Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σχεδιασμός σχάρας ισοκατανομής στομίων


miltos

Recommended Posts

   Ναι, όντως η φτερωτή για να δώσει αξιόπιστα μετρητικά αποτελέσματα πρέπει να βρίσκεται μέσα σε ομαλά μεταβαλλόμενο, από το κέντρο της διατομής στα άκρα της, ροϊκό πεδίο. Στην περίπτωση των μικροσκοπικών οπών αυτή βάλλεται σημειακά και μάλιστα ακανόνιστα. Ο "δανειστής" μου έχει πολυόργανο που μπορεί εκτός απ΄φτερωτή να πάρει probe και pitot.

 

Πρόσεξε όμως με βάση αυτά που ανέφερες,

 

"Απόσταση σχάρας από λαιμούς 200mm και από στόμιο 170mm. Σαν σχάρα χρησιμοποιήθηκε διάτρητη λαμαρίνα με οπές Φ10, με βήμα 14mm. Άρα ποσοστό οπών 40%..."

 

θα σου πρότεινα να φτιάξεις δύο σχάρες με εμβαδό οπών πάνω από 50% (είτε με μεγαλύτερες οπες ή με μικρότερο βήμα) που οι οπες αυτές, αν βάλεις τις σχάρες τη μια επάνω στην άλλη, να μην συνατώνται πουθενά και τοποθέτησέ τες την πρώτη 120 mm από τους λαιμούς και τη δεύτερη 120 mm από το στόμιο. Ή εν ανάγκη - και αν μπορείς - φτιάξε ένα άλλο plenum με μεγαλύτερο βάθος και μεγάλωσε τις αποστάσεις. Αν το έκτυπο είναι πάνω από 50% σε κάθε σχάρα πιστεύω ότι δεν θα έχεις μεγάλη πτώση πίεσης.

Από την υπογράμμιση που σου έβαλα κατάλαβες ότι απλώς...μια ιδέα είπα. Και δεν έχω και άλλη προς το παρόν.

Καλά ξεμπερδέματα.

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.