Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στατιστικά στοιχεία για τον Ν.4178/13: 341.937 δηλώσεις αυθεραίτων ως σήμερα


dimitris GM

Recommended Posts

Το ΥΠΕΚΑ ανακοινώνει σήμερα στατιστικά στοιχεία των δηλώσεων υπαγωγής κατά το πρώτο εξάμηνο εφαρμογής του νόμου 4178/2013 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, όπως προκύπτουν από το πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης των δηλώσεων, μετά την πάροδο της πρώτης προθεσμίας υπαγωγής και πληρωμής.

 

Σχετικά με το θέμα ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε:

 

«Με το νόμο για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό, για να λυθεί επιτέλους το σύνθετο αυτό περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόβλημα. Η Πολιτεία έχει πλέον τη βούληση και τα εργαλεία να σταματήσει την αυθαίρετη δόμηση και να εντοπίσει, προοδευτικά, τα αυθαίρετα κτίσματα. Η χώρα άλλαξε σελίδα και η Πολιτεία δεν θα επιδείξει πλέον καμία ανοχή σε τυχόν προσπάθεια δημιουργίας νέας γενιάς αυθαιρέτων. Θέλουμε και μπορούμε να τη σταματήσουμε. Ο νέος νόμος, είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τους πολίτες να δηλώσουν το αυθαίρετό τους, ώστε να ωφεληθούν από πολλές δόσεις στην αποπληρωμή του προστίμου και από εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 85%, ειδικά για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Από τα στατιστικά στοιχεία του πρώτου εξαμήνου προκύπτει ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται τη χρησιμότητα του νέου νόμου για τα αυθαίρετα, καθώς έχουν ήδη ενταχθεί περισσότερα από 340.000 ακίνητα στις διατάξεις του. Δεν εφησυχάζουμε όμως καθώς, όπως έχω ξαναπεί, βασικός στόχος του πλαισίου που θεσμοθετήσαμε είναι η καταγραφή της αυθαίρετης δόμησης, ώστε η Πολιτεία να αποκτήσει επιτέλους πλήρη εικόνα του δομημένου χώρου σε όλη την επικράτεια και να μπορέσει να σχεδιάσει αποτελεσματικά τα επόμενα βήματα προόδου.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια ενημέρωσης του τεχνικού κόσμου για τις λεπτομέρειες και τα πλεονεκτήματα του νέου νόμου για τα αυθαίρετα. Όσο περισσότερο εξοικειώνονται οι μηχανικοί, οι υπηρεσίες και οι πολίτες, με τις διατάξεις του νόμου, τόσο περισσότερο θα κάνουν χρήση των ρυθμίσεων που φέραμε. Τόσο τα στελέχη του ΥΠΕΚΑ, όσο και εγώ προσωπικά, έχουμε ήδη επισκεφθεί πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα, διοργανώνοντας ενημερωτικές ημερίδες. Θα υπάρξει συνέχεια. Βάζουμε «κόκκινη γραμμή» στην αυθαιρεσία, προχωρούμε τον αναγκαίο χωροταξικό σχεδιασμό, δίνουμε ουσιαστικό περιεχόμενο στο περιβαλλοντικό ισοζύγιο και προσφέρουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να αξιοποιήσουν τα περιουσιακό τους δικαίωμα. Παρουσιάσαμε μία ρύθμιση χρήσιμη και ωφέλιμη για όλους».

 

 

Συγκεκριμένα, από τα στατιστικά στοιχεία προκύπτουν τα εξής:

 

Όσον αφορά τον αριθμό των δηλώσεων που έχουν ήδη καταχωρηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα:

 

Σύνολο δηλώσεων αυθαιρέτων Ν.4178: 341.937

Νέες δηλώσεις ν.4178: 125.778

Μεταφερόμενες δηλώσεις ν.4014 σε ν.4178: 216.159

Υπόλοιπες (προς μεταφορά) δηλώσεις ν.4014: 153.663

 

Σημειώνεται ότι από το ηλεκτρονικό σύστημα έχουν εκδοθεί συνολικά 428.521 δηλώσεις για τη μεταβίβαση ακινήτων.

 

Όσον αφορά το ύψος των καταχωρημένων προστίμων στο ηλεκτρονικό σύστημα:

 

Συνολικά καταχωρημένα πρόστιμα: 1.843.062.825 ευρώ

Καταχωρημένα πρόστιμα ν.4014: 1.143.768.131 ευρώ

Καταχωρημένα πρόστιμα ν.4178: 699.294.694 ευρώ

 

Όσον αφορά τα δηλούμενα αυθαίρετα ανά κατηγορία του ν.4178:

 

Download attachment: pinakas1.png

 

Υπενθυμίζεται ότι, το ΥΠΕΚΑ έχει εκδώσει από την έναρξη ισχύος του νόμου τις απαραίτητες υπουργικές αποφάσει για τη απρόσκοπτη εφαρμογή του και τις απαραίτητες εγκυκλίους εφαρμογής. Μέσω των ενημερωτικών ημερίδων του ΥΠΕΚΑ ενημερώνεται ο τεχνικός κόσμος της χώρας, καταγράφονται προβλήματα και ερωτήματα και δίνονται λύσεις σε ειδικότερα ζητήματα. Ενημερωτικές ημερίδες του ΥΠΕΚΑ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ιωάννινα, Πειραιά, Καλαμάτα, Τρίπολη, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Κηφισιά, Αχαρνές, Λάρισα, Καμένα Βούρλα, Ελευσίνα, Κεφαλονιά, Χαλκίδα και Πάτρα.

 

http://www.taxheaven...s/view/id/17475

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

11.082 δηλώσεις στην Κατηγορία 1 και 10.841 στην 2... με τον ΟΚΧΕ σε όλη την διάρκεια κλειστό. 

Link to comment
Share on other sites

11.082 δηλώσεις στην Κατηγορία 1 και 10.841 στην 2... με τον ΟΚΧΕ σε όλη την διάρκεια κλειστό. 

Απο τη στιγμη που το Ε9 θεωρειται πλεον δημοσιο εγγραφο, καλα κανουν και τα δηλωνουν κατηγορια 1 και 2

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Aν από τις 125.000 νέες δηλώσεις, οι 70.000 είναι σε επεξεργασία και οι 30.000 σε αρχική υποβολή, τότε όλοι μπορούν να καταλάβουν την ....τεράστια επιτυχία του εγχειρήματος!!!!

Link to comment
Share on other sites

Υπενθυμίζεται ότι, το ΥΠΕΚΑ έχει εκδώσει από την έναρξη ισχύος του νόμου τις απαραίτητες υπουργικές αποφάσει για τη απρόσκοπτη εφαρμογή του και τις απαραίτητες εγκυκλίους εφαρμογής

Link to comment
Share on other sites

Για να μην λένε πόσες είναι σε επεξεργασία κλπ φαντάσου τι πάτο έχει πιάσει ο νόμος.

 

Προβλέπω παρατάσεις για την επόμενη πενταετία και αφού εξαντληθεί και αυτό αναγκαστικά νέο νόμο με μειώσεις προστίμων κλπ.

Edited by jja
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.