Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ερώτηση για κτίσιμο σχετικά με τον αντισεισμικό αρμό.


Thomas1982

Recommended Posts

Δεν νομίζω να έδωσα την εντύπωση ότι κάνω του κεφαλιού μου. Αντιθέτως δίνω μεγάλη σημασία στα σχόλια σας. Μια φορά άφησα τον μηχανικό μου χωρίς έλεγχο και αμφισβήτηση και αν σας πω το αποτέλεσμα θα φρίξετε και δικαίως δεν θα με πιστεύετε. Διότι είναι όντως απίστευτο αυτό που συνέβη. Το είδαν δυο μηχανικοί και δεν πίστευαν τα δικά τους τα μάτια τους. Φταίει η καλή μου ψυχή που δεν θέλω να μπλέξω με δικηγόρους και δικαστήρια. Θα μπορούσα άνετα να απαιτήσω να μου τελείωση όλη την οικοδομή με δικά του έξοδα και να του φάω όλη την περιουσία του. Του το είπα κατάμουτρα, όσο ζει να πηγαίνει κάθε Κυριακή στην εκκλησία και να ανάβει λαμπάδες στους αγίους ίσα με το μπόι τους. Διότι αν γίνει σεισμός και γίνει ζημιά, αυτεπάγγελτα η πολεοδομία θα κάνεις τους ελέγχους και θα φανεί η κακοτεχνία του.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φίλε Θωμά, αν έχω καταλάβει σωστά τη περίπτωσή σου, το ερώτημα που πρέπει να σε απασχολεί δεν είναι "με τι υλικό να καλύψω το κενό" αλλά "δεν κατασκευάστηκε ο αντισεισμικός αρμός που προβλέπεται στη μελέτη, τι μπορώ να κάνω τώρα".

Link to comment
Share on other sites

Ότι δεν υπάρχει αρμός (αν ισχύει το σχόλιο #2 και όχι το σχόλιο #10) προέκυψε στην πορεία από τα σχόλια εδώ. Η αρχική μου ερώτηση ήταν πώς να γεμίζω το κενό μεταξύ φελιζόλ και τοιχοποιία ώστε να μην προκύψουν δοντάκια. Με σοβά όπως λέει ο μηχανικός, ή με μετατόπιση των τούβλων όπως λέω εγώ. Τελικά θα γίνει μεσοβέζικη λύση όπως την λέει ο Tetris στο #11.

Link to comment
Share on other sites

Δεν με κατάλαβες, το ότι δεν κατασκευάστηκε ο αρμός δεν είναι κάτι που απλά προέκυψε στη πορεία της κουβέντας, είναι το ουσιαστικό της κουβέντας.

Άρα το ερώτημα που θα πρέπει να σε απασχολεί είναι :

"εάν δεν κατασκευάστηκε ο αντισεισμικός αρμός που προβλέπεται στη μελέτη, τι μπορώ να κάνω τώρα - πόσο επικίνδυνο είναι για τη κατασκευή μου κτλ".

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε ιδιωτη

Ειναι βεβαιο οτι για τετοιου ειδους ερωτησεις θα πρεπει να απευθυνθεις σε Πολιτικο Μηχανικο οπου θα του θεσεις ολα τα δεδομενα και ο οποιος θα πραξει συμφωνα με τις υποχρεωσεις του  αλλιως θα μπερδευτεις

Π.Χ

Αποφαση Δ17α/10/44/ΦΝ275  ΦΕΚ Β 270/16-3-12 , &4 "Το επιχρισμα (υλικο μικροτερης αντοχης) ειναι δυνατο να συνυπολογισθει στο παχος του αντισεισμικου αρμου " κ.λ.π.

Αρα ποσο μαλλον η θερμομονωση !!!

Πηγαινε λοιπον σε εναν συναδελφο και ζητησε του να σου φτιαξει και να υπογραψει μια τεχνικη εκθεση γιαυτο το θεμα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πράγματι, όσο προχωράει η κουβέντα μπερδεύομαι περισσότερο. Ώστε ισχύει το σχόλιο #10 και θα γίνει όπως το #11. Με έναν τυχαίο μηχανικό (επιλεγμένο από το χρυσό οδηγό) που μίλησα στο τηλέφωνο, μου προτείνει να γίνει καταγγελία στο ΤΕΕ, να έρθει επιτροπή και να αποφανθεί. Εγώ όμως δεν θέλω να το φτάσω ως εκεί, διότι μετά η οικοδομή δεν πρόκειται ποτέ να τελειώσει.

Link to comment
Share on other sites

Τον τρελανατε ρε παιδια τον ανθρωπο.....

 

Αγαπητε Θωμα ειναι δυστυχως παγια τακτικη να μπαινει φελιζολ στον αντισεισμικο αρμο χωρις να σημαινει οτι αυτο ειναι και το σωστο.

Βεβαια το φελιζολ ως συμπιεστο υλικο κανει κι αυτο την δουλεια του.....

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να έδωσα την εντύπωση ότι κάνω του κεφαλιού μου. Αντιθέτως δίνω μεγάλη σημασία στα σχόλια σας. Μια φορά άφησα τον μηχανικό μου χωρίς έλεγχο και αμφισβήτηση και αν σας πω το αποτέλεσμα θα φρίξετε και δικαίως δεν θα με πιστεύετε. Διότι είναι όντως απίστευτο αυτό που συνέβη. Το είδαν δυο μηχανικοί και δεν πίστευαν τα δικά τους τα μάτια τους.

 

 

Συνήθως ότι πληρώνεις παίρνεις. Δεν περιμένω φυσικά μέσω του φόρουμ να μου πεις πόσο καλά τον πλήρωσες αλλά στο 99,999% των περιπτώσεων τέτοιες περιπέτειες έχουν όσοι βρήκαν τα "μεγαλύτερα αστέρια της πιάτσας" και θεώρησαν τους εαυτούς τους τυχερούς.

 

Σου προτείνω να ακολουθήσεις άμεσα τη συμβουλή του εξαίρετου συναδέλφου KF που σου δίνει στη δημοσίευση #25.

Link to comment
Share on other sites

.... Θα μπορούσα άνετα να απαιτήσω να μου τελείωση όλη την οικοδομή με δικά του έξοδα και να του φάω όλη την περιουσία του. Του το είπα κατάμουτρα, όσο ζει να πηγαίνει κάθε Κυριακή στην εκκλησία και να ανάβει λαμπάδες στους αγίους ίσα με το μπόι τους......

Το αρχικό ερώτημα που έθεσες εξαντλήθηκε από τις απαντήσεις.

 

Δεν είναι αποδεκτό στο παρόν φόρουμ να γίνει δίκη μηχανικών ειδικά αν είναι μονόπλευρη η ενημέρωση και ανώνυμη χωρίς στοιχεία.

Για όποιο πρόβλημα έχεις με τον μηχανικό σου μπορείς να απευθυνθείς σε δικηγόρο ή στον παπά της ενορίας που του συνέστησες να πηγαίνει κάθε Κυριακή.

Δεν μας αφορά.

 

Το παρόν θέμα κλειδώνει μεχρι να το δει ο αρμόδιος συντονιστής.

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.