Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α03] Βεβαιώσεις του Ν.4178/13


Recommended Posts

Στο πιο πανω εξακολουθει να υπαρχει το ερωτημα αν θα μπει η οχι κ ΑΧ , για να δοθει βεβαιωση.

Κατοικια προ 55,μετα το 97 αναφερεται ΣΕ ΤΟΠΟ Κ ΤΙΤΛΟ σαν διοροφη αποθηκη(παλαια κατοικια) κ σημερα την βρισκω κατοικια...

Πως θα υπολογιστει η ΑΧ?απο βχ σε κχ  με ΥΔ?(διοτι οταν εχουμε βχ σε κχ κ δεν εχει προσμετρηση στη δομηση.....ποια δομηση για προ 55? )  ,τοτε εχουμε ΥΔ

Link to comment
Share on other sites

Αν θεωρήσεις ότι η "νόμιμη" χρήση είναι αυτή που είχε το κτίριο προ 55 (δηλαδή κατοικία) τότε δεν έχεις καμία αλλαγή χρήσης, διότι σήμερα το βρίσκεις ως κατοικία με τις μεταγενέστερες κατασκευές που προαναφέραμε. Τα συμβόλαια μπορεί να γράφουν ότι θέλουν, για το λόγο του ότι ο ιδιοκτήτης με υπεύθυνη δήλωση δήλωνε ότι ήθελε. Άρα για μένα το συμβόλαιο δεν ορίζει πολεοδομική χρήση. 

Συνοπτικά λοιπόν, κατά την προσωπική μου άποψη, αλλαγή χρήσης δεν υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα 

 

Έχω να εκδώσω μια βεβαίωση μεταβίβασης για ένα διαμέρισμα όπου έχει γίνει τακτοποίηση ενός ημιπαιθρίου με τον 3843. Παράλληλα μεταβιβάζει και δυο θεσεις παρκινγκ στο υπόγειο . Ο συμβολαιογράφος λέει ότι δεν έχει πρόβλημα να βγάλω μια βεβαίωση και για τα δυο μαζί (διαμέρισμα και θέσεις πάρκινγκ) . Ο ιδιοκτήτης τα είχε πάρει με διαφορετικά συμβόλαια αλλά τώρα θα τα μεταβιβάσουν με ένα. Υπάρχει τίποτα στον νόμο που να μου απαγόρευει  να τα συμπεριλάβω στην ίδια βεβαίωση?

Επίσης για την βεβαίωση επιλέγω την δεύτερη περίπτωση "Οι εκτελεσμένες αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις, εμπίπτουν σε μια από τις εξαιρέσεις της παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν. 4178/2013 και δεν υπάγονται σε καμία άλλη από τις απαγορεύσεις του άρθρου 2 του Ν. 4178/2013" σωστά? Δημιουργείται κάποιο πρόβλημα στο οποίο να έχω ευθύνη εγώ? 

 

ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Άρα έχεις 3 οριζόντιες ιδιοκτησίες (ένα διαμέρισμα, δυο θέσεις στάθμευσης). Απαιτούνται τρεις βεβαιώσεις νομιμότητας για τη μεταβίβαση. 

Αν δεν υπάρχει καμία αυθαιρεσία, επιλέγεις το κείμενο που αναφέρει ότι δεν έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές (περίπτωση ii στο σώμα του νόμου), 

Link to comment
Share on other sites

Στις περιπτωσεις κατα τις οποιες για τη συνταξη συμβολαιου απαιτειται εξαρτημενο τοπογραφικο, το ανεβαζεται στο συστημα για την εκδοση βεβαιωσης του Ν4178, συμφωνα με το Αρθρο 3, παρ 1. 3) ???

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Aκόμα όχι.

Το φυλάμε όμως στο αρχείο μας γιατί είμαστε ακόμα σε αναμονή της Υ.Α. που θα καθορίζει τα σχετικά που πρέπει να ανεβάσουμε στις βεβαιώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.