Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απορία για μελέτες δημοσίων έργων


djchris

Recommended Posts

Τα ΝΕΤ των ΗΜ εργασιών είναι συγκεκριμένα και αφορούν έργα οδικού φωτισμού, σήραγγες, υδραυλικά και λιμενικά έργα. Είναι 209 σε σύνολο.

Για να κάνεις ΗΜ μελέτες εγκαταστάσεων πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα ΑΤΗΕ αν σου ζητηθεί (π.χ. για έργο ΕΣΠΑ).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 32
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επομένως, απ' ότι κατάλαβα στην περίπτωση των ΗΜ εγκαταστάσεων κτιρίων χρησιμοποιούνται τα ΗΛΜ και ΑΤΗΕ του 4ου τριμήνου του 2012, τα οποία είναι και τα πιο πρόσφατα, που εγώ τουλάχιστον βρίσκω.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα και καλή Ανάσταση,

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα ποσό αναθεώρησης και απροβλεπτων στο τιμολόγιο μελέτης, αυτά προσδιορίζονται με βάση κάποιο τύπο ή είναι κατ' εκτίμηση του μελετητή;

Επίσης, αν είναι δυνατό να μου προτείνετε κάποιο λογισμικό για τη σύνταξη τευχών δημοπράτησης. Προσωπικά αυτό τον καιρό προσπαθώ να κατανοήσω τη λειτουργία του cost estimate της ti-soft. υπάρχει ενδεχομένως κάποιο αντίστοιχο;

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι το ποσό της αναθεώρησης είναι θέμα εκτίμησης. Μην βάλεις όμως κανένα μεγάλο ποσό εκεί γιατί στην καλύτερη περίπτωση τα τελευταία χρόνια οι αναθεωρήσεις είναι περίπου μηδενικές (φέτος νομίζω και αρνητικές). Το χρησιμοποιείς για να στρογγυλοποιήσεις το ποσό του προϋπολογισμού.

Τα απρόβλεπτα είναι στάνταρ 15%.

Χρησιμοποιώ το ΤΕΥΧΗ της 4Μ, το οποίο μου έβγαλε λίγο την ψυχή μέχρι να το στρώσω αλλά τώρα μου είναι εύχρηστο. Στα ΗΜ τα άρθρα είναι <<όλα τα λεφτά>> και το ζόρι.

 

Συμπλήρωσε και την ειδικότητά σου στο profil σου.

Link to comment
Share on other sites

Τα απροβλεπτα μπαινουν υποχρεωτικα  9% αν το εργο ειναι >5186000 ευρω (χωρις ΦΠΑ) και 15% για μικροτερο βασει του Νομου.

Η αναθεωρηση κατ εκτιμηση.

Edited by KF
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Θα ήθελα να ρωτήσω με ποιο τρόπο μια δημόσια υπηρεσία (Δήμος, Περιφέρεια κτλ) ορίζει τι ειδικότητας μελετητικό πτυχίο απαιτείται για τη σύνταξη μιας μελέτης;

Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος μηχανολόγος με μελ. πτυχίο στα Η/Μ και Ενεργειακά να χρησιμοποιήσει μερικά άρθρα από τον ΟΙΚ που αφορούν εργασίες Πολ. Μηχανικού;  Για παράδειγμα, αντικατάσταση κουφωμάτων, χρήση μικρής ποσότητας μπετού (<3 κυβικών), ελαιοχρωματισμούς, γυψοσανίδες κτλ.;;; Καθώς σε μια μελέτη Η/Μ ή ενεργειακή όλα τα προαναφερόμενα πολλές φορές είναι απαραίτητα να υπάρχουν.

Link to comment
Share on other sites

Τα πτυχια βγαινουν αναλογα με την προεκτιμωμενη αμοιβη οπως αυτη προκυπτει απο τον αντιστοιχο "κανονισμο προεκτιμωμενων αμοιβων" και οχι απο τις επιμερους εργασιες ή τα επι μερους αρθρα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.