Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μηχανικών αυτοματισμού και μεταπτυχιακά ή και κατατακτήριες


Pein

Recommended Posts

Γεία σας είμαι καινούργιος στο forum, θα ήθελα να δώσω συγχάρητηρια για τα άτομα που κρατούν αυτό το φόρουμ ανοικτό και γενικά στο προσωπικό που απασχολεί το φόρουμ. Είμαι λοιπόν δευτεροετής στην σχολή μηχανικών αυτοματισμού Τ.Ε. τει πειραιά(και μου φένεται περίεργο που δεν το έχετε ως επιλογή στην  ειδηκότητα για  το προφίλ), ξέρω ότι η σχολή μου δεν έχει επαγγελματικά δικαιώματα πέρα από τα επαγγελματικά πληροφορικάριου καθηγητή. Πρόσφατα έψαχνα για μεταπτυχιακό αλλά δεν με ενδιαφέρει ότιδήποτε, θα ήθελα να με κατατοπίσετε για κανά μεταπτυχιακό στην Ελλάδα αλλά θέλω να έχει σχέση με τα συστήματα αυτομάτου ελέγχου(ΣΑΕ) ή όπως τα λένε στα αγγλικά system engineering... Διστυχός όμως όσον αφορά το ΣΑΕ 1 δεν τα πήγα καλά λόγω του ότι τα θέματα στο εργαστήριο αλλά και στην θεωρία ήταν δύσκολα και ενα 70% κόπηκε γενικά αλλά μου φένεται και παράδοξο το ότι στις εργασίες είχα 8μέχρι 9 και στις προόδους 8 και ο τελικός βαθμός μου να είναι 5.50!!!!(Έπεσα απο τα σύννεφα όταν το έμαθα και είμαι σε φάση μέχρι να τα παρατείσω γιατί οι καθηγητές μου δεν με αφείνουν να το ξαναδώσω στην επαναλληπτική). Παρεπιπτόντος δεν θέλω να τα πάρω και πολύ πάνω μου αλλά μέχρι τώρα βγάζω ένα μέσο όρο πτυχίου 7,5(το οποίο η οικογένεια μου το θεωρεί πολύ μέτριο λόγω του ότι είμαι ΤΕΙ).Επειδή ξέγυγα λίγο από αυτά που θέλω να ρωτίσω...Τι θα μου προτείνατε ως μεταπτυχιακό στα ΣΑΕ όπως και αν είναι καλή η ιδέα για κατατηκτήριες σε ΕΜΠ μηχανολόγων μηχανικών με ειδικότητα αεροναυπηγού...Βασικά έχω μια πολύ μεγάλη έφεση στις θετικές επιστήμες(αλλά πιο πολύ στα μαθηματικά και βιολογία) και θα ήθελα να μου πείτε αν είναι καλή ιδέα και για κατατακτήριες στο μαθηματικό...... Έτσι κι αλλιώς δεν το βλέπω μετά αφού πάρω πτυχίο να ασχοληθώ με κάτι πιο πρακτικό  όχι οτι ψάχνω και δουλειά γραφείου αλλά θα πείτε ότι μπορεί να ονειρεύομαι αλλά θα ήθελα αν γινόταν να είχα μετά τις σπουδές μου μια δουλειά σε κάτι ερευνητικό ή κάτι ως καθηγητής(πέρα απο προγραμματισμό......)....Τέλος πάντον για την δουλειά βλέπουμε έχουμε καιρό ακόμα......

Link to comment
Share on other sites

θα σου συνιστούσα αφού είσαι ακόμα σε μικρο εξάμηνο να επικεντρωθείς στις σπουδές σου να περάσεις τα μαθήματα και το κυριότερο να μάθεις. Τα μεταπτυχιακά και τις κατατακτήριες μπορείς να τις σκέφτεσαι προς το τέλος των σπουδών σου.

Απλά ενημερωτικά το εμπ δεν έχει αεροναυπηγούς και στους μηχανολόγους όπως και στους αεροναυπηγούς στην Πάτρα θα έπρεπε να ξεκινήσεις από την αρχή στο 1ο εξάμηνο, όσο για τα μεταπτυχιακά στον αυτοματισμό υπάρχουν λίγα στην Ελλάδα και ξεχνάς αυτά των πολυτεχνείων που δεν σε δέχονται οπότε μένουν μόνο των τει. Αυτά ισχύουν προς το παρόν γιατί μέχρι να τελειώσεις μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα.

ΥΓ μην μπερδεύεις το control με το systems engineering

Link to comment
Share on other sites

Λέγοντας ότι έχεις μεγάλη έφεση στις θετικές επιστήμες κατά τη γνώμη μου δεν είναι λογικό να παίρνεις 5,50 σε ένα μάθημα, που από αυτά που είδα στο site του μαθήματος και κοιτώντας παλιά θέματα είναι μετρίου επιπέδου, και να δικαιολογείσαι με βάση τη δυσκολία των θεμάτων. Παρόλα αυτά είναι λογικό να πιστεύεις ότι έχεις έφεση καθώς είσαι μικρός ακόμα και το πιθανότερο είναι να μην έχεις δει πραγματικά εφαρμοσμένα μαθηματικά και φυσική για να μπορείς να αξιολογήσεις τη δυσκολία τους. Πίστεψε με, το 90-95% των συνομήλικων σου σε παρεμφερείς σχολές δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα σε μαθηματικά και φυσική για αυτό τείνω να είμαι επιφυλακτικός και με συγχωρείς αν έπεσα στην εξαίρεση. Συμπερασματικά, η συμβουλή μου είναι: Επικεντρώσου στα μαθήματα σου, πάρε ότι μπορείς και όταν ωριμάσεις θα μπορείς να κάνεις την επιλογή για μετά. Όσον αφορά, την ειδικότητα του Μηχανολόγου-Αεροναυπηγού δε θα το συνιστούσα και για πρακτικούς λόγους (διάρκεια σπουδών), αλλά κυρίως για το λόγο ότι η προσέγγιση στο αντικείμενο είναι αρκετά διαφορετική και αρκετά πιο πολύπλευρη από τη σχολή και το αντικείμενο που μαθαίνεις τώρα.  

Edited by mmpampiss
Link to comment
Share on other sites

Βασικά έχεις άλλα 2 χρόνια για το πτυχίο και άντε και περάσεις κατατακτήριες άλλα 5.......Αν τελειώσεις στην ώρα σου πάμε στα 7....Βάλε και 1 στρατό αν δεν έχεις πάει....Ξέρω γω? Εχε το πάντως στο μυαλό σου. Οχι μόνο το θέμα της ηλικίας αλλά ότι μπορεί να σε κουράσει. Εσύ ξέρεις...

Link to comment
Share on other sites

mmpampiss .Λοιπόν για να αυτό που είπες ότι η δυσκολία των θεμάτων σου φάνεικε μέτρια οκ μπορεί να έχεις δίκιο αλλά άνθρωποι είμαστε και καμιά φορά μπορεί να κάνουμε και τα λάθη μας γιατί αν είμασταν τέλιοι δεν θα σπουδάζαμε και δεν θα κάναμε τίποτα γιατί θα είμασταν θεοί...Αλλά με έβαλες σε σκέψεις όταν εννοείς ότι αυτά που έχω κάνει εγώ μέχρι τώρα δεν είναι τίποτα...(Δώσε μου παραδείγματα) Και γιατί θεωρείς ότι είναι πιο πολύπλευρη και διαφορετική???Το ρωτάω αυτό γιατί ο καθηγητής που μου κάνει ΣΑΕ έχει τελιώσει την ίδια σχολή που σπουδάζεις... Συμπερασματικά με βάση αυτά που λες ο καθηγητής μου θεωρείται άκυρος για την σχολή...(μιν το βλέπεις σαν να θέλω να σου την πω αλλά απλά με έβαλες σε σκέψεις), Και nvel ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του control και system engineering που λες???

Link to comment
Share on other sites

Σε καμία περίπτωση δεν κατακρίνω το βαθμό που έγραψες ούτε τους λόγους πίσω από αυτό. Αυτό έλειπε, ενώ όλοι έχουμε περάσει από τα έδρανα και ξέρουμε. Απλά θέλω να σε αφυπνίσω κατά κάποιο τρόπο, σχετικά με αυτό που έγραψες για την έφεση σε μαθηματικά και φυσική. Φυσικά, η αντίληψη αυτή πηγάζει από την απειρία σου, που είναι λογική για κάποιον μόλις στο δεύτερο έτος των σπουδών του.

Παράδειγμα για εφαρμοσμένα μαθηματικά και φυσική είναι δύσκολο να σου δώσω γιατί δεν ξέρω τι έχεις διδαχθεί από άποψη μηχανικής για να  σου πω κάτι που να έχεις ήδη μια ιδέα περί τίνος πρόκεται. Πιθανότατα, όμως θα έχεις δει προγράμματα που κάνουν αναλύσεις με πεπερασμένα. Μπορείς να ανατρέξεις στη μαθηματική θεωρία που κρύβεται από πίσω. Θα καταλάβεις ότι μπορεί να είναι ωραία τα διαφορετικά χρώματα και τα ωραία interface αλλά η σοβαρή δουλειά κρύβεται στις αριθμητικές μεθόδους που τρέχουν από πίσω, τους αλγόριθμους βελτιστοποίησης κτλ. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι είναι αρκετά δύσκολα. Έλα όμως που αυτά είναι τα εφαρμοσμένα και λέγοντας εφαρμοσμένα αυτά που οδηγούν σε προϊόν έτοιμο για να βγει στην αγορά. Όλα αυτά αν θες να κάνεις σοβαρή δουλειά στο μέλλον.

Τώρα γιατί η σχολή Μηχανολόγων/Αεροναυπηγών είναι πιο πολύπλευρη φαίνεται από το ότι το περιεχόμενο της δικιάς σου σχολής στη συμπυκνώνεται σε ας πούμε περίπου 10 μαθήματα της δικιάς μου. Αυτό δε σημαίνει πως ξέρουμε τα ίδια πάνω στο αντικείμενο. Προφανώς εσύ ξέρεις περισσότερα αλλά εγώ ξέρω πράγματα και από άλλα αντικείμενα μαζί με το δικό σου. Με απλά λόγια, η σχολή σου θα μπορούσε να ναι μια συνέχεια ως ειδίκευση της σχολής Μηχανολόγων ή Ηλεκτρολόγων. Για αυτό και ο καθηγητής σου είναι Μηχανολόγος. Άσε που δεν είναι απαραίτητο ο καθηγητής κάποιου μαθήματος να είναι de facto εξειδικευμένος στο μάθημα αυτό. Ας πούμε, εσύ δεν μπορείς να διδάξεις μαθηματικά στο λύκειο με τις γνώσεις που έχεις τώρα; Αυτό δε σημαίνει ότι είσαι μαθηματικός.

Το διαφορετική (έχοντας σχέση και με το πολύπλευρη) πάει στο ότι ο Μηχανολόγος αντιλαμβάνεται διαφορετικά μια κατασκευή/σύστημα. Τον νοιάζει πως κατασκευάζεται, τι κόστος έχει, πόσο ελαφριά είναι, πόσο θόρυβο παράγει κατά τη λειτουργία και χίλια δυο άλλα πράγματα. Για μένα δεν αξίζει να φας 5 χρόνια για αυτά τα θέματα αν θες να εξειδικευτείς στον τομέα του control έχοντας ήδη βγάλει μια σχολή και όχι ξεκινώντας από το 0. Γίνε καλός σε αυτό που επέλεξες και αν νιώθεις σίγουρος για την επιλογή σου και θα έρθουν και τα υπόλοιπα.

Edited by mmpampiss
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.