Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επαγγελμα μηχανικου και προοπτικες


GiorgosAsim

Recommended Posts

Καλησπερα,

 

Ειμαι πρωτο ετος τει ηλεκτρολογων και σκεφτομαι οτι μετα θελω να συνεχισω πολυτεχνειο σπουδες με κατατακτηριες αλλα δεν ξερω αν αξιζει πλεον με αυτα που ακουω.Μπορειτε να βοηθησετε γιατι αλλιως σκεφτομαι να ξαναδωσω πανελληνιες για καποια αλλη σχολη οικονομικων.Υπαρχει προοπτικη σαν ελευθερος επαγγελματιας να κανεις κατι δικο σου η ενα μικρο ποσοστο το κανει?

Link to comment
Share on other sites

Αν ήμουν στη θέση σου, καθαρά προσωπική άποψη, και σκεφτόμουν την αποκατάσταση θα πήγαινα οικονομικά.... Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει μετά από 5-10 χρόνια (αν και όπως λένε δύσκολα θα πάνε καλύτερα τα πράγματα), αλλά με τα σημερινά δεδομένα και ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός είναι αυτοκτονία...Δεν υπάρχει αντικείμενο στην ουσία και πολλές υποχρεώσεις..Σκέψου το απλό, ότι έχεις δεν έχεις δουλειά οι εισφορές σε τσακίζουν...

Εσύ ότι νομίζεις πάντα..

Link to comment
Share on other sites

Χαμένος κόπος και χρόνος οι σπουδές μηχανικού εκτός αν το έχεις πάρει απόφαση να φύγεις οριστικά από την Ελλάδα. Θα χάσει πολύτιμο χρόνο αν σπουδάσεις για το δίπλωμα του πολυτεχνείου με πτυχίο ΤΕΙ στα χέρια σου. Κάνε ένα μεταπτυχιακό εδώ ή εξωτερικό και μετά ψάξε δουλειά στο εξωτερικό. Εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει ελπίδα.

 

Ή δώσε πανελλήνιες εξετάσεις τώρα που είσαι ακόμα στην αρχή του ΤΕΙ ή μείνε στο ΤΕΙ. Πλέον δεν αξίζει να πας Πολυτεχνείο με πτυχίο ΤΕΙ.

Edited by geoste
Link to comment
Share on other sites

Αυτα αφορουν και τους ηλεκτρολογους μηχανικους που λετε ?Δηλαδη στην ηλικια των 35 σαν ηλεκτρολογος μηχανικος ΕΜΠ ενα 1300-1500αρι δεν το βγαζεις?Με 700 δουλευεις?Για να δω εαν ειναι cost effective επιλογη δηλαδη.Ευχαριστω

Edited by GiorgosAsim
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω.Καθε σχολιο ευπροσδεκτο γιατι πραγματικα καπως ανοιγουν τα ματια για την αγορα

Edited by GiorgosAsim
Link to comment
Share on other sites

Φίλε κοντεύω στα 40 και είμαι στο μηδέν...Σαν να ξεκίνησα τώρα....Ειδικά σαν ελ, επαγγ ηλεκτρολόγος, μηχανολόγος γενικά Η/Μ δεν έχεις πολλές επιλογές....ξέχνα το έτσι...

Link to comment
Share on other sites

Γτ ρε γαμωτο.Πιειτε αθανατο νερο να νικησετε τον καιρο που λεει κ ο γκατσος.Πραγματικα ο θυμος ειναι μεγαλος

Link to comment
Share on other sites

Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα έμπαινα σε στρατιωτική σχολή. Ταυτόχρονα ως στρατιωτικός,θα έδινα κατατακτήριες στο πολυτεχνείο στους ΠΜ. Αν είχα όρεξη θα συνέχιζα για πρόγραμμα MSc χρηματοδοτούμενο από το δημόσιο + άδεια από την υπηρεσία.

 

Πλέον,έχοντας υπερβεί το 24έτος δεν μπορώ να εισαχθώ σε στρατιωτική σχολή κατόπιν πανελλαδικών, Εσύ είσαι νέος. Λύσε το βιοποριστικό και μετά μάθε/γίνε αυτό που θα ήθελες να μάθεις/γίνεις.

 

Το ελεύθερο επάγγελμα,ειδικά αν ξεκινάς μόνος,είναι αυτοκτονία.

 

Καλή τύχη.

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.