Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μηχανολόγος σε εργοστάσιο


vbatsigr

Recommended Posts

Καλησπερα σας.

 

Καταρχας ειμαι μηχανολογος μηχανικος Τ.Ε. αλλα δεν εχω ασκησει ποτε το επαγγελμα μου.. Τα τελευταια 3 χρονια εργαζομαι σε καποιο εργοστασιο ως εργατης/υπευθυνος παραγωγης αλλα εχοντας το πτυχιο, το αφεντικο μου προτεινε να αναλαβω -και- το κομματι του μηχανολογου του εργοστασιου μιας και δεν ειχαμε ποτε (ή μπορει να ειχαμε καποιον που ερχεται μια στους 6 μηνες και βαζει μια υπογραφη) και τον υποχρεωνει και η επιθεωρηση εργασιας να υπαρχει μηχανολογος ο οποιος θα διατηρει καποιο βιβλιο συντηρης μηχανηματων και οτι αλλο χρειαστει.

 

Το θεμα ειναι οτι επειδη δεν εχω ασχοληθει ποτε με το αντικειμενο που σπουδασα, δε ξερω τι κινησεις πρεπει να κανω, πως να φτιαξω αυτο το βιβλιο συντηρησης και τι αλλο χρειαζεται να κανω. Τα μηχανηματα της παραγωγης τα ξερω εννοειται ολα (χειρισμος/μικροβλαβες/μικροσυντηρησεις). Υπαρχουν μηπως καποια ηδη ετοιμα εντυπα για το σκοπο αυτο που μπορω να αγορασω? 

 

Γενικα οποιαδηποτε βοηθεια ειναι πολυτιμη και δεκτη!

 

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως εννοεί Τεχνικό Ασφάλειας;

Αν το εννοει δε το ξερω, υποθετω και τη δουλεια του τεχνικου ασφαλειας προφανως θα αναλαβω.. Αλλα δεν ειναι διαφορετικο αυτο απο το θεμα καθαρα του μηχανολογου σε καποιο εργοστασιο? Ο τεχνικος ασφαλειας κραταει και βιβλιο συντηρησης μηχανηματων? (αυτο ειναι λιγο που με καιει γιατι πρεπει να φτιαξω εγω μιας και δεν υπαρχει και δε ξερω πως)

Edited by vbatsigr
Link to comment
Share on other sites

Σωστά, ξεκαθάρισε πρώτα με το boss τι και πως...

 

Πάντως εάν αναλάβεις και ΤΑ, έχεις σημαντικότερα πράγματα να σε απασχολούν από το πως θα φτιάξεις το βιβλίο συντήρησης!

Link to comment
Share on other sites

Από τα γραφόμενα σου φαίνεται να σε προορίζει για Τεχνικό Ασφαλείας.

Περιμένουμε επιβεβαίωση πάντως, αν όντως πρόκειται για καθήκοντα ΤΑ, για να προσανατολιστείς σε αρκετά θέματα όπως αμοιβών,ευθυνών,ωραρίου κλπ.

 

Επίσης ξεκαθάρισε αν είσαι Διπλωματούχος που αναφέρεις στην ειδικότητα ή ΤΕ που λες στο πρώτο ποστ.

Στο ρωτάω γιατί παίζει ρόλο για τα προσόντα του ΤΑ.

 

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον να το εξηγήσω καλύτερα. Η θέση μου στο εργοστάσιο δε θα αλλάξει.. θα ειμαι κανονικα όπως ειμαι εργατης/υπεύθυνος παραγωγής παρόλο που η συμβαση μου θα αλλαξει σε μηχανολογο απο εργατης παραγωγης. Απλά επειδη εχω το πτυχίο (μηχανολογια τει Σερρων παρεμπιπτοντως για τον παραπανω φιλο που ρωτησε να το ξεκαθαρισω) και η επιθεώρηση εργασιας ζητησε μηχανολογο τον οποιο δεν ειχαμε να παρουσιασουμε, πηρα εγω αυτη τη θέση. Το αφεντικό μπορει να θέλει απλα για να ειναι καλυμμένος δε ξερω (αν κ ο ιδιος μου ειπε να φτιαξω αυτα τα βιβλια συντήρησης που ανεφερα) αλλα εγω οφειλω να το ψαξω λίγο παραπάνω για τι πρέπει να κανω κ στο κομμάτι αυτο. Τ.Α. δεν έχουμε, υποθέτω οτι μπορεί να μου ζητηθει να το κανω κ αυτο (δε το συζητησα ακομα-το boss λειπει καποιες μέρες). Πάντως θελω να ειμαι προετιμασμενος ηδη για όλα τα ενδεχόμενα.

Συγγνώμη αν σας μπερδεψα λιγο, αλλα ετσι ακριβως εχει η κατάσταση.

 

*EDIT*

Τ.Α. εχουμε τελικα με ωράριο απασχολησης λεει κάθε 2η και 4η Παρασκευή.

Οποτε ο ρόλος μου θα ειναι οπως προειπα εκτος απο την παραγωγή, και υπεύθυνος συντήρησης των μηχανημάτων του εργοστασίου.

Τι κινησεις πρεπει να ακολουθησω στο κομμάτι αυτο?

Edited by vbatsigr
Link to comment
Share on other sites

η επιθεώρηση εργασιας ζητησε μηχανολογο τον οποιο δεν ειχαμε να παρουσιασουμε, πηρα εγω αυτη τη θέση. Το αφεντικό μπορει να θέλει απλα για να ειναι καλυμμένος δε ξερω (αν κ ο ιδιος μου ειπε να φτιαξω αυτα τα βιβλια συντήρησης που ανεφερα) αλλα εγω οφειλω να το ψαξω λίγο παραπάνω για τι πρέπει να κανω κ στο κομμάτι αυτο.

 

Μου κάνει εντύπωση πάντως που η Επιθ.Εργασίας ζητά υπεύθυνο συντήρησης-μηχανολόγο που να τηρεί βιβλίο συντήρησης μηχανημάτων...

Όχι ότι δεν πρέπει να υπάρχει αλλά συνήθως ζητά τον ΤΑ που αρμοδιότητα του είναι να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής στο χώρο εργασίας(ΜΑΠ,πυρασφάλεια,βιβλίο υποδείξεων ΤΑ,ατυχημάτων κ.α.)

 

Τέλοσπαντων αυτά δεν σε απασχολούν προς το παρόν αφού υπάρχει ΤΑ.

 

Τώρα για το βιβλίο συντήρησης:δεν μου έχει τύχει να γράψω ή να δω ή να ψάξω κάπου να δω πως είναι,δηλαδή σε κάποια τυποποιημένη μορφή ή όχι.

Εγώ θα έπαιρνα ένα απλό βιβλίο ή τετράδιο γράφοντας στο εξώφυλλο ''βιβλίο συντήρησης'',θα κωδικοποιούσα (αν δεν είναι) τα μηχανήματα του εργοστασίου στις πρώτες σελίδες (δηλ.θέση,ισχύς,περιγραφή λειτουργίας κοκ) και στη συνέχεια θα κρατούσα ημερολόγιο συντήρησης με τακτικές συντηρήσεις,έκτακτες βλάβες,προγραμματισμό παραγωγής κοκ.

 

Μίλα και με το boss και τον ΤΑ.Θα έχεις και από εκεί κάποια υποστήριξη σίγουρα.Ελπίζω να βοήθησα.

Edited by impalnto
Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα.Σε κάθε βιομηχανία πρέπει να υπάρχει υπεύθυνος συντήρησης και λειτουργίας μηχανημάτων. Το ζητάνε οι υπηρεσίες ακόμη και στο στάδιο συλλογής δικαιολογητικων για την αδεια λειτουργίας ή επανέκδοσης της για τον οποιοδήποτε λόγο προκύψει αυτή.

Τωρα το βιβλίο συντήρησης δεν ειναι τυποποιημένο αλλά κανονικά πρεπει να είναι θεωρημένο από ειρηνοδικίο.

Βέβαια σε όσα εργοστασια εχω δουλέψει/επισκεφτεί δεν εχω δει τετοιο βιβλίο.

Γι αυτή τη δουλειά είχα φτιάξει μόνος μου εντυπα συντήρησης.

Link to comment
Share on other sites

Σωστός ο hocico0777.

Επειδή τα λές λίγο μπερδεμένα:

 

Τεχνικός ασφαλείας: Καθορίζει τα μέτρα ασφαλείας της επιχείρησης και του προσωπικού. Εμπλεκόμενη υπηρεσία επιθεώρηση εργασίας.

Υπέυθυνος συντήρησης Η/Μ εξοπλισμού: Είναι υπέυθυνος για την συντήρηση των Η/Μ εξοπλισμού της επιχείρησης. Εμπλεκόμενη υπηρεσία  Δ/νση ανάπτυξης.

 

Για καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας βλέπε Ν. 1568/1985 & Π.Δ.294/1988, για αρχή.

Για καθήκοντα υπεύθυνου συντήρησης Η/Μ εξοπλισμού βλέπε Β.Δ. 16-5-1950!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.