Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαδικασίες κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών


Engineer

Recommended Posts

Η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού, απέστειλε απαντητική επιστολή σε έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με το οποίο είχαν ζητηθεί οι απόψεις της Αρχής σχετικά με τις διαδικασίες κατεδάφισης κατασκευών, οι οποίες έχουν κριθεί ως αυθαίρετες.

 

Στην επιστολή αυτή, διατυπώνονται οι θέσεις του Συνηγόρου σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των σχετικών διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, στο πλαίσιο χειρισμού πολλών αναφορών. Στη συνέχεια, η επιστολή κοινοποιήθηκε προς τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας.

 

Η Αρχή έχει εκφράσει τις ακόλουθες απόψεις:

  • Η έκθεση αυτοψίας των αυθαιρέτων κατασκευών που έχει κριθεί είτε σε διοικητικό στάδιο, είτε µε την εξάντληση των προβλεπόµενων ενδίκων βοηθηµάτων και µέσων, αποτελεί εκτελεστή διοικητική πράξη – απόφαση, τόσο επιβολής των διοικητικών προστίµων, όσο και της εκτέλεσης της κατεδάφισης αυτών. ∆εν απαιτείται και δεν προβλέπεται η έκδοση οποιασδήποτε νέας απόφασης κατεδάφισης για την ίδια κατασκευή.
  • Αρµόδια για την εκτέλεση της κατεδάφισης των κατασκευών που κρίθηκαν ως αυθαίρετες, είναι η οικεία Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση συνεπικουρούµενη όποτε, όπως και όπου αυτό προβλέπεται από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων και από τους αρµόδιους φορείς, µε βάση τις ισχύουσες διατάξεις.

Δείτε επιπλέον την απαντητική επιστολή της Συνηγόρου του Πολίτη προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

 

Πηγή: http://www.b2green.g...

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Εδω για κατεδαφιση αυθαιρετου πρεπει να πληρωσεις 500€ παραβολο...

Αυτοι θα ερθουν να στο κατεδαφισουν μονοι τους?

Link to comment
Share on other sites

Eδώ στέλνουν από το πολεοδομικό έγγραφο για νομιμοποίηση της κατεδάφισης ενός wc 2x2 που είχε έκθεση αυθαιρέτου αν και γκρεμίστηκε πριν από 15 χρόνια και στη θέση του κτίσθηκε άλλο κτίσμα που ήδη νομιμοποιήθηκε......

Όταν το άκουσε ο ιδιοκτήτης τραβούσε τα μαλλιά του.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.