Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παράξενα πράγματα στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού μου


fdion

Recommended Posts

Στην ηλεκτρολογικη εγκατασταση του σπιτιου μου συμβαινουν περιεργα πραγματα


Κάποιες φορες οταν σβηνω το φως οροφης στο σαλονι σβηνει στιγμιαια και το ρευμα στις μπριζες του σαλονιου και για παραδειγμα σταματαει για λιγο η μουσικη αν εχω το στερεωφονικο να παιζει και επανερχεται ή σβήνει το φως στο πορτατιφ που ειναι σε αλλη μπριζα στον ιδιο χωρο και ξαναναβει σε μερικα δευτερολεπτα μονο του. 
Αυτο το συμπτωμα με τις μπριζες δεν συμβαινει παντα αλλα περιπου μια φορα στις 10 που θα αναψω το φως οραφης
 
Επισης καποιες φορες στην διαρκεια της μερας πεφτει το ρελε χωρις να λειτουργει καποια αλλη συσκευη περαν του ψυγειου
 
Μπορει καποιος να με βοηθησει ?
Link to comment
Share on other sites

πρέπει να κάνεις σύσφιξη καλωδίων στον πίνακα κ να τσεκάρεις το σφάλμα βρόγχου ακόμα κ από τη μεριά του δικτύου

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Το ίδιο πρόβλημα το έχω και εγω με 2 γραμμές και εκανα συσφιξεις σε όλα τα καλώδια στον πίνακα και δεν άλλαξε κάτι. Έβαλα δοκιμαστικό και παρατήρησα στιγμιαία μια πτώση τάσης (σε πρίζα που βρίσκεται στην ίδια γραμμή με το φωτιστικό) με το πάτημα ενός διακόπτη για να μου ανάψει ένα φωτιστικό οροφής. Αλλάζω σε αυτό το σημείο θέμα. Κάτι άλλο που σκέφτομαι τώρα είναι ότι "έχασα" λιγο καιρό πιο μετά (και δεν το έχω φτιαξει ακόμα) τα φώτα στο σαλόνι, 2 φωτιστικά 120W έκαστο (στην ίδια γραμμή και τα δύο) και σκέφτομαι ότι κάτι έχει αποσυνδεθεί στα κουτιά διακλάδωσης γιατί η συγκεκριμένη γραμμή απο τον πίνακα έχει τάση κανονικά αλλά μόνο τα φώτα δεν ανάβουν. Το σπίτι παλιό , 3 διακόπτες αλλε ρετούρ με 2 ακραίους και έναν μεσαίο για το άνοιγμα των φωτιστικών αυτών και δεν έχω χρόνο για μερεμέτια και έξοδα οπότε μένει έτσι. 

Αν πιστεύετε ότι είναι κάτι άλλο αναμένω γνώμες! Ευχαριστώ

 

ΥΓ Γέλασα πολύ με τον τίτλο του θέματος γιατι είχα πει το ίδιο παλαιότερα.

Link to comment
Share on other sites

Ηλια οι διακοπτες πατανε ολοι καλα ; Μηπως καποιο καλωδιο δεν ή ο διακοπτης ντενταρε και θελει να βγαλεις το γενικο και να δεις τη συνεχεια;

 

 

Edited by Mitsos Ribopaido
Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, Mitsos Ribopaido said:

Ηλια οι διακοπτες πατανε ολοι καλα ; Μηπως καποιο καλωδιο δεν ή ο διακοπτης ντενταρε και θελει να βγαλεις το γενικο και να δεις τη συνεχεια;

Ναι οι διακοπτες είναι όλοι ενταξει τους αντικατεστησα κιόλας γιατι σκεφτηκα ότι μπορει να φταίει κάποιος απο αυτούς αλλα δεν έχω τάση στο καλώδιο που έρχεται απο τον Γενικό πίνακα οπότε σκέφτομαι οτι το πρόβλημα οφείλεται σε κάποιο απο τα κουτιά διακλάδωσης.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Τα καλώδια στο κουτί, αν δεν τραβήχτηκαν (π.χ. από τη μεριά του διακόπτη των φωτιστικών), θεωρώ παράξενο -αλλά όχι απίθανο βέβαιο- να χαλάρωσαν (εκτός αν έγινε κάτι άλλο, π.χ. τρύπες κλιματιστικών που πείραξαν κουτιά ή συγκεκριμένη γραμμή;).

Μες στον πίνακα ελέγξατε τις γραμμές/συνδέσεις; Πατάνε όλα τα καλώδια καλά, κάνατε συσφίξεις; Έχετε στην έξοδο σε όλα τα καλώδια τάση με κλειστούς μικροαυτόματους; (Δε βλέπω ειδικότητα από το κινητό, αν είστε ιδιώτης προτείνω να συμβουλευτείτε έναν ηλεκτρολόγο).

Είδα πως αναφέρατε πως δεν έχετε καθόλου τάση σε κανένα διακόπτη από τους 3, όποτε δε θα ρωτήσω αν ελέγξατε τη συνδεσμολογία των ακραίων-μεσαίου.

Τέλος, επειδή πολλά έχουμε δει και ακούσει αλλά λέμε πως δε θα τύχει ποτέ σε εμάς, ελέγξτε/σκεφτείτε (ακριβώς επειδή είναι παλιό το σπίτι -όπως αναφέρετε) μήπως 1 στο 1.000.000 παίρνει η συγκεκριμένη γραμμή από άλλο πίνακα (π.χ. ήταν διαφορετική η διαμόρφωση της κατοικίας πιο παλιά).

Εύχομαι να λυθεί γρήγορα το θέμα και να μάθουμε και εμείς την αιτία του προβλήματος ώστε να γίνουμε κατάτι σοφότεροι.

 

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.