Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέα επιβολή κυρώσεων σε Ενεργειακό Επιθεωρητή από το ΥΠΕΚΑ


Engineer

Recommended Posts

Συμφωνώ σχεδόν σε όλα στο παραπάνω ποστάρισμα.

 

Inzaghi απορώ γιατί βλέπεις χαιρεκακία στο thread. Κανείς δεν είπε ότι δεν κάνουμε λάθη στα πιστοποιητικά που εκδίδουμε, αλλά όπως και συ με τα ερωτήματά σου και τις απαντήσεις που δίνεις συμμετέχοντας στην προσπάθεια για βαθύτερη κατανόηση των διαδικασιών, έτσι και υπόλοιποι προσπαθούμε και τελικά βγαίνουμε μ@λ@κες όταν ο άλλος εκδίδει και υπογράφει πιστοποιητικά από το γραφείο του χωρίς να έχει ποτέ ανοίξει μια ΤΟΤΕΕ.

Από το πρώτο έτος εργασίας μου, έως και σήμερα (10ο έτος περίπου), συναντώ μηχανικούς που κάνουν δουλειές με το "ωχ αδερφέ, προχώρα ποιος θα σε ελέγξει". Αυτό μπορεί να είναι από ενοχλητικό έως και επικίνδυνο σε πολλές δουλείες και σίγουρα υποτιμά τους υπόλοιπους που προσπαθούν να κάνουν ορθότερα μια εργασία. Καμία χαιρεκακία από μένα λοιπόν και μακάρι όσοι παίρνουν 50€ να βγάζουν τα προς το ζειν και αν έχουν και πολλά να οικονομάνε, αλλά 50 και 70€ και να υπογράφουμε ότι να ναι το θεωρώ απαράδεκτο και κολάσιμο.

Κατ αρχας συναδελφε δεν πηγαινε στοχευμενα προς εσενα ο χαρακτηρισμος της χαιρεκακιας.

Κατα δευτερον, νομιζω εξηγησα και αναλυτικοτερα πως απλως δε μου αρεσε η ζητηση του κεφαλιου του επι πινακος χωρις να γνωριζουμε ακριβως τι εκανε και για ποιο λογο τιμωρειται

Συμφωνω κι εγω, προφανως, μαζι σου οτι δεν ειναι λογικη ο ωχαδερφισμος ουτε επικροτω τα πιστοποιητικα απο αποσταση, χωρις αυτοψια και χωρις την δεουσα προσοχη και σεβασμο προς τη μελετη

Απο κει και υστερα, δεν ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε αν οντως αυτος ο συναδελφος που τιμωρηθηκε ηταν ενας απο αυτους

Πιθανολογω, γνωριζοντας τον τροπο που τιμωρει η ΕΥΕΠΕΝ πως θα εκανε χοντραδες, ομως απο τη στιγμη που δεν ανακοινωνονται τα αιτια, με πιθανες εξηγησεις δε μπορουμε να ζηταμε παραδειγματικες τιμωριες

Ελπιζω αυτη τη φορα να εγινα σαφης

 

Απο κει και υστερα, ο καθε μηχανικος καθοριζει την τιμολογιακη πολιτικη του βασει των αναγκων του και των κριτηριων που εχει θεσει αυτος.

Δε θα κατηγορησω κανενα συναδελφο που θα κανει με 50αρικο τη δουλεια αν την κανει σωστα, οπως πρεπει

Ουτε θα βαπτισω πλαστο η δεν ξερωγω τι αλλο ενα πιστοποιητικο αυτου του κοστους

Δεκτες και σεβαστες οι επιθυμιες ολων μας για επαναφορα στις νομιμες αμοιβες, ομως αυτο δε γινεται χωρις φορεα να προασπιζει τα συμφεροντα μας

Μονοι μας δε θα τα καταφερουμε, ηδη η πιατσα εχει "αποκυρηξει" αυτους που κρατανε ψηλα τις τιμες, μιας και βρισκει πλεον ανετα ο οιοσδηποτε ΠΕΑ και στη μιση τιμη της νομιμου, δυστυχως

Link to comment
Share on other sites

οι wannabe μηχανικοι διαλυσανε την αγορα αλλα δεν θα φτασουν πολυ μακρια οσο βεγγοι και να γινουν... εκτος αν αυτο ειναι το μελλον των μηχανικων.  

Link to comment
Share on other sites

Ενεργειακός επιθεωρητής δεν είναι δουλειά του μηχανικού αποκλειστικά. Εγώ δεν σπούδασα για να κάνω ΠΕΑ.

Αλλά απουσία άλλων δουλειών κάνω και αυτήν, σχετικά ευχάριστα διότι δεν σπαταλάω και πολύ φαιά ουσία.

Link to comment
Share on other sites

ειναι θεμα επαγγελαμτισμου πως  κανεις το ΠΕΑ.....

 

 

οποιος με ΔΟΛΟ κανει ΜΑΙΜΟΥ  ΠΕΑ    πρεπει  ναχει κυρωσεις απο ΤΕΕ

 

και δεν  μιλαω για  1-2  τ.μ  διαφορα......να εκανες ενα λαθος αντι για  0,983   να εγραψες   0,938  στο ΠΕΑ στις σκιασεις

η να μην βρηκες στοιχεια κλιματιστικου   και να  μπηκε 10ετιας

η ναχασες 5μοιρεςστους   προσανατολισμους

 

 

και  ναι επειδη ΠΕΑ κανω   μονο   για γνωστους   εχω   κανει και για 50 ευρω   φιλικη τιμη και ταχω κανει  και   ΔΩΡΕΑΝ σε τιμη   πακετου

και ολα  οπως ΠΡΕΠΕΙ

 

ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ αρχειο απο ΟΛΕΣ.......ΦΩΤΟ ΑΠΟ  ελεγχο  καυστηρα ....ΦΩΤΟ ΓΕΝΙΚΕΣ  οικιας

Link to comment
Share on other sites

προφανως  ο  συναδελφος  για  να  τιμωρηθει  εχει  κανει  επανειλημενα  κατι  χοντρο  και  με

  δολο   προς  ωφελος  του  και  με  στοιχεια  αθεμιτου  ανατγωνισμου ,  

η  επιτροπη  δεν  θα  του  επεβαλε  ποινη  για   ενα  λαθος  στον   προσανατολισμο η  λαθη  σε  σκιασεις .

Link to comment
Share on other sites

Εμένα η ανακοίνωση του Υπουργείου μου άφησε απορίες....

 

1. Είχε λάθη σε 19 Πιστοποιητικά σε σύνολο πόσων; Γιατί αν είχε εκδόσει 200 πιστοποιητικά και 19 ήταν λάθος, ενδεχομένος να εκανε πλημελλώς τα καθήκοντά του. Αν ομως είχε εκδόσει 25 πιστοποιητικά και είχε λάθος τα 19 ίσως να μην ηξερε τι έκανε(λάθος χρήση λογιμσικού, τρόπου μετρήσεων στο εργο κ.α.)

 

2. Τί είδους λάθη έκανε; Δηλαδή είχε Κεντρική θέρμανση η πολυκατοικία και αυτός εβαζε οτι δεν είχε ή λαθος στον υπολογισμό σκιάσεων;;;; Αρα θελω να ξερω και τι είδους λάθη εκανε.

 

3. Μια ερώτηση χωρίς απάντηση.... Γιατί μου δίνει το δικαίωμα να υπογράφω και θα με εξετάσεις μετά απο καιρό (πότε θα γίνουν οι εξετάσεις;) αν τελικά γνωρίζω τι κάνω!!! Εγω δε  διαβάζω ποτέ, οπότε δεν περνάω και τις εξετάσεις. Οπότε οτι υπέγραφα τόσο καιρό ηταν λάθος..... Η μου δίνεις το δικαίωμα και υπογράφω απο τώρα χωρίς εξετάσεις αλλά με ελενχο μελετών ή κανε μου εξετάσεις και μετά αφησε με να υπογράφω.

 

και οσων αφορά τις τιμές... απλά αναδουλειές... είμαστε 13.000 ενεργειακοί σε σύνολο 120.000 μηχανικών (χωρίς να υπολογίσουμε και τους συναδέλφους απο τα ΤΕΙ). Έχουμε μαζευτεί ολοι στα αστικά κεντρα και γι αυτό τετοιες τιμές... με συναδέλφους που μιλάω απο επαρχία οι τιμές κρατιούνται σε υφηλά επίπεδα καθώς δεν υπάρχουν πολλοι ενεργειακοί επιθεωρητές εκεί.

 

και εδω, στην Αθήνα, λίγο να αναίβουν οι δουλείες και να φύγουν καποιοι μηχανικοί που ασχολούνται με αυτά θα ξαναναίβουν οι τιμές.... απλά προς στιγμήν.... οποιος αντέξει μέχρι την ανάκαμψη (οποτε γίνει αυτή..)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

@mixanikos710 Ως γνωστόν την υπογραφή σου (και κάτι άλλο) δε τη βάζεις όπου να 'ναι. Από τη στιγμή που κάποιος εκδίδει ένα ΠΕΑ είναι υπεύθυνος για αυτό. Εκτός και αν του έβαλε κάποιος το πιστόλι στο κρόταφο για να υπογράψει τα 19 αυτά ΠΕΑ...

Link to comment
Share on other sites

Το χω ξαναπεί και παλαιότερα. Αν δε μπορούν/θέλουν ή βαριούνται να κάνουν ελέγχους, θα έπρεπε υποχρεωτικά να υποβάλουμε περισσότερα δικαιολογητικά. Προσοχή, να υποβάλουμε, όχι να αναζητήσουμε. Να υποβάλουμε αυτά που έπρεπε να έχουμε συλλέξει για να γίνει η επιθεώρηση.

Π.χ., γιατί να μην υποβάλουμε την κάτοψη; δε χρειάζεται να πάμε να πληρώσουμε σκανάρισμα, μια φωτο από το κινητό μας αρκεί. Δεν έχει κάτοψη το διαμέρισμα; υποτίθεται ότι κάναμε αποτύπωση σωστά; Ε, σκανάρισμα μιας Α4 σελίδας και ας υποβληθεί. Φύλλο λέβητα, γιατί να μη το υποβάλουμε; αν δεν υπάρχει, φωτό του λέβητα και της πινακίδας του. Αν δεν υπάρχει ούτε αυτό, τι έβαλες και γιατί το έβαλες όπως το έβαλες, ένα χαρτί με ένα σύντομο σχολιασμό. Δε θέλει πολλά, αρκούν 3-4 πράγματα που θα υποβάλαμε που θα ξεσκαρτάρανε τουλάχιστον εκείνους που έχουν προκάτ ΠΕΑ. Για εκείνους που φτιάχνουν σωστά τα ΠΕΑ, θα ήταν 3 λεπτά διαδικαστικού χαρακτήρα και δε νομίζω ότι θα γκρίνιαζε κανείς.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.