Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή Μηχανικού για τον 4178/13


Recommended Posts

Να επαναφερω το παραπανω ερωτημα του avgoust..Με αφαντο μηχανικό τι κανουμε? Εχει τυχει σε καποιον συναδερφο?

Link to comment
Share on other sites

εχω περιπτωση οπου ο πρωτος μηχανικος πέθανε και ο ιδιοκτητης μου ηρθε κ δεν ξερει καν σε ποιο σταδιο ειναι η δηλωση. δεν του ειχε δωσει ο συναδελφος ουτε χαρτια ουτε κατι άλλο.τι γινεται σε αυτη την περιπτωση?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησία μπορεί να γίνει υπαγωγή από τρεις διαφορετικούς μηχανικούς;

Ένας για κάθε ιδιοκτήτη; Αν ναι αυτό μπορεί να γίνει στην ίδια δήλωση;

 

Παραθέτω από εγχειρίδιο χρήσης V 2.1 :Στη συνέχεια εφόσον για τη συγκεκριμένη δήλωση συνεργάζονται ή θα συνεργαστούν στο μέλλον και άλλοι μηχανικοί, εκτός αυτού που κάνει την δήλωση, πρέπει να συμπληρωθούν απαραίτητα στη σελίδα «Συμμετέχοντες μηχανικοί» μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σύμφωνα με την οθόνη που ακολουθεί. (σελ. 11)

Edited by Skeptikos
Link to comment
Share on other sites

Γιατί να μην μπορεί να γίνει, αν τα "βρουν" μεταξύ τους;

Link to comment
Share on other sites

ΙΑΣΟΝΑ θέλεις να πεις αν έχουν συμφωνήσει ή ποδεχτει στο Ε9 ποιο κτίριο είχε στην κατοχή του ο κάθε ένας (διαφορετικο ρολοι ΔΕΗ) μπορεί να γίνει με μια δήλωση από τρείς ταυτόχρονα μηχανικους;; Ενας από τον κάθε ιδιοκτήτη.

Link to comment
Share on other sites

καλημερα , σε περιπτωση αυθαιρετου στον 4178 ο πρωτοσ μηχανικος έχει κανει χαρτια για συνταξη, ειναι οριστικη η δήλωση αλλά από τα αρχεία δεν έχουν ανεβει οι κατόψεις, η τεχνική έκθεση και τα των αμοιβών (ΑΠΥ ΚΑΙ πληρωμη τσμεδε- δεν έχουν κοπεί- και ο μηχανικός έχει κανει χαρτιά για σ΄νταξη), εν τω μεταξύ ο ιδιοκτήτης έχει πεθάνει και είναι οι κληρονόμοι (τα παιδία του ιδιοκτήτη). τι γινεται σ αυτή την περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω μια ερώτηση. Θέλω να παραιτηθώ από μία δήλωση 4178/13 καθώς δε μπορώ αν συνεννοηθώ με τους ιδιοκτήτες. Αρνούνται να με πληρώσουν (όλο το αναβάλλουν) και να προσκομίσουν τα έγγραφα που τους ζήτησα. Εγώ έχω τελειώσει τα σχέδια και όλη τη δουλειά, και πλέον η συνεννόηση μας γίνεται μόνο γραπτά, για να έχω αποδεικτικά. Έχουν πληρώσει το παράβολο εδώ και 1,5 χρόνο και από τότε παίζουμε τις κουμπάρες. Πως μπορώ να ξεμπερδέψω? Δε θέλω χρήματα, μόνο να ηρεμήσω. Τους έχω ενημερώσει να βρούνε άλλο μηχανικό και ότι θα παραιτηθώ, αλλά μπορώ να παραιτηθώ αν δε βρούνε άλλο μηχανικό?

Link to comment
Share on other sites

Η δήλωση που έχεις υποβάλει στο σύστημα σε τι κατάσταση βρίσκεται;;;

Έχεις υπογράψει σύμβαση μαζί τους;;;

Υπάρχει υπόλοιπο πρόστιμο να πληρωθεί;;;

Η συμφωνηθείσα αμοιβή είναι διαφορετική από τη νόμιμη;;;;

Έχεις πάρει προκαταβολή;;;;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ιάσονα καλησπέρα. Την "κυρία" μου τη σύστησε μια φίλη που μένει μόνιμα Χαλκιδική. Η φίλη μένει μόνιμα Χαλκιδική και την κατασκευή είχε κάνει ένας φίλος της εργολάβος και είπε να κάνει το καλό. Δώσαμε ραντεβού να πάμε να μετρήσουμε και η ιδιοκτήτρια συνεννοήθηκε με τον φύλακα του οικισμού να μας ανοίξει το ακίνητο να μετρήσουμε. Υποτίθεται επειγόταν γιατί εκκρεμεί καταγγελία. Της υπολογίζουμε το πρόστιμο, μιλάμε, συμφωνεί και δίνουμε ραντεβού να της πάμε παράβολο, δηλώσεις και συμφωνητικά. Τα πάμε και υποτίθεται τις δηλώσεις θα τις ετοίμαζαν και θα μας τις έφερναν. Πληρώνουν το παράβολο, το βλέπω, την παίρνω και μου λέει να πάω να τις πάρω από το γραφείο της κόρης της. Με την κόρη συνεννοούμαι με χίλια ζόρια και στο τέλος μου λέει ότι τις έχασε και τις ξαναπάω. Περνάει καιρός, την ψάχνω φυσικά συνέχεια, με πάει από μέρα σε μέρα και πάω να τις πάρω και μου δίνει μια δήλωση για 3843! Όπως καταλαβαίνεις, πάλι τις είχε χάσει (ή δεν ξέρω τι άλλο) και μου λέει "στείλτε μου τις δηλώσεις και αύριο θα σας τις φέρω εγώ". Σε όλο αυτό το διάστημα φυσικά - μαζί με τις δηλώσεις υποτίθεται θα έπαιρνα και λεφτά, με αποκορύφωμα την τελευταία φορά που με ενημέρωσε ότι προφορικά ότι έγινε κατάθεση αλλά δεν έγινε ποτέ. Συνεπώς, ΝΑΙ υπάρχει υπόλοιπο πρόστιμο και είναι κοντά 10 χιλιάρικα, ΟΧΙ δεν έχω υπογράψει χαρτιά και δεν έχω πάρει φράγκο. Το ίδιο ακίνητο είχε υπαχθεί και στον 3843 αλλά δεν εξόφλησαν ποτέ το πρόστιμο. Και δε νομίζω να τίθεται θέμα χρημάτων, καθώς είναι από τις γνωστές οικογένειες και κάθε μέρα είναι στα γούστα (δεν τα κρύβουν). Το μόνο που με νοιάζει είναι να τις ξεφορτωθώ και δε θέλω χρήματα. Ενημέρωσα την κόρη γραπτά να βρουν άλλο μηχανικό γιατί θα παραιτηθώ, τηλεφωνάω στη μαμά να την ενημερώσω επίσης και δεν το σηκώνει.

Link to comment
Share on other sites

Ο κανόνας είναι πως μετά την αρχική μας συζήτηση με τον πελάτη, αυτός μας προσκομίζει όλα τα σχετικά με το ακίνητο έγγραφα (σχέδια, άδειες, τοπογραφικό, νομιμοποιήσεις κ.λπ.) και τα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς αυτού (π.χ. συμβόλαια, Ε9, αστυνομική ταυτότητα, ΑΦΜ - ΔΟΥ, κ.λπ.). Τότε τον ενημερώνουμε για την υπόλοιπη διαδικασία, τον τρόπο πληρωμής μας κ.λπ. και ορίζουμε την ημερομηνία της αυτοψίας μας. Ξεκαθαρίζουμε πως αν κάνουμε την αυτοψία και τελικώς αποφασίσει να μην υποβληθεί δήλωση 4178 η αμοιβή μας είναι π.χ. 250 ευρώ και πρέπει σε κάθε περίπτωση να μας καταβληθεί. Αν βεβαίως γίνει η δήλωση 4178 τότε συμψηφίζεται το ποσό αυτό με τη συμφωνηθείσα αμοιβή.

 

Κάνουμε την αυτοψία μας, ενημερώνουμε για το τελικό πρόστιμο σε συνάντηση μαζί του. Εκεί του δίνουμε και τα έγγραφα. Ο κανόνας είναι πως αν δεν έχουμε στα "χέρια μας" τη σύμβαση με τον πελάτη υπογεγραμμένη και ταυτοχρόνως την εξουσιοδότηση και την υπεύθυνη δήλωση θεωρημένες για το γνήσιο της υπογραφής από δημόσια αρχή ΔΕΝ υποβάλλουμε τη δήλωση στο σύστημα και σε καμία απολύτως περίπτωση δεν εκδίδουμε παράβολο κ.λπ. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να εξασφαλίσουμε τη δουλειά μας!

 

Στη συνέχεια κι αφού έχουμε στη διάθεσή μας τα παραπάνω εκδίδουμε το παράβολο και το ανταποδοτικό τέλος κι ενημερώνουμε ότι, με την παράδοσή του πρέπει να μας προσκομίσουν ως προκαταβολή (π.χ. για να μαζέψουμε τα απαραίτητα οικονομικά παραστατικά κ.λπ.) το 50% της συμφωνηθείσας αμοιβής. Μόνο αν το εισπράξουμε παραδίδουμε το παράβολο!

 

Αφού γίνουν όλα τα παραπάνω και εξοφληθεί το παράβολο και το ανταποδοτικό τέλος, τότε εκδίδουμε το έγγραφο των δόσεων κι ενημερώνουμε ότι, με την παράδοσή του πρέπει να μας προσκομίσουν και το υπόλοιπο 50% της συμφωνηθείσας αμοιβής. Μόνο αν το εισπράξουμε παραδίδουμε το έγγραφο των δόσεων!

 

Δεν βιαζόμαστε!!!! Σε καμία απολύτως περίπτωση!!! Αυτός που οφείλει να βιαστεί είναι ο πελάτης!!!

 

Στο θέμα μας:

Πολύ λίγα μπορείς να κάνεις.... Δε νομίζω ότι, μπορείς μέσω του ΤΕΕ να παραιτηθείς από τη συγκεκριμένη δήλωση...... Άστη να υπάρχει στο σύστημα...... ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ..... Το πολύ - πολύ κάποια στιγμή να σε ψάξουν οι ιδιοκτήτες...... Τότε θα έχεις το πάνω χέρι..... Αν δεν σε ψάξουν ποτέ, ..."τι είχες τι έχασες"...... Αυτοί θα έχουν το πρόβλημα.....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.