Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α11] Αριθμός Δηλώσεων του Ν.4178/2013


Recommended Posts

Ναι, σε αυτό συμφωνώ, γιατί έτσι γίνεται για όλες τις μελέτες, παρ' όλαυτά, η δήλωση αυθαιρεσίας δεν απαιτεί έναν αρχιτέκτονα και έναν πολ. μηχανικό για παράδειγμα, γιατί και οι δύο είναι υπεύθυνοι για το ίδιο πράγμα. Άρα? μπορούν να μπούν δύο σφραγίδες απο δύο αρχιτέκτονες για παράδειγμα?

 

Συγγνώμη που επιμένω, αλλά επιμένει και ο συνεργάτης μηχανικός, οπότε καλό είναι να το ξεκαθαρίσω το θέμα όσο μπορώ.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σε αυτό το νήμα συζητάμε για τον αριθμό των δηλώσεων υπαγωγής στις διατάξεις του Ν.4178 σε περιπτώσεις  που αφορούν περισσότερες από μια οριζόντιες ιδιοκτησίες για το ίδιο ακίνητο / γήπεδο.

 

Ν.4178/2013 - Άρθρο 11

1. Αίτηση

Σε κάθε οικόπεδο ή γήπεδο η διαδικασία υπαγωγής
αυθαιρέτων κατασκευών ή αυθαίρετης αλλαγής χρήσης

στις διατάξεις του παρόντος μπορεί, κατ’ επιλογή του
ιδιοκτήτη, να γίνεται είτε με μία αίτηση υπαγωγής για το
σύνολο των αυθαιρέτων κατασκευών ή χρήσεων είτε με
περισσότερες αιτήσεις για κάθε μεμονωμένο αυτοτελή
χώρο οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας, που αποτελεί
αντικείμενο μεταβίβασης.

 

Εγκύκλιος 3 - Άρθρο 11 (36)

Στις περιπτώσεις περισσότερων αυθαίρετων κτιρίων ή/και αυτοτελών διηρημένων ιδιοκτησιών στο οικόπεδο/γήπεδο ο ιδιοκτήτης ή οι συνιδιοκτήτες μπορούν από κοινού να υποβάλουν μια ή περισσότερες αιτήσεις υπαγωγής αυθαιρέτων στο ν.4178/13.

Το γεγονός αυτό δεν επηρεάζει τον αριθμό των βεβαιώσεων μηχανικού που τυχόν θα απαιτηθούν για τη σύνταξη συμβολαιογραφικών πράξεων.

Edited by yian
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχω περίπτωση γηπέδου εκτός σχεδίου,με διώροφη οικοδομή (ισόγειο-όροφος) και σίσυαστη Ο.Ι (μία ιδιοκτησία στο ισόγειο και μία στον όροφο).Υπάρχουν αυθαιρεσίες και στις 2 Ο.Ι,όπως επίσης υπάρχουν αυθαιρεσίες και στον κοινόχρηστο περ. χώρο (σκάλες-τοιχεία κ.λ.π).Προσανατολίζομαι σε 1 δήλωση που να τα περιλαμβάνει όλα,ο προβληματισμός μου έχει να κάνει με το εξής:
Λογικά σκεπτόμενος,το κάθε φύλλο καταγραφής θα πρέπει να είναι "ανεξάρτητο",δλδ να περιγράφει π.χ μόνο αυθαιρεσίες της Ο.Ι του ισογείου και να μην συμπεριλαμβάνει ομοειδείς αυθαιρεσίες της άλλης Ο.Ι (π.χ αυθαίρετο στέγαστρο).Το κακό είναι οτι σε αυτή την περίπτωση,δε μπορώ να ομαδοποιήσω όλες τις παραβάσεις του αναλυτικού μου σε 1 (άρα 500 ευρώ) αλλά θα πρέπει να έχω 3 ξεχωριστά Φ.Κ με παραβάσεις αναλυτικού (ένα για την 1η Ο.Ι,ένα για τη 2η Ο.Ι και ένα για τα κοινόχρηστα),οπότε αντί για 500 ευρώ ο πελάτης θα κληθεί να πληρώσει 1500ευρώ,δλδ +1000 ευρώ.
Συμφωνείτε ως προς τον διαχωρισμό των αυθαιρεσιών σε ξεχωριστά Φ.Κ ή εσείς τις "ανακατεύετε"???

Link to comment
Share on other sites

Τα υπέρ και τα κατά σκέφτομαι,αλλά δεν έχω καταλήξει.Αν έχεις καλά επιχειρήματα υπέρ των 3 δηλώσεων ευχαρίστως να τα ακούσω ΙΑΣΟΝΑ.Αν παρόλα αυτά προχωρήσω σε 1,συμφωνείς με το ανωτέρω σκεπτικό για διαχωρισμό των Φ.Κ ώστε να μην περιλαμβάνονται στο ίδιο Φ.Κ αυθαιρεσίες διαφορετικών Ο.Ι?
:)

Link to comment
Share on other sites

Κατα την δικη μου γνωμη μπορεις οπως ειπες να κανεις μια κοινη δηλωση. Οσο αφορα το προστιμο τους αναλυτικους θα τους ομαδοποιουσα ολους μαζι ετσι ωστε να βγαλω οσο το δυνατον λιγοτερα 500 αρικα και παραλληλα θα εκανα μια καλη τεχνικη εκθεση για το ποιες ειναι οι παραβασεις αναλυτικου καθε οριζοντιας ιδιοκτησιας και ποιες των κοινοχρηστων. Στις υπολοιπες αυθαιρετες κατασκευες που το προστιμο υπολογιζεται ως Υ.Δ. σε φυλλα καταγραφης εκει θα εκανα ξεχωριστο φυλλο για καθε οριζοντια ιδιοκτησια, ετσι κι αλλιως το συνολικο προστιμο δεν αλλαζει.

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση για να ταλαιπωρηθούμε :

Σε οικόπεδο με εξαντημένη δόμηση υπάρχουν δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες (δύο μεζονέτες δηλαδή) και μια πισίνα αδιαίρετη στα κοινόκτητα.

 

Η κάθε μεζονέτα έχει τον δικότης ιδιοκτήτη και έχει κλείσει τους ΗΧ της (πάνε για ρύθμιση), ενώ η αδιαίρετη πισίνα είναι αυθαίρετη και πάει προς έκδοση άδειας νομιμοποίησης.

Συναίνεση ιδιοκτητών υπάρχει σε όλα.

 

Βρείτε μου έναν καλό αντίλογο στο να μην κάνω μια κοινή δήλωση για όλα (ρύθμιση αυθαιρεσιών και προς έκδοση άδειας σε μια δήλωση) :)

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

όχι δεν θα το βαρέσεις.

Αυτός καταρχήν θα ήταν και ο ορθός τρόπος τακτοποίησης.

Να τα "τελείωνες" όλα με την μία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.