Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οδηγός Αδειοδότησης Καταστημάτων Υγειονονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ)


Recommended Posts

Σχετικά με την προσβασιμότητα Α.Μ.Ε.Α. σε Κ.Υ.Ε  σύμφωνα με τις αλλαγες του ν.4782/21 (ΦΕΚ 36Α/2021) του άρθρου 26 παρ.4 του ΝΟΚ

  ¨Οι διαμορφώσεις που αναφέρονται στην παρούσα γίνονται σύμφωνα με τεχνικές οδηγίες προσαρμογής υφιστάμενων κτιρίων και υποδομών της απόφασης της παρ.9 και ολοκληρώνονται μέχρι τις 31.12.2022".

Βάση τούτου θεωρώ οτι η διαμόρφωση  προσπελασιμότητας  για Α.Μ.Ε.Α.  σε προς αδειοδότηση παντοπωλείο-μινι μάρκετ σε υφιστάμενο κτίριο ακόμα δεν είναι υποχρεωτική. Συμφωνείτε;

Edited by Sotirisb
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 124
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συμφωνώ,σύμφωνα με τις ισχύουσες προθεσμίες,εάν όμως δεν υπάρχει μετά τις 31/12/2022 το κατάστημα κατά ΝΟΚ θα θεωρείται αυθαίρετο***.Άρα,ίσως είναι δόκιμη η πρόβλεψη εκ των προτέρων αφού πρόκειται για νέα αδειοδότηση.

***Ως προς την έλλειψη προσβασιμότητας και εφόσον δεν τεκμηριώνεται η δυσανάλογη οικονομική επιβάρυνση βάσει νομοθεσίας.

Edited by ChristinaK
Αστερίσκος
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλησπέρα, σε κατάστημα ΚΥΕ(εστιατόριο) όπου έχω 110 τ.μ. ωφέλιμη επιφάνεια τραπεζοκαθισμάτων, έχω τοποθετήσει 1 wc ΑΜΕΑ, ένα wc αντρών και 1 γυναικών.  Ο προθάλαμος είναι κοινός και για τα 3 wc και οι νιπτήρες (πλην του αμεα) είναι 2 στο προθάλαμο κοινοι.

Υπάρχει πρόβλημα με αυτή την διάταξη? Θα έπρεπε να τα ξεχωρίσω τα 2 wc με ξεχωριστούς προθαλάμους και εισόδους?

Στο ΦΕΚ 2161Β/17 ΑΝΑΦΈΡΕΙ ΣΤΟ ΆΡΘΡΟ 11 πως επιτρέπεται κοινός προθάλαμος χωρίς να αναφέρει για αντρες και γυναίκες, με καλύπτει? Ποια είναι η άποψη σας?

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

ενημερώθηκα για μια περίπτωση μιας μικρής εξολοκλήρου αυθαίρετης κατοικίας που ο διοκτήτης θέλει να μετατραπεί σε "απλό αναψυκτήριο". ένα κρίσιμο πρόβλημα που παρατηρώ είναι ότι το ελεύθερο ύψος στην πρόσοψή του είναι μόνο ~2 μέτρα.

σε τέτοια περίπτωση θεωρείται μη-κύριος χώρος και πρέπει να σταματήσει να είναι καν κατοικία (πόσο μάλλον κατάστημα) ή ισχύει κάτι άλλο;

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλησπέρα σας

Θα χρειάστώ Διάγραμμα Ροής για σούπερ μάρκετ . Επειδή κάποια λινκ που αναφέρονται στο topic είναι αρκετά παλία και δεν ανοίγουν , δεν έχω σχετική εικόνα και δεν έχω ξανασχοληθεί με Διάγραμμα Ροής.Μήπως θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει ? Επίσης διαβάζοντας τα προηγούμενα καταλαβαίνω πως μπορώ ως Πολιτικός Μηχανικός να υπογράψω εγώ και δεν απαιτείται κάποιας άλλης ειδικότητας συνάδελφος ή υγειηνολόγος.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.