Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τα μυστικά του Παρθενώνα


Engineer

Recommended Posts

Το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του PBS με τίτλο: "Secrets of the Parthenon" (τα μυστικά του Παρθενώνα) αναλύει τον τρόπο που χτίστηκε ο περίφημος Παρθενώνας και καταγράφει λεπτό προς λεπτό τις προσπάθειες των τελευταίων δεκαετιών για την αναστήλωση του, απο τους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου, διεισδύοντας στα βάθη του ιερού αυτού βράχου της Ακροπόλεως.Απολαύστε το εκπληκτικό αυτό ντοκιμαντέρ, διάρκειας μίας ώρας και γνωρίστε "Τα μυστικά του Παρθενώνα".

Δείτε το ντοκιμαντέρ:

Δείτε όλες τις playlist από το Michanikos.gr webTV

1.

2.

3.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Τι συναισθήματα για αυτά τα κατορθώματα των αρχαίων ημών προγόνων!

 

Και τι για τα κατορθώματα των συγχρόνων ημών επιγόνων!

Link to comment
Share on other sites

Και όπως έχει πει ο Βασίλης Ραφαηλίδης στη "(Μυθ)ιστορία των βαρβάρων

 

προγόνων των σημερινών Ευρωπαίων": 

 

"Όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, εκείνοι έτρωγαν βαλανίδια αλλά

 

όταν όταν εκείνοι θα χτίζουν νέους Παρθενώνες στο φεγγάρι, εμείς δε θα

 

έχουμε ούτε βαλανίδια. Θα τα έχουν φάει κι αυτά οι εξ Ελλήνων παμφάγοι"

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

ο οποίος έγινε με τα λεφτά της συμμαχίας και το το τι σήμαινε συμμαχία η πόλη μου Κάρυστος το γνώρισε καλά και το βλέπουμε ακόμα και σήμερα που δεν βρίσκουμε παρά ερείπια αφού οι Αθηναίοι δεν άφησαν τίποτα όρθιο Ευτυχώς που πέρασαν οι Ρωμαίοι (λατομεία)  και έμεινε κάτι να θυμίζει την αρχαιότητα Ασε τις ρεμούλες του Περικλή που τις πλήρωσε ο φουκαράς ο Φειδίας Πάντως για την Αθήνα ήταν καλό , αφού οικονομάει ακόμα και σήμερα από τα έργα αυτά 

Link to comment
Share on other sites

Εξαιρετικό βίντεο.

 

ΥΓ. George,να με συγχωρείς που γελάω,αλλά γουστάρω που τα "χώνεις" στους αθηναίους σε κάθε ποστ. Αν κι έχεις δίκιο σε αυτά που λες,εντούτοις δεν φανταζόμουν ποτέ οτι θα το πήγαινες στο Κάρυστος vs Αθήνα 5ος αιώνας π.Χ. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

George δεν ξέρω αν είδες το video αλλά, οι απόψεις σου περι χρηματοδότησης (όσο σωστές και αν είναι), δεν έχουν σχέση με το νόημα του θέματος που είναι η τέχνη και η τεχνική χωρίς τα σύγχρονα εργαλεία, που υπάρχει σαυτό το έργο.

 

Προτιμώ λοιπόν να μη ταυτιστώ μαζί σου, αλλά με όλο τον πολιτισμένο κόσμο που προσπαθεί να στριμώξει τις ρίζες του μέσα στο Παρθενώνα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν αντιλέγω ότι πρόκειται για ένα θαύμα της αρχιτεκτονικής που είχα την χαρά να γεννηθώ σε απόσταση αναπνοής από αυτό και να το βλέπω σχεδόν καθημερινά από το Νεο Κόσμο Και το βίντεο εξαιρετικό Αλλά από την ιστορία πρέπει να αντλούμαι τα πάντα και η Αθήνα στήριξε την ακμή της στην καταστροφή της υπόλοιπης Ελλάδα και στο τέλος το πλήρωσε και  η ίδια Και επειδή αυτά επαναλαμβάνονται πρέπει να τα βλέπουμε πίσω από τα προφανή ηρωικά και ένδοξα της ιστορία μας Και δεν είναι μόνο ο Παρθενώνας να δείχνει τη δύναμη του μυαλού των προγόνων μας Εγώ περνάω πολύ συχνά από ένα μεγαλύτερο τεχνολογικό επίτευγμα της αρχαίας τεχνολογίας μας που λίγοι ξέρουν Την αποξήρανση της λίμνης του Δίστου από την πόλη κράτος της Ερέτρια Αλλά και αυτή η πόλη ήταν θύμα κάποια στιγμή της Αθηναικής συμμαχίας Και δεν μπορώ να μην θυμώνω που στην πόλη  μου δεν υπάρχει ούτε αρχαίο θέατρο ούτε ένας από τους μεγαλύτερους ναούς της αρχαιότητας του Ποσειδώνα της αρχαίας Γερεστού ,γιατί  καταστράφηκαν από τους Αθηναίους Και όταν βγάζω άδειες οικοδομής σε χώρους της αρχαίας πόλης της Καρύστου (παλαιά χώρα) στις εκσκαφές της αρχαιολογικής υπηρεσίας  να βρίσκουμε ερείπια από την καταστροφή αυτή , την δε Γερεστό την μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή μου να μην υπάρχει ούτε ίχνος  της παρά την τεράστια ακμή της και αυτά λόγο του Περικλή 

Edited by GEORGE MICHEAL
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στο βίντεο αυτό πραγματικά σου σηκώνεται η τρίχα..(το πως..το γιατί..) ερωτήματα που δεν μπορούμε να διανοηθούμε ακόμη και σήμερα. Πόσο μπροστά ήτανε οι άνθρωποι τότε στην Ελλάδα τελικά..

Link to comment
Share on other sites

πιστευω αν ο περικλης ειχε προσφυγει στο ΔΝΤ δεν θα ειχε χρεοκοπηση απο τα πολλα δανεια που ειχε παρει για να κανει αυτα τα εργα... παρολαυτα ομως πιστευω οτι ο παρθενωνας οπως και ολα τα εργα των αρχαιων ελληνων εχουν κανει αποσβεσει και ακομα μας δεινουν κερδοι ... σε αντιθεσει με τα μιζοεργα των νεονεοελληνων που μπαζουν απο παντου... αν εξερεσεις φυσικα την εγνατια και την γεφυρα του ριου...

ιστορικα ομως η ελλαδα ως φορεας πολιτισμου πεθανε το 400 μχ οριστικα την εποχη της δολοφονιας της Υπατιας... απο κει και μετα κερδισαν οι συριζαιοι και επιλθε η καταστροφη.. αρχισαν οι χριστιανοι να περιμενουν την μετα θανατο ευτυχια και ολοι την ημερα τα εξιναν κατω απο τον ηλιο ... και ετσι σιγα αρχισαν να χανουν και τα εδαφοι και φτασαμε στην οθωμανικη κατοχη.... τι γραφω βραδιατικα ... απορω γιατι δεν παω για κανα ποτο... 

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.