Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α03] Βεβαιώσεις του Ν.4178/13


Recommended Posts

Οι οδηγίες της εφορίας μέσω της ΠΟΛ 1149/94 για τον υπολογισμό της αντικειμενικής αξίας σε τέτοια περίπτωση είναι:

....

Αυτό ναι είναι χρήσιμο και γραπτό αν δεν έχει βγει άλλο από το 94 που να το αλλάζει.

 

Φυσικά είχε βγει προ Βεβαιώσεων μηχανικού.

Οπότε καλό θα είναι να ζητηθεί μια γραπτή διευκρίνηση (ή από σύλλογο συμβολαιογράφων ή από εφορία) στην βεβαίωση που δινει ο μηχανικός τι συμπληρωματικό να έχει σε περιπτώσεις σαν αυτές.

Πχ σύμφωνα με το ΠΟΛ 1149/94 μπλα μπλα δεν έχει αυθαιρεσίες υπό την προϋπόθεση ότι έως ημερομηνία ΧΧΧ που λήγει η υπ αρίθμο οικοδομική άδεια κατεδάφισης δεν έχει κατεδαφιστεί το ακίνητο.

 

Οπότε πιθανά να χρειαστεί δεύτερη αυτοψία ή όχι…

 

Όπως είπα είναι ένα παραθυράκι το οποίο για ακίνητα μεγάλης αξίας ανοίγει κεκρόπορτα…

Και όταν τα λεφτά είναι πολλά οι πειρασμοί είναι μεγάλοι και όχι κατά λάθος.

Link to comment
Share on other sites

johnjohn1, on 06 Oct 2015 - 21:51, said:snapback.png

Συνάδελφοι αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Έχω ένα ισόγειο κτίσμα με άδεια του 56! Απο την δυτική του πλευρά το κτίσμα (ειναι παραλληλόγραμμο) έχει αλλάξει σχήμα με τέτοιο τρόπο όμως που η δόμηση δεν μεταβάλλεται από την εγκεκριμένη. Επίσης για το συγκεκριμένο κτίσμα έχει εκδοθεί άδεια κατεδάφισης και αφού γίνει η μεταβίβαση λογικά θα κατεδαφιστεί. Θα δίνατε βεβαίωση σε αυτή την περίπτωση?

 

dimitris GM, on 06 Oct 2015 - 22:41, said:snapback.png

ας κανουν την κατεδαφιση πρωτα

 

και μετα δινεις βεβαιωση "αδομητου"

 

[για να μην μπλεκουν και με την ΔΟΥ, αφου θα πρεπει εντος 6μηνου να κατεδαφισουν...]

 
 
 
Θα τονίσω εδώ οτι το πρόβλημα μου δεν είναι αν θα δώσω βεβαίωση για αδόμητο. Προφανώς και δεν θα το κάνω ανεξάρτητα από το αν έχει βγει άδεια κατεδάφισης. ¨ομως αναρωτιέμαι αν πρέπει να δώσω βεβαίωση για μεταβίβαση γενικότερα. Ξαναλέω ότι  τα τμ συμπίπτουν με αυτά της άδειας όμως από την μια πλευρά του (ισόγειου) κτιρίου έχουν αλλάξει με τέτοιο τρόπο οι διαστάσεις που δεν επηρεάζεται η δόμηση. Πιο συγκεκριμένα οι διαφορές είναι στους 29 πόντους δηλαδή μεγαλύτερες (κατά 9 πόντους) από τους 20 πόντους επιτρεπόμενης μεταβολής στις διαστάσεις από αυτό που ορίζει ο 4178. Επίσης ξανατονίζω ότι η άδεια είναι του 56!
Edited by johnjohn1
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί λογιστικά η δόμηση να μην αυξάνεται, όμως η αλλαγή διαστάσεων μήπως δημιούργησε μικρές επιφάνειες εξέχουσες του εγκεκριμένου-επί εδάφους περιγράμματος κάλυψης?

Αν ναι, τότε χρεώνεις την παράβαση ως Υ.Κ (και καταχωρείς την αντίστοιχη επιφάνεια ως Υ.Δ για συστημικούς λόγους ηλεκτρονικής εφαρμογής).

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή επι της ουσίας τον βάζεις να πληρώσει 500Ε για ενα κτίριο που δεν είναι κατοικήσιμο και θα κατεδαφιστεί με άδεια του 56 για υπέρβαση κάλυψης 20 πόντων

Link to comment
Share on other sites

Ή θα το κατεδαφίσει ή θα πληρώσει. Δεν μπορεί να έχει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Δεν θα απολογηθείς για κάτι που ο νόμος επιβάλλεται να εφαρμόσεις.

Link to comment
Share on other sites

Σε ένα ολόκληρο κτήριο στο οποίο υπάρχει σύσταση αλλά ο ιδιοκτήτης είναι ένας μπορώ να βγάλω βεβαίωση για όλο το κτήριο ή θα πρέπει να δώσω βεβαίωση ανα οριζόντια ιδιοκτησία ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.