Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέρμανση χώρου WC


project.breeze

Recommended Posts

Μου έχει ανατεθεί η μελέτη θέρμανσης ενός υπό ανακαίνιση κτιρίου.Το κτίριο είναι ισόγειο και σχήματος Π και ο χώρος που περικλείεται από το Π βάση της αρχιτεκτονικής μελέτης θα γίνει χώρος πρασίνου.Είναι χωρισμένο σε καταστήματα εκ των οποίων κάποια είναι ήδη νοικιασμένα και έχουνε εγκαταστήσει οι ένοικοι κλιματιστικά.Κρίθηκε λοιπόν αναγκαίο να θερμανθούν τα εναπομείναντα καταστήματα με κλιματιστικές μονάδες σπλιτ.Το πρόβλημά μου είναι ότι ένας ανεξάρτητος χώρος έχει προβλεφθεί να γίνει WC.Αυτόν τον χώρο τί να χρησιμοποιήσω για να τον θερμάνω;Οι θερμικές απώλειες του χώρου είναι 2800kcal/h

Link to comment
Share on other sites

Αν η πόρτα του ανοίγει σε κλιματιζόμενο χώρο, με ένα απλό ανεμιστήρα απαγωγής θα "κλέβει" ζεστό αέρα, και δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Είναι 13m2 με ύψος 4.40,κακή μόνωση και εκτεθειμένο από 3 πλευρές.Επίσης για να απαντήσω στον συνάδελφο antloukidis η πρόσβαση δεν θα είναι από κλιματιζόμενο χώρο αλλά από εξωτερικό

Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ με τη λύση του κλιματιστικού. Η οσμή του από τις επικαθήσεις στα φίλτρα του θα είναι αφόρητη. Προτείνω ηλεκτρικό θερμοπομπό ειδικό για WC. Γιατί θα πρέπει να θερμάνεις αυτό τον χώρο; Πως εξαερίζεται; Μέσα από παράθυρο ή από εξαεριστήρα;  Πάντως 13m2 WC ... μοιάζει μάλλον με τα "Λουτρά των Βερσαλιών", παρά με ένα κοινότυπο WC επαγγελματικού χώρου!

Link to comment
Share on other sites

Θα είναι χώρος WC και WC ΑΜΕΑ που θα εξυπηρετεί πολλά γραφεία, γι'αυτό και τα 13m2

 

image.jpg

 

 

 

Είναι ο χώρος που περιγράφεται ως Αίθουσα 5

Edited by project.breeze
Link to comment
Share on other sites

Τότε αλλάζουν πολύ τα δεδομένα. Σίγουρα δεν είναι ένα κοινότυτπο WC αλλά ένας χώρος υγειηνής με WC Ανδρών, Γυναικών και ΑΜΕΑ. Μάλλον έχεις αρκετές τροποποιήσεις να κάνεις όπως ξεχωριστές εισόδους, χωρίσματα, κτλ. Για την θέρμανση τέτοιων χώρων, ίσως μια βόλτα σε γνωστό πολυκατάστημα του Αμαρουσίου ή των Σπάτων θα σου έδινε κάποιες ιδέες. Δες εκεί τι έχουν προβλέψει για θέρμανση και αερισμό χώρου και πάρε ιδέες.  Τώρα μόλις είδα ότι είσαι από την Λάρισσα οπώτε η ιδέα να επισκευτείς τέτοια πολυκαταστήματα μάλλον έχει δυσκολίες. Πάντως αν βρεθείς σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ίσως είναι καλή ιδέα να "κλέψεις" την ιδέα από έναν τέτοιο πολυχώρο.

Edited by Μαρκετάκης Ιωάννης
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.