθετη ιδιοκτησία του αρχικού οικοπέδου σε τρια μικρότερα οικόπεδα. Τα συμβόλαια μεταβίβασης (στους γιους) περιγράφουν τις διαστάσεις των τμημάτων και αναφέρουν ότι εντός τους βρίσκονται τα εν λόγω κτίσματα (γενικά και αόριστα). Το ένα τμήμα είναι ακτιστο (οk). Το μεσαίο τμήμα περιλαμβάνει την αποθήκη (μόνο εμβαδόν γράφει το συμβόλαιο) και το άλλο τμήμα περιλαμβάνει την κατοικία (με το λάθος υπολογισμένο εμβαδόν φυσικά) χωρίς όμως να δίνει τις διαστάσεις του κτίσματος. Το πρόβλημα είναι ότι στα τοπογραφικά των συμβολαίων δεν φαίνονταν τα κτισματα, και πώς να φαίνονταν άλλωστε, αφού το ένα κτίσμα έμπαινε στην κάθετη του άλλου, οπότε δε θα γινόταν σωστά ο διαχωρισμός σε κάθετες.Σήμερα, οι ιδιοκτήτες των δύο τμημάτων με τα κτίσματα (είναι αδέρφια και τα έχουν καλά, γι' αυτό και δεν τους πειράζει που μπηκε ο ένας στον άλλον) θέλουν να τακτοποιήσουν τα επιπλέον που έχουν κτίσει (!), οπότε και εγώ βρέθηκα σε αυτό το χάος.

Ερώτημα πρώτο: στην ισόγεια κατοικία έχει γινει νέα ανεξάρτητη επέκταση (από πίσω, χωρίς σύνδεση της παλιάς κατοικίας με την επέκταση) η οποία μπαίνει και στην κάθετη του άλλου. Πώς δηλώνεται?

Ερώτημα δεύτερο: η ισόγεια κατοικία, χωρίς να έχει αλλάξει καθολου από το 83, κατέστη αυθαίρετη διότι δεν τηρείται το Δ με τη δημιουργημένη καινούρια κάθετη.

Ερώτημα τρίτο: η αποθήκη σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, δεν ήταν ποτέ αποθήκη, αλλά κατοικία, το δε σχήμα της δηλώθηκε λάθος - βιαστικά- από τον τότε αρχιτέκτονα μηχανικό. Δηλαδή δεν έγινε καμία επέμβαση ποτέ, και εσφαλμένα είχε δηλωθεί τότε ως π.χ. ορθογώνια με α εμβαδόν ενώ στην πραγματικότητα είναι τετράγωνη με β εμβαδόν. Πώς δηλώνεται αυτή η κατάσταση?

Επίσης, δεν τίθεται θέμα νομιμοποίησης με άδεια κανονική, αφού οι αποστάσεις από τα όρια των καθέτων ιδιοκτησιών καταπατούνται.

Θεωρώ ότι οι κατατμήσεις που έγιναν το 1990, εφόσον είχαν δηλωθεί τα κτίσματα το 83, είναι άκυρες κατά τη γνώμη μου, αλλά δεδομένου ότι εμείς οι μηχανικοί δεν έχουμε καμία ευθύνη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δηλώσεων αυθαιρέτων με το Ν.4014, πώς ξεπερνιέται αυτό το θέμα? Μήπως να τους στείλω στον αρχιτέκτονα που τα είχε κανονίσει τότε όλα αυτά και να ησυχάσω???? :confused:

 

υ.γ. Μια λύση θα ήταν να γινόταν συνένωση των 2 προβληματικών οικοπέδων με συμβόλαιο και να δηλωνόταν από κοινού οι επιπλέον των δηλωμένων το 1983 αυθαιρεσίες των κτισμάτων καθώς και οι νέες επεκτάσεις, αλλά για να γίνει συμβόλαιο θα πρέπει να υπάρχουν βεβαιώσεις νομιμότητας, άρα: φαύλος κύκλος! Θεωρώ άδικο πάντως να ξαναδηλωθεί το δηλωμένο κτίσμα το οποίο στο κάτω κάτω δεν άλλαξε καθόλου.

 

Αν κανείς αντιμετώπισε παρόμοια κατάσταση, τι του είπαν στην Πολεοδομία? (ΤΕΕ και ΥΠΕΚΑ αμφιβάλλω αν έχουν ιδέα...)

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω μια περίπτωση διώροφης κατοικίασ με τον 1ο όροφο κατοικία και το ισόγειο αποθήκες στην Ο.Α. εκτός σχεδίου. Με τον 3843 τακτοποιήθηκε το ισόγειο που έχει μετατραπεί σε κατοικία. Τώρα καλούμε να τακτοποίησω κάποιες προσθήκες που έχουν γίνει και βρίσκω στα αρχιτεκτονικά του φακέλου της πολεοδομίας εντελώς διαφορετίκα σχέδια απο αυτά που μου έδωσε ο ιδιοκτήτης. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση; Αναθεώρηση άδειας; Η τακτοποίηση με τον 3843 θεωρείται άκυρη; Ή μπορώ να τα είσαγω στο 4014 και να θεωρήσω αυθαίρετα μόνο οτι είναι εκτός περιγράμματος των νόμιμα υφιστάμενων σχεδίων;

Link to comment
Share on other sites

Με τα γνήσια έγινε η τακτοποίηση. Δηλαδή φαίνεται ότι έγινε αλλάγη χρήσης στα σχέδια που έχει η πολεοδομία και όχι στην πραγματική κατάσταση. Για αυτό και δεν έχω ιδέα πως να το χειριστώ...

Link to comment
Share on other sites

Ο 3843 δεν απαιτούσε αυτοψία οπότε έπαιρνε το ρίσκο ο ιδιοκτήτης και έδειχνε τις παρανομίες.Νομίζω πως εδώ έπαιξε και έχασε.Εσύ, κατά τη γνώμη μου, κάνεις μια λίστα με τις παρανομίες που έχει σε σχέση με την οικοδομική άδεια.Αν εμπίπτει εκεί μέσα καμιά τακτοποιημένη με τον 3843 (αλλά με σωστά στοιχεία) έχει καλώς, αν όχι τότε ξανατακτοποιεί τα πάντα. Γνώμονάς σου είναι ότι θα τα φτιάξεις έτσι ώστε να μπορείς να του δώσεις και βεβαίωση μετά.Οπότε σκέψου καλά πως θα το χειριστείς.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου. Το θέμα όμως είναι ότι τα τετραγωνικά που τακτοποίησε με τον 3843 συμπίπτουν απλά αλλάζει το περίγραμμα στις 2 όψεις. Αν δηλώσω μόνο τα κομμάτια που διαφέρουν για το ισόγειο με την χρήση κατοικίας που απέκτησε με τον 3843 είναι λάθος; Ουσιαστικά να προχωρίσω κανονικά στον 4014 χωρίς να δηλώσω αλλαγή χρήσης που έχει ήδη διορθωθεί στο 3843;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.