Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

συνάδελφοι σε κτήριο που έχει καταστραφεί ο φάκελος και υπάρχει μόνο το στέλεχος άδειας και σχέδια συμβολαιογράφου (συμπίπτουν με την πραγματικότητα και η κάτοψη και το περίγραμμα/τετραγωνικά από τα στοιχεία της άδειας) χορηγούμε βεβαίωση ή πρέπει να κάνουμε επιπρόσθετες ενέργειες; (πχ ανασύσταση κτλ)... 

Link to comment
Share on other sites

χωρίς εγκεκριμένα σχέδια, έλεγχος νομιμότητας, (πόσο μάλλον χορήγηση βεβαίωσης) δεν γίνεται. Αν είναι παλιό το κτίριο (προ 75) ίσως να συμφέρει υπαγωγή στο ν. 4178 αντί για ανασύσταση.

Link to comment
Share on other sites

το κτήριο είναι του 72 αλλά ως τι να υπαχθεί στα αυθαίρετα ; σαν διαφορετική διαμερισμάτωση ; 

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχεις πλέον στοιχεία για το κτίριο αυτό, ευκαιρία είναι μέσω του ν. 4178 να αποκτήσει με πρόστιμο μόνο 500 Ε . Από το να μπλέχεις με ανασύσταση φακέλου (αβέβαιη διαδικασία και ο πελάτης θα αρνηθεί κατά πάσα πιθανότητα λόγω κόστους)  μήπως θα ήταν προτιμότερο μια υπαγωγή εξ ολοκλήρου ως κατηγορία 1?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι γεια σας.

Έχω αναλάβει ένα τοπογραφικό για ένα ακίνητο με Διόροφο κτίσμα με υπόγειο, εντός οικισμού και πρέπει να εκδώσω και βεβαίωση για μη αυθαιρεσία.

Στα χέρια μου έχω μια Συμπλήρωση πράξεως συστάσεως οριζοντίου ιδιοκτησίας του 1998 που αναφέρει ότι το 1961 με πωλητήριο συμβόλαιο συστάθηκε μερική οριζόντια ιδιοκτησία και ανεξαρτητοποιήθηκε μόνο ο 1ος όροφος και δημιουργήθηκε ένα οροφοδιαμέρισμα το οποίο περιήλθε στη σύζυγο του ιδιοκτήτη  με συμβόλαιο το 1972. Η υπόλοιπη οικοδομή δηλαδή το υπόγειο και το ισόγειο ανήκουν στο σύζυγο από αγορά με συμβόλαιο του 1956. Στη συγκεκριμένη πράξη συμπλήρωσης συστάσεως οριζοντίου ιδιοκτησίας υπάρχουν κατόψεις υπογείου,ισογείου και 1ου ορόφου. Το θέμα είναι πως η σημερινή κατάσταση δεν είναι όπως αποτυπώνεται στις κατόψεις του 1998.

Θα ήθελα τα φώτα σας

 

 

Παρακαλώ να γίνεται σωστός έλεγχος θεμάτων
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
akius

Edited by akius
Link to comment
Share on other sites

...κατόψεις υπογείου,ισογείου και 1ου ορόφου. Το θέμα είναι πως η σημερινή κατάσταση δεν είναι όπως αποτυπώνεται στις κατόψεις του 1998.

..

Τον ελεγχο πολεοδομικής νομιμότητας ή μη τον κάνεις από τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας που έχει και όχι από σχέδια συμβολαίων.

Τσέκαρε με βάση αυτά αν έχεις διαφορές και ποιες.

 

99% αφού και στα σχέδια τίτλων που είδες είναι διαφορετικά από την πραγματικότητα, βεβαίωση άνευ νομιμοποίησης δεν δίνεις εκτός κι αν σου περισσεύουν 30.000Ε κατ αρχή για διοικητικό πρόστιμο σε εσένα.

 

 

 

Υ.Γ.

και είσαι οφφ τοπικ. Δες τίτλο

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

εχεις μια οικοδομη

εχει υπογειο και οροφους

εχει γινει  συσταση ΟΙ

εχεις τα συμβολαια

ειναι γνωστοι οι ιδιοκτητες

Επομενως

καθε ΟΙ ελεγχεται ξεχωριστα

και τα κοινοχρηστα της οικοδομης ξεχωριστα

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Το 2014 εκδόθηκε βεβαίωση νομιμότητας και χρησιμοποιήθηκε σε συμβόλαιο μεταβίβασης.

Τώρα ξαναμεταβιβάζεται το ακίνητο.

 

Τι βεβαίωση εκδίδω;;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.