Jump to content

Οδηγός Αδειοδότησης Καταστημάτων Υγειονονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ)

Recommended Posts

• 4 weeks later...

συγχαρητήρια για την οργάνωση. (+1)

για τις 34824 και 34825 εκδόθηκε και η συνημμένη περί διαφόρων διαδικαστικών

(παρακαλώ σημειώστε τη δημιουργία ειδικής Διεύθυνσης για την απλούστευση των διαδικασιών.

Νομίζω και μόνο η δημιουργία της είναι ένα βήμα στην κατεύθυνση της μείωσης της γραφειοκρατίας :)  

ΚΥΕ_20_1_2014.pdf

Edited by apier

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Το προσθέτω και εδώ. Εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Ένα περιεκτικό λινκ για τις διαδικασίες αδειοδότησης, όσον αφορά το υγειονομικό κομμάτι, από τον εξαίρετο επόπτη Α. Παπαδάκη.

http://static.diavgeia.gov.gr/doc/ΒΕΥΗ7ΛΚ-ΙΥΦ

• 4 weeks later...

Η υπεύθυνη δήλωση Μηχανικού για ΚΥΕ τροφίμων-ποτών (παντοπωλείο στην περίπτωσή μου), από ποιες ειδικότητες μηχανικών υπογράφεται;

Αναφέρει μέσα περί χώρων κύριας χρήσης-ΝΟΚ-κτηριοδομικό-πυροπροστασία κλπ για αυτό και η ερώτησή μου.

Εφ'όσον σε πολλές περιπτώσεις (μικρά καταστήματα) δεν απαιτείται μελέτη πυροπροστασίας αλλά η χορήγηση του πιστοποιητικού γίνεται με υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου, τί μας εμπλέκουν εμάς με αυτήν την υπεύθυνη δήλωση; Ούτως ή άλλως ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας δεν πρέπει να απευθυνθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία;

Η υπεύθυνη δήλωση Μηχανικού για ΚΥΕ τροφίμων-ποτών (παντοπωλείο στην περίπτωσή μου), από ποιες ειδικότητες μηχανικών υπογράφεται;

Αναφέρει μέσα περί χώρων κύριας χρήσης-ΝΟΚ-κτηριοδομικό-πυροπροστασία κλπ για αυτό και η ερώτησή μου.

Εφ'όσον σε πολλές περιπτώσεις (μικρά καταστήματα) δεν απαιτείται μελέτη πυροπροστασίας αλλά η χορήγηση του πιστοποιητικού γίνεται με υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου, τί μας εμπλέκουν εμάς με αυτήν την υπεύθυνη δήλωση; Ούτως ή άλλως ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας δεν πρέπει να απευθυνθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία;

στο πρώτο ερώτημα η απάντηση είναι εύκολη και δύσκολη μαζί.

Οι ίδιες ειδικότητες που μπορούν να υπογράφουν ΒΚΧ. Το περιεχόμενο μου φαίνεται ίδιο, μέχρι ενός σημείου.

Μετά όμως μπλέκει το πράγμα. μιλάει και για Η/Μ κλπ.

Κατά τη γνώμη μου απαιτείται μία υπογραφή πολ. μηχ., αρχ. (η όποιου άλλου δικαιούται ΒΚΧ)

και μία υπογραφή Η/Μ (ή όποιου άλλου δικαιούται Η/Μ)

σε σχέση με την 38283 επιτρέψτε μου να συμπληρώσω

ότι για ειδικά κτίρια έχει εφαρμογή το σημείο ιθ της οικ.55174/13 Απόφαση περί ΕΕΜΚ, οπότε απαιτείται άδεια δόμησης.

Επίσης, σύμφωνα με την 63234/12 (οδηγίες ΝΟΚ) η αλλαγή χρήσης σε ΚΥΕ από "κατάστημα" επίσης απαιτεί άδεια δόμησης.

Όπως καταλήγει και η Λεμπέση στο τελευταίο βιβλίο της περί ΝΟΚ:

"δεν προκύπτει η δυνατότητα να γενικευθεί ότι δεν απαιτείται άδεια αλλαγής χρήσης (για τα ΚΥΕ)

επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτούνται εργασίες που δεν καλύπτονται από τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 4 ..."

και βέβαια υπάρχουν σχεδόν πάντα τα θέματα ΑΜΕΑ και θέσεις στάθμευσης, εκτός αν το κατάστημα εμπίπτει σε κάποια εξαίρεση / μεταβατική.