Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ένσημα για εργασίες που δεν έχουν εκτελεσθεί με Άδεια Δομήσεως, Ε.Ε.Μ.Κ. ή 48ωρη


Antiermitianos

Recommended Posts

Καλημέρα Συνάδελφοι,

 

μάλλον δεν υπάρχει τρόπος αλλά ανοίγω το θέμα μήπως και γνωρίζει κάποιον τρόπο κάποιος συνάδελφος. Είναι λοιπόν δυνατό για εργασίες οι οποίες έχουν εκτελεσθεί χωρίς έκδοση Αδείας Δομήσεως, έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακος ή με 48ωρη γνωστοποίηση εργασιών π.χ. εγκατάσταση σητών και διάφορες άλλες μικροεργασίες να αποδοθούν ένσημα με κάποιο τρόπο στο μάστορα που τις εκτέλεσε και ο οποίος δεν έχει δυνατότητα να κόψει παραστατικό και δεν είναι μέλος συνεργείου, ο εργοδότης του οποίου να μπορεί να κόψει παραστατικό για τις εν λόγω εργασίες ;

Link to comment
Share on other sites

1. Εργόσημο

2. Ναί (ανάλογα την περίπτωση) με Πίνακα 3

Edited by αστέριος
Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση Συνάδελφε.

Τη διαδικασία του 1. υποθέτω θα τη γνωρίζει ο λογιστής. Για την εναλλακτική περίπτωση 2. δε θα έπρεπε πρώτα να έχουμε Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακος ή δεν παίζει ρόλο (η Υ.Δομ. κοινοποιεί στο Ι.Κ.Α. αλλά δε συμβαίνει και το ανάποδο) ; Υποθέτω το 1 θα είναι η πιο απλή λύση εφόσον είσαι βέβαιος ότι μπορεί να εφαρμοσθεί. 

Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

1. Σωστά (για τον λογιστή). Βέβαια μπορείς να ρωτήσεις και από μόνος σου (ως μηχανικός  - και εφόσον υπάρχει -  θα βρείς την ίδια ή κάποια παρόμοια εργασία)

2. Θεωρώ, ότι έχεις Ο.Α. του κτιρίου, ώστε να την προσκομμίσεις ως συνημμένη με τον πίνακα 3. Και πάλι όμως, τουλάχιστον παλαιότερα, απογράφονταν ολόκληρες οικοδομές χωρίς Ο.Α. (αυθαίρετα σε παράλια κ.λ.π.). 

Αν δεν έχεις Ο.Α. ή οποιοδήποτε άλλο νομιμοποιητικό στοιχείο, μήπως μπορείς να ρωτήσεις άτυπα στο αρμόδιο υπ/μα Ι.Κ.Α., για την διαδικασία που εφαρμόζουν ???

Edited by αστέριος
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

εννοείς να ρωτήσω στο ΙΚΑ...οκ ! Υπάρχει Οικοδομική Άδεια του κτηρίου. Σ' ευχαριστώ και πάλι Συνάδελφε.

Link to comment
Share on other sites

Αφού έχεις Ο.Α., τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα.

Τώρα μου ήρθε ως σκέψη: Υπάρχει περίπτωση, ο υπάλληλος του Ι.Κ.Α. να έρθει για έλεγχο ( να διαπιστώσει το αληθές των εργασιών. Αν υπάρχουν εμφανείς αυθαιρεσίες, μήπως δημιουργήσει θέμα ???)

 - Επίσης δες μήπως ο φάκελος της οικοδομής είναι ακόμη ''ανοικτός'' στο Ι.Κ.Α. ( ώστε να ''κολλήσεις'' εκεί τα ημερομίσθια που σε ενδιαφέρουν).

Edited by αστέριος
Link to comment
Share on other sites

Οι εργασίες έγιναν σε ισόγειο κατάστημα του κτηρίου. Οι κύριες εσωτερικές εργασίες έγιναν με ΕΕΜΚ για εσωτερικές διαρρυθμίσεις. Οι εργασίες του εν λόγω μάστορα δεν πρόκειται να γίνουν αντιληπτές. Απλά ο εργοδότης θέλει αν γίνεται να του αποδόσει και κάποια ένσημα, από καθαρά ανθρώπινη - να το πω - πλευρά. Κάποιος θα έρθει για αυτοψία για τις εργασίες της ΕΕΜΚ, αφού πλέον όλες οι ΕΕΜΚ κοινοποιούνται στο ΙΚΑ. Για αυτές τις εργασίες (της ΕΕΜΚ) υπάρχει τιμολόγιο από στεγασμένο επαγγελματία και αντίστοιχο συμφωνητικό μεταξύ αυτού και του εργοδότου. 

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι είσαι εντάξει από όλες τις πλευρές. Καλή σου δουλειά & καλά κέρδη (το βασικότερο πια....)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.