Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θεμελιωση Μεταλλικου Υποστεγου στο ROBOT


 

Recommended Posts

Ο τρόπος εξαγωγής των αποτελεσμάτων του Robot σε πίνακες excel είναι γνωστός και όντως είναι χρήσιμος.

 

Πάντως, ακόμα δεν κατάλαβα γιατί να γίνει αυτή η μεταφορά σε άλλο πρόγραμμα..., επειδή βγάζει "αυστηρά" αποτελέσματα στα μεμονωμένα πέδιλα..? Εάν δώσεις ενδοσιμότητα του εδάφους στους κόμβους στηρίξεων (ελατήρια δηλαδή με βάση το μέγεθος του πεδίλου, αν και στο Robot συνυπολογίζει και την εκτιμώμενη δρώσα δύναμη), τότε ορίζοντας συνδετήρια δοκάρια θα λάβει την απομείωση των ροπών κανονικά, δεν χρειάζεται να γίνει χειρωνακτικά απομείωση χρησιμοποιώντας την σχετική εντολή στα πέδιλα, που ο ορισμός της είναι πολύ ασαφής και γενικά δεν είναι μια σωστή  τακτική (δεν ξέρω γιατί το έχουν στο Robot και που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια). Να προσθέσω ότι εάν στους κόμβους των σημείων στήριξης των υποστυλωμάτων υπάρχει πλήρης πάκτωση, τότε η σύνδεσή τους με συνδετήρια η πεδ/κούς είναι λανθασμένη και άσκοπη αφού δεν μεταβιβάζονται δυνάμεις και ροπές στα τελευταία! (είναι λάθος τρόπος προσομοίωσης).
Το μόνο μειονέκτημα με τα ελατήρια κάτω από τα πέδιλα είναι ότι όταν η γεωμετρία τους αλλάζει κατά την διαδικασία της διαστασιολόγησής τους, τότε δεν ενημερώνονται αυτόματα οι ελατηριακές σταθερές και αν θέλει να είναι κάποιος ακριβής θα πρέπει να ξαναορίσει τα ελατήρια κ.ο.κ Είχα κάνει κάποια στιγμή κι ένα αίτημα μέσω του φόρουμ τους για αυτό τον σκοπό αλλά δεν το βλέπω να υλοποιείται σύντομα (για όποιον ενδιαφέρεται: http://forums.autodesk.com/t5/robot-structural-analysis/spread-footing-vs-continuous-footing/m-p/3945285/highlight/true#M14177).

 

Κατά τα άλλα, μπορεί να αγνοήσει κανείς τον έλεγχο της εκκεντρότητας (<1/3 ή 1/6 του πλάτους) που είναι πολύ δυσμενής και σε αυτόν οφείλεται η “αυστηρότητα” στα αποτελέσματα του Robot, αλλά να αφήσει βέβαια τον έλεγχο ανατροπής μέσα από το ίδιο πλαίσιο διαλόγου, αφού είναι η ενεργή επιφάνεια του πεδίλου (κατά Meyerhof) αυτή που υπολογίζεται στον έλεγχο της τάσης εδάφους. Ιδιαίτερα όταν στο πέδιλο συντρέχουν συνδ. δοκοί στην υπόψη διεύθυνση, ακόμα και ο έλεγχος ανατροπής είναι περιττός (και το ΡΑΦ τον αγνοεί σε αυτή την περίπτωση).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πολυ σωστος....

αυτα που αναφερα( εξαγωγει) ηταν σε ερωτηση του τι εκανα τοτε, οταν ειχα πρωτοδημοσιευσει τα ερωτηματα..αλλα ακομα και τωρα οταν με ταλαιπωρα το robot.

Caan πολυ χρησιμα αυτα που παραθέτεις και πληροφοριακα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.