Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αποστάσεις από όρια σε εκτός σχεδίου εντός ζώνης


ncomis

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

 

Έχω αναλάβει ένα γήπεδο 4.800 τ.μ., το οποίο είναι εκτός σχεδίου αλλά εντός ζώνης οικισμού (όλο το γήπεδο είναι εντος ζώνης <500μ.), για έκδοση άδειας δόμησης για κατοικία. Σύμφωνα με το Π.Δ. 24//31/5/85 και τις μεταγενέστερες τροποποιήσεις οι αποστάσεις από τα όρια έιναι στα 15μ. Εάν εφαρμόσω αυτά τα όρια, λόγω του πολύ άσχημου σχήματος του οικοπέδου, ο οικοδομήσιμος χώρος είναι σχεδόν 300,00 τ.μ. όπου υπάρχει πολύ μεγάλη κλίση και πιθανώς να υπάρχει πρόβλημα στην οικοδόμηση του. Παρόλα αυτά ο χώρος αυτός, επιτρέπει γεωμετρικά την εγγραφή κτιρίου 10Χ10μ. οπότε δεν μπορώ να ζητήσω να πάω στα 7,5μ. από τα όρια.

Το οικόπεδο όμως, προυφίσταται της 24/4/1977 και σύμφωνα με το ίδιο Π.Δ. η απόσταση από τα όρια, των εντός ζώνης και με ελάχιστο εμβαδόν 2000τ.μ. είναι στα 5.μ.

Η ερώτηση μου είναι εάν μπορώ να πάω στα 5μ. από τα όρια με γήπεδο 4,800;

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

σου απαντω χωρις να "ανοιξω" ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, παλαιοτερα θα μπορουσες να διεκδικησεις την παρεκκλιση των 5.0μ κ απο την παλαια ΕΠΑΕ. Τωρα το Σ.Α. δεν.... Δεν θυμαμαι ποσο δεσμευτικο ειναι το οτι μπορεις να εγγραψεις κτιριο διαστασεων 10*10 στην προσδιοριζομενη επιφανεια των 300. Μηπως βοηθα οτι θα δωσεις καποια ειδικη χρηση στο κτιριο σου;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε αν εξαιρέσουμε στην παρούσα φάση το θέμα "απότομη κλίση γηπέδου" που δεν μπορώ να μαντέψω τι νομικά εμπόδια μπορεί να φέρει, η απάντηση στο ερώτημά σου είναι ότι αφού το εμβαδόν του γηπέδου σου είναι μεγαλύτερο του κανόνα δηλαδή > 4000 τ.μ. και αφού τηρουμένων των πλαγίων αποστάσεων που είναι 15 μ. μπορείς να τοποθετήσεις κτίριο 10χ10 , τότε δεν ισχύει πλέον η παρέκκλιση της ζώνης και άρα δεν μπορείς να πας στα 5μ από τα όρια.

Link to comment
Share on other sites

δες αυτη την συζητηση

 

 

ειδικα το #25    του παυλου

 

http://www.michanikos.gr/topic/36652-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CF%89%CE%BD/page-3

 

 

και τα λεμε

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις όλους τους συναδέλφους.

Τελικά ότάν έχεις αρτιότητα κατα κανόνα (>4000τ.μ.) δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις αποστάσεις από τα όρια που αφορούν παρεκκλίσεις (5.μ.) ακόμα και εάν είσαι μέσα στην ζώνη. Ρώτησα και στην τοπική ΥΔΟΜ.

Παρόλαυτα έχουν εκδοθεί άδειες στο παρελθόν (2011,2012) σε γήπεδα >4000 τ.μ. εντός ζώνης με αποστάσεις από τα όρια στα 5μ.! Τουλάχιστον στον νομό που ενδιαφέρομαι για το συγκεκριμένο έργο αυτό είναι φανερό. Η Υ.Δομ. μου είπε ότι δεν εκδιδει ποια τέτοιες άδειες, αλλά στο παρελθόν το έκανε! 

Link to comment
Share on other sites

και τι σημαινει "δεν εκδιδει πια τετοιες αδειες"???

 

θα παρεις τις προηγουμενες που εχουν εκδοσει

 

θα ζητησεις εφαρμογη  των ιδιων διαταξεων και αιτιολογιων  στις οποιες βασιστηκαν οι "αλλες" και για την δικη σου..

 

Αν οι "αλλες" ειναι νομιμες... ωφειλουν να σου δωσουν και σε σενα...

 

αν οι  "αλλες" ειναι "παρανομες"...ας σου απαντησουν   εγγραφως...

 

Οπως και να εχει,   η απαντηση περι "αρνησης"   πρεπει να ειναι γραπτη  και αιτιολογημενη

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.