Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οδηγός Αδειοδότησης Καταστημάτων Υγειονονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ)


Recommended Posts

On 16/3/2021 at 2:16 ΠΜ, persepolis88 said:

απαιτείται κάποια επιπλέον διαδικασία-γνωστοποίηση?

Όχι, μόνο η γνωστή διαδικασία στο Δήμο. Απλώς απαιτείται επιφάνεια 12 τ.μ. για τον χώρο πώλησης του άρτου.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 124
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@sof2 Έχω άδεια λειτουργίας για καφετέρια. Ανήκει στον πατέρα και θέλει να την μεταβιβάσει στην κόρη. Θα χρειαστεί να γίνει και μίσθωση με κάποιο μισθωτήριο στον λογιστή;(αυτό εννοείς ως μεταβίβαση από την οποία έχεις 10 μέρες να κάνεις γνωστοποίηση&μεταβολή; )

Link to comment
Share on other sites

Γενικά εφόσον έχεις μισθωτήριο μπορείς να κάνεις εξ αρχής νέα γνωστοποίηση όμως θα κάνεις από την αρχή όλη την διαδικασία.

Βέβαια  δεν υπάρχει κάποια διαδικασία εκτός του δήμου και όλα τα έγγραφα θα πρέπει να τηρούνται κανονικά. Το πιστοποιητικό πυρασφάλειας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτως ή άλλως (νομίζω). 

Εμένα μου έλεγαν ότι θα πρέπει να είναι εντός δέκα ημερών από την μίσθωση αλλά δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και ούτε είναι αναγκαστικό (για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης το μισθώνει σε ένα και μετά από τρία χρόνια σε κάποιον τρίτο..πρέπει ο ένας μισθωτής να ψάξει να βρει τον προηγούμενο μισθωτή?...σαφώς και όχι)

Γενικά αν το αναλύσεις δεν έχει ιδιαίτερη πρακτική σημασία όλο αυτό. Καλό θα ήταν να γίνουν μίσθωση έναρξη λειτουργίας και μεταβίβαση μαζί. Αν δεν γίνεται το χρονικό όριο είναι από την έναρξη δραστηριότητας εκτώς αν στην μίσθωση προβλέπεται μεταβίβαση άδειας λειτουργίας οπότε πρέπει να γίνουν όλα μαζί.

 

Για μένα δεν υπάρχει νόημα μεταβίβασης φορέα μεταβίβαση επιχείρησης έχεις κάτω από συγκεκριμένα κριτήρια...στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορείς να επιλέξεις είτε μεταβίβαση φορέα είτε νέα γνωστοποίηση. Αν υπάρχει άδεια σε ισχύ τότε κάνεις μεταβίβαση φορέα. 

Πάντως αν γίνει μίσθωση και είναι σε λειτουργία η επιχείρηση τότε πρέπει η έναρξη δραστηριότητας η γνωστοποίηση και η μίσθωση να συμπίπτουν χρονικά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα!Ελπίζω να είστε όλοι καλα. Θα ήθελα και εγώ να κάνω μια ερώτηση. Σε κατάστημα γίνεται ρύθμιση αυθαίρετου παταριού. Στο αυθαίρετο αυτό πατάρι έχει πάει το WC. (βλ. τομή). Μπορεί σε αυτό το κατάστημα να γίνει ένα ΚΥΕ? Το ρωτάω, διότι τα ύψη του παταριού αλλά και του ΄χωρου κάτω από αυτό δεν συνάδουν ούτε με τους χώρους βοηθητικής χρήσης βάσει νέου κτιριοδομικού.

Ευχαριστώ πολύ!

 

TOMI_KATASTIMATOS.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα, αν μπορούσατε να με βοηθήσετε γιατί θέλω να δω μία περίπτωση μικρού αναψυκτηρίου/καφενείου και έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ. 2-3 ερωτησούλες.

1) Σχετικά με τον αριθμό των wc, αν θυμάμαι καλά, αν το μαγαζί έχει κάτω από 50 καθήμενους απαιτείται μία μόνο τουαλέτα, σωστά; Και ο αριθμός των καθήμενων προκύπτει από τον ωφέλιμο χώρο της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων (χωρίς μπαρ κλπ δηλαδή) διά το συντελεστή 1,4. Τo θυμάμαι σωστά;

2) Ο προθάλαμος στο wc εξακολουθεί να είναι κανονικά υποχρεωτικό, σωστά;

3) Τέλος, εγώ έχω μείνει στο ότι είναι υποχρεωτική η ύπαρξη αποδυτηρίων, αλλά μου είπε κάποιος συνάδερφος στο προφορικό ότι έχει καταργηθεί αυτή η υποχρέωση, χωρίς να μπορώ να το βρω όμως κάπου. Είναι όντως έτσι;

4) Α και κάτι άλλο. Δεν υπάρχουν υγραέρια, φαντάζομαι ότι ισχύει το παλιό καθεστώς ακόμη, με τήρηση μέτρων και ύπαρξη φακέλου στο κατάστημα με το σχέδιο και τα μέτρα αποτυπωμένα πάνω σε αυτό και φυσικά το κόκκινο βιβλίο συντήρησης.

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!

Link to comment
Share on other sites

On 17/5/2021 at 12:26 ΜΜ, Fade2Black said:

Καλησπέρα, αν μπορούσατε να με βοηθήσετε γιατί θέλω να δω μία περίπτωση μικρού αναψυκτηρίου/καφενείου και έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ. 2-3 ερωτησούλες.

1) Σχετικά με τον αριθμό των wc, αν θυμάμαι καλά, αν το μαγαζί έχει κάτω από 50 καθήμενους απαιτείται μία μόνο τουαλέτα, σωστά; Και ο αριθμός των καθήμενων προκύπτει από τον ωφέλιμο χώρο της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων (χωρίς μπαρ κλπ δηλαδή) διά το συντελεστή 1,4. Τo θυμάμαι σωστά; Νομίζω για <40 είναι μια τουαλέτα. Δες ΥΑ 47829/2017 Αρ. 5 για αυτό το θέμα και γενικότερα.

2) Ο προθάλαμος στο wc εξακολουθεί να είναι κανονικά υποχρεωτικό, σωστά; Νομιζω είναι υποχρεωτικός αν έχεις καθήμενους.

3) Τέλος, εγώ έχω μείνει στο ότι είναι υποχρεωτική η ύπαρξη αποδυτηρίων, αλλά μου είπε κάποιος συνάδερφος στο προφορικό ότι έχει καταργηθεί αυτή η υποχρέωση, χωρίς να μπορώ να το βρω όμως κάπου. Είναι όντως έτσι; Πρόσφατα πήγε το υγειονομικό σε κυε γνωστού μου και του έκανε παρατήρηση περί μη ύπαρξης αποδυτηρίων. Και εννοούν ιδιαίτερο χώρο αποδυτηρίων, όχι απλώς μια κρεμάστρα ή ερμάρια (που έχει). Μήπως εξαρτάται από το είδος του κυε π.χ. αν απαιτείται ιδιαίτερη στολή για το προσωπικό κλπ? Ή μήπως από περιφέρεια σε περιφέρεια το αντιμετωπίζουν αλλιώς?

4) Α και κάτι άλλο. Δεν υπάρχουν υγραέρια, φαντάζομαι ότι ισχύει το παλιό καθεστώς ακόμη, με τήρηση μέτρων και ύπαρξη φακέλου στο κατάστημα με το σχέδιο και τα μέτρα αποτυπωμένα πάνω σε αυτό και τεχνικές περιγραφές και φυσικά το κόκκινο βιβλίο συντήρησης. Τι είναι το καφενείο κυε ή χσκ? 

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!

Με επιφύλαξη πάντα

Edited by persepolis88
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

2 σύντομες ερωτήσεις:

  1. Σε κυε που δεν εξυπηρετεί καθήμενους πρέπει να υπάρχει wc πελατών?
  2. Με ρωτάει ιδιοκτήτης πρατηρίου ζαχαροπλαστικής χωρίς καθήμενους που κάνει και πώληση καφέ σε διερχόμενους αν μπορεί να βάλει 1 πάγκο με 2 σκαμπώ, τι πρέπει να κοιτάξω? Σϊγουρα μεταβολή γνωστοποίησης στο notifybusiness. Πρέπει να ξαναγραφούν και τα της πυροπροστασίας με νέο πληθυσμό? Στο δήμο κάτι?

ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, μια ερώτηση γιατί έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με ΚΥΕ.

Κατάστημα λιγότερο απο 50τμ,  με υπαρχουσα αδεια Αναψυκτηριου τωρα προσθετουν και Σνακ-Μπαρ. Στο κατάστημα αυτο υπήρξαν πρότερα άλλα καταστήματα ΚΥΑ ενα μάλιστα πριν το 89. Στην άδεια χαρακτηρισμένο μονο κατάστημα, έχουν κάνει τακτοποίηση μονο για διαμερισματοποίηση. Χρειάζεται   ΕΕΔΜΚ αλλαγης χρήσης; ενημέρωση φακέλου; ή τι άλλο;

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Edited by Aristidis10
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 22/5/2021 at 12:25 ΜΜ, persepolis88 said:
  1. Σε κυε που δεν εξυπηρετεί καθήμενους πρέπει να υπάρχει wc πελατών?

Τα ΚΥΕ πλήρους γεύματος πρέπει να έχουν WC προσβάσιμο από τους πελάτες ακόμα κι αν δεν έχουν καθήμενους, απλώς αν έχουν καθήμενους το WC πρέπει να έχει και προθάλαμο.

Έτσι μου είπαν προφορικά από το υγειονομικό, αν ξέρει κάποιος συνάδελφος που σε ποιο νόμο θα βρούμε το παραπάνω ας μας πει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.