Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διευκρίνιση σχετικά με την παρ. 18, του άρθρου 23 του Ν. 4178/2013


Engineer

Recommended Posts

Νέα εγκύκλιο (A.Π. OIK 939) δημοσίευσε το ΥΠΕΚΑ με διευκρινίσεις σχετικά με την Παράγραφο 18, του άρθρου 23 του Νόμου 4178/2013: “Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις” (ΦΕΚ 174 Α’), στην οποία αναφέρεται:

 

Με αφορμή ερωτήματα Υπηρεσιών Δόμησης για τις διατάξεις της παρ. 18α του άρθρου 23 του ν. 4178/2013, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

 

Σύμφωνα με τη διάταξη, “στις ρυθμίσεις του παρόντος νόμου υπάγονται αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί σε εκτάσεις για τις οποίες δεν έχουν καθοριστεί ή αναθεωρηθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο χρήσεις γης τα τελευταία 25 έτη..”.

 

Δεδομένου ότι:

 

1. Η λήξη υπαγωγής στον Ν. 4178/13 είναι η 7/2/15,

 

2. Οι διαδικασίες καθορισμού ή αναθεώρησης χρήσεων γης μέσω ΓΠΣ και ΖΟΕ αποτελούν χρονοβόρες διαδικασίες οι οποίες εφόσον μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει, δε δύνανται να ολοκληρωθούν στο σύντομο χρονικό διάστημα που απομένει από τη λήξη υπαγωγής, για όλες τις περιπτώσεις που η ανωτέρω χρονική περίοδος (25ετία) παρέρχεται εντός της χρονικής προθεσμίας ισχύος του νόμου, δύνανται να υπαχθούν σε αυτόν αυθαίρετες κατασκευές και χρήσεις ακόμα και πριν την παρέλευση 25-ετίας, υπό την προϋπόθεση πως αυτή παρέρχεται πριν τις 7/2 /15 και εφόσον βεβαιώνεται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες ότι δεν υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία καθορισμού ή αναθεώρησης των χρήσεων γης της περιοχής μέσω ΓΠΣ ή ΖΟΕ.

 

Διαβάστε την Εγκύκλιο: http://www.ypeka.gr/...&language=el-GR

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

απο τον ντουθ...

 

 

"Υπενθυμίζεται ότι οι εγκύκλιοι είναι σκόπιμο να συντάσσονται με πλήρη και σαφή τρόπο, ώστε να αποφεύγεται η υποκειμενικότητα στην εφαρμογή του νόμου και η σύγκρουση, είτε με τον ίδιο τον νόμο, είτε με προηγούμενες εγκυκλίους."

 

 

ΑΥΤΟ για όσους κατακρίνουν τις εγκυκλίους!!! Τι δεν καταλαβαίνετε? Είναι ΠΛΗΡΗ και ΣΑΦΗ όλα!!!

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

κι ήθελα να στο πω Δημήτρη είναι άλλο άρθρο, διόρθωσε και το λινκ γιατί βγάζει στο αρ.7

.. 

κάτι ξεκινήσαμε να λέμε εδώ 

http://www.michanikos.gr/topic/35819-%CE%9123-%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC/page-10?do=findComment&comment=670957

 

την καλησπέρα μου

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

imhotep,

 

ακριβως οπως το προανεφερες....

 

"θα χρειαστει διευκρινιστικη... της διευκρινιστικης..."

 

....τή  διευκρινιστική,  την διευκρινιστικήν,

ώ  διευκρινιστικά ...

 

οταν φτασουμε στο "ταις διευκρινιστικαίς" :smile: :smile:

 

θα εχουν  όοολα  διευκρινισθει...

 

την καλησπερα μου και απο εμενα.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ευτυχώς που με τις εγκυκλίους ρίχνουν φως και λύνουν προβλήματα σε υποθέσειςπου αφορούν πάνω από το 90% των δηλώσεων! Και λίγες λέω..

Link to comment
Share on other sites

Ο ψυχίατρος μου είπε να σταματήσω να παίρνω ηρεμιστικά κάθε φορά που διαβάζω το άρθρο 23, και αντ' αυτού εδώ στο forum να συντάξουμε μία λίστα με τους αποδέκτες αυτών των φωτογραφικών διατάξεων, του στυλ §15 τα αυθαίρετα του ΟΕΚ, §18 ο θείος που έχει εργοστάσιο μέσα σε ΠΕΠ του ΓΠΣ που ψηφίστηκε μεταξύ 7/8/88 και 7/2/90 και ώρα 23:59 και που πρέπει ντε και καλά να το τακτοποιήσει γιατί δικός μας άνθρωπος είναι τι φταίει και αυτός με εκείνο το παλιό-ΓΠΣ που το φτιάξανε οικολόγοι, σιγά μην έχει και κορμοράνους εκεί πέρα, κλπ κλπ κλπ

 

βασικά καλημέρα σας

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί αυτο να έχει εφαρμογή  σε περιοχές εκτός σχεδίου που δεν εχει γίνει αναθεώρηση ή χαρακτηρισμός χρήσεων γης τα τελευταία 25 χρόνια οσον αφορά το δασικό τους χαρακτήρα?Δεδομένου οτι το δασαρχείο δεν αναγνωρίζει χαρακτηρισμους πριν το 1975 και μου δίνει εγραφο οτι δεν εχουν αναρτηθει ακομη δασικοι χάρτες...

Link to comment
Share on other sites

Ο ψυχίατρος μου είπε να σταματήσω να παίρνω ηρεμιστικά ..

ότι σου περισσεύει στείλτο το κούριερ το πληρώνω εγω...

http://www.michanikos.gr/topic/35819-%CE%9123-%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC/page-11?do=findComment&comment=671009

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.