Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πωλείται το ιστορικό Castello Bibelli της Κέρκυρας


Engineer

Recommended Posts

Εγκρίθηκε απο το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και την ερχόμενη βδομάδα ξεκινά η διαδικασία αξιοποίησης του ακινήτου Castello Bibelli στο δήμο της Κέρκυρας.

 

Το ιστορικό μπαροκ κτήριο Castello Bibelli έχει χτιστεί σε οικόπεδο 83.844 τ.μ. Βρίσκεται στη θέση Κάτω Κορακάνα, 13 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας, και έχει ιστορία πάνω από έναν αιώνα. Ο παλιός μεσαιωνικός πύργος ιδιοκτησίας Αντώνιου Πολυλά πέρασε μέσω της κληρονόμου Φανής Ροδοκανάκη στον σύζυγό της βαρώνο Λούκα Μιμπέλη ο οποίος τον ανακατασκεύασε μετατρέποντας τον σε πραγματικό παλάτι.

 

Τα έργα διήρκεσαν δέκα χρόνια και τα εγκαίνια έγιναν με μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις. Κατά καιρούς έχουν φιλοξενηθεί σε αυτό αυτοκράτορες βασιλείς πρίγκιπες και πρωθυπουργοί μεταξύ των οποίων ο Γεώργιος Β' που έμεινε στον πύργο για τέσσερα χρόνια και ο αιθίοπας αυτοκράτορας Χαϊλέ Σελασιέ.

 

Στην κατοχή χρησιμοποιήθηκε σαν στρατιωτικό νοσοκομείο και σαν κατοικία του γερμανού διοικητή. Το 1957 ο επιχειρηματίας Σπύρος Μπούας νοικιάζει το κτήριο και το χώρο για 25 χρόνια προκειμένου να αναπτύξει μια από τις καλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες.

 

Το 1982 η οικογένεια Μπούα διακόπτει τη λειτουργία του Καστέλλο λόγω υπερόγκων οικονομικών απαιτήσεων του ελληνικού Δημοσίου.

 

Στην συνέχεια το ιστορικό κτήριο περιήλθε στο Δημόσιο και σήμερα ο δήμος παρκάρει στον προαύλιο χώρο τα... απορριμματοφόρα του.

 

Πηγή: http://ered.gr/gr/ne...e.php?art=30159

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

"Στην συνέχεια το ιστορικό κτήριο περιήλθε στο Δημόσιο και σήμερα ο δήμος παρκάρει στον προαύλιο χώρο τα... απορριμματοφόρα του."

 

μαθήματα αξιοποίησης περιουσίας. Από τον Δήμο πρώτα, από την πολιτεία γενικότερα.

 

Επιχειρηματικά μυαλά οι Έλληνες..

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

θα παρει τα λεφτα το κρατος για πληρωσει τους κηφηνες του... αντι τοσα χρονια να ειχε αξιοποιήσει τετοια κτηρια και να βαλει τους κηφηνες να παραγουν καποιο εργο.... δυστηχως τα χρηματα των εσπα γινονταν πεζοδρομια και καγκελα.... να γιατι φτασαμε ως εδω...

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να παρκάραμε τα σκουπιδιάρικα εκεί, αλλά άμα θέλουμε να το "σπρώξουμε" όμως ε !!!

 

Και μερικές παρατηρήσεις-ερωτήσεις :

Στους όρους δόμησης δε βλέπω να υπάρχει ΦΕΚ χαρακτηρισμού ... το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων τι θα εγκρίνει ; Ξέρει κάποιος συνάδελφος ;

Αφού το ξεπουλάμε γιατί ο αγοραστής να το κάνει, σώνει και καλά, αυτό που εμείς προτείνουμε ;

Και γιατί προτείνουμε ; Για να δείξουμε ότι ξέρουμε πως γίνεται ;

Hellenic-Republic-Asset-Development-Fund---Castello-Bibelli.pdf

Edited by kan62
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.