Μετάβαση στο περιεχόμενο

2η ανάκληση


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι..Έκανα ανάκληση ενός ΠΕΑ για εξοικονομώ γιατί από παραδρομή είχα βάλει λιγότερα μ2 στο σπίτι και στο κέλυφος (ο βοηθός έκανε κάποιες λάθος μετρήσεις)..Τώρα παρατήρησα και κάτι άλλο που ίσως έπρεπε να αλλαχθεί για να συμβαδίζει καλύτερα με το πνεύμα των επεμβάσεων (έχω επαφή με κατάστημα στο δάπεδο αλλά επειδή το κατάστημα είναι ανοιχτό σχεδόν τη μισή μέρα το συνεργείο που μου έδωσε προσφορά θεώρησε ότι ίσως έπρεπε να μπει και εκεί κάποιου είδους μόνωση οπότε μίλησα εκ των υστέρων με κάποιον άλλο ενεργειακό επιθεωρητή και θεώρησε ότι έπρεπε να περάσω το δάπεδο ως πυλωτή)πριν την 2η οριστική υποβολή αλλά την έχω κάνει ήδη.Για να αλλάξω και να βάλω στα δεδομένα αυτό το επιπλέον δηλ ότι το δάπεδό μου λόγω του ότι το κατάστημα είναι ανοιχτό τη μισή μέρα θα μπορούσε να θεωρηθεί πυλωτή επιτρέπεται να κάνω αίτημα για 2η ανάκληση στο ίδιο ΠΕΑ?Η θα έχω κυρώσεις?

Link to comment
Share on other sites

Αφού ήταν για εξοικονομώ, φαντάζομαι 1η επιθεώρηση, κακώς έκανες και την πρώτη ανάκληση. Έπρεπε να χρησιμοποιήσεις το προσάρτημα.

Link to comment
Share on other sites

Αφού τα τ.μ. του σπιτιού τα έδειχνα λιγότερα από ότι ήταν δεν μπορούσα με το προσάρτημα να το σώσω.Δηλ για να καταλάβεις έδειχνα ένα σπίτι 70 τμ και στη πραγματικότητα ήταν 85 τ.μ.Πως θα το φτιαχνα στο προσάρτημα?Επίσης θέλω να ρωτήσω.Από κάτω έχω κατάστημα που είναι στην ουσία ξυλουργείο οπότε είναι ανοιχτές οι πόρτες το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.Ο υπεύθυνος του συνεργείου που είναι επιθεωρητής πρότεινε να μπει στο δάπεδο θερμομόνωση (στην οροφή του ισογείου) γιατί είναι σαν πυλωτή επί της ουσίας.Εγω στην επιθεώρηση το δείχνω ως δάπεδο κανονικό σε επαφή με άλλη θερμική ζώνη δηλ δεν έβαλα δάπεδο πυλωτή.Έπρεπε να το αλλάξω και στους υπολογισμούς?Εν τέλει γίνεται 2η ανάκληση στο ίδιο ΠΕΑ?

Link to comment
Share on other sites

Το σωστό εμβαδό θα το έβαζες στον τελευταίο πίνακα με τον τίτλο "Παροράματα".

 

Για 2η ανάκληση δε γνωρίζω, αλλά δε θα το θεωρούσα πυλωτή. Περισσότερο με ΜΘΧ μου μοιάζει στην πραγματική λειτουργία του.

Ωστόσο, το σωστό είναι αυτό που έκανες, δηλαδή ότι το θεώρησες διαφορετική θερμική ζώνη, άρα το δάπεδο είναι αδιαβατική επιφάνεια. Δε χρειάζεται ανάκληση κατά τη γνώμη μου.

Link to comment
Share on other sites

....Επίσης θέλω να ρωτήσω.Από κάτω έχω κατάστημα που είναι στην ουσία ξυλουργείο οπότε είναι ανοιχτές οι πόρτες το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.Ο υπεύθυνος του συνεργείου που είναι επιθεωρητής πρότεινε να μπει στο δάπεδο θερμομόνωση (στην οροφή του ισογείου) γιατί είναι σαν πυλωτή επί της ουσίας.Εγω στην επιθεώρηση το δείχνω ως δάπεδο κανονικό σε επαφή με άλλη θερμική ζώνη δηλ δεν έβαλα δάπεδο πυλωτή. Σωστά το δείχνεις σε επαφή με ΘΖ, αυτή είναι η σωστή παραδοχή κατά ΤΟΤΕΕ, ανεξάρτητα αν ο ξυλουργός το έχει ανοικτο σχεδόν όλη μέρα, αν και βάση νόμου τα εργαστήρια πρέπει να λειτουργούν με κλειστά τα ανοίγματα...τέλος πάντων  μπορεί να έχει κάψες ο άνθρωπος.

Έπρεπε να το αλλάξω και στους υπολογισμούς?  ΟΧΙ Εν τέλει γίνεται 2η ανάκληση στο ίδιο ΠΕΑ? Για μένα όχι

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το σωστό εμβαδό θα το έβαζες στον τελευταίο πίνακα με τον τίτλο "Παροράματα".

 

Για 2η ανάκληση δε γνωρίζω, αλλά δε θα το θεωρούσα πυλωτή. Περισσότερο με ΜΘΧ μου μοιάζει στην πραγματική λειτουργία του.

Ωστόσο, το σωστό είναι αυτό που έκανες, δηλαδή ότι το θεώρησες διαφορετική θερμική ζώνη, άρα το δάπεδο είναι αδιαβατική επιφάνεια. Δε χρειάζεται ανάκληση κατά τη γνώμη μου.

Παραθέτω απάντηση από την Τράπεζα Eurobank (παρόλο που γνώριζα ότι κανονικά δεν μπορούν να αλλάξουν τα τετραγωνικά του ΠΕΑ στο προσάρτημα το δοκίμασα γιατί συνάδελφος μου είπε ότι του το έχουν δεχτεί)

 

Αν τα νόμιμα τετραγωνικά του σπιτιού είναι τα 64, πρέπει να διορθωθούν και τα φορολογικά έντυπα Ε1 και Ε9 ώστε να είναι σύμφωνα, καθώς επίσης το ΠΕΑ πρέπει να ανακληθεί. Υπάρχει κανονισμός για τα Ενεργειακά Πιστοποιητικά, σύμφωνα με τον οποίο δεν είναι δεκτή η διόρθωση εσφαλμένων τετραγωνικών στο τμήμα του προσαρτήματος, αλλά στην περίπτωση αυτή πρέπει να γίνει ανάκληση κι επανέκδοση αυτού."

 

Είμουν άτυχος και έκανα πολλά μαζεμένα ΠΕΑ λίγο μετά από όταν οι τράπεζες άρχισαν να διασταυρώνουν τα τετραγωνικά του Ε9 με αυτά του ΠΕΑ (δεν έχω καταλάβει ακόμα αν κοιτούν την θερμαινόμενη ή τη συνολική)  και πραγματικά μου έκαναν το βίο αβίωτο.

Με το να είναι πέτρινα σε επαφή με άλλα από τις 2 πλευρές η θερμαινόμενη βγαίνει μεγαλύτερη από την πραγματική και έτσι σε πάνω απο ένα ΠΕΑ είχα μεγαλύτερη των 5 τ.μ. μέτρων απόκλιση. Στο υπουργείο μου εξήγησαν οτι δέχονται μέχρι 5 τ.μ. απόκλιση, τώρα ποιος νόμος το λέει αυτό και πώς μπορούν απο τις τράπεζες να γνωρίζουν αν η θερμαινόμενη ή η συνολική πρέπει να ταυτίζονται με τη δόμηση και το Ε9 σε όλες τις περιπτώσεις δεν το γνωρίζω αλλά ούτε και αυτοί απότι κατάλαβα. Με λίγα λόγια οι τράπεζες έχουν κληθεί να εξασφαλίσουν κάποιες τακτοποιήσεις παραπάνω στο Υπουργείο και με το να μην μπορούν να κρίνουν ανά περίπτωση σου ζητούν τα ίδια τετραγωνικά σε ΠΕΑ και Ε9 με (ανεπίσημα) μία απόκλιση μέχρι 5 τ.μ. Το θέμα είναι ότι πολύ απλά ο ενεργειακός επιθεωρητής αναγκάζεται να προσαρμόσει τα τετραγωνικά του ΠΕΑ προς τα κάτω. προκειμένου να μην έχει πρόβλημα ο πελάτης του, κάνοντας λάθος ΠΕΑ και αναλαμβάνοντας την ευθύνη.  

Τώρα να ανακαλέσεις το ΠΕΑ για να μειώσεις την επιφάνεια κατά 3 τ.μ. προκειμένου να το δεχτεί η τράπεζα δεν γίνεται. Άρα τι κάνεις?

Link to comment
Share on other sites

Τελικά, με το προσάρτημα δε μπορείς πλέον να δηλώσεις διαφορετικά τετραγωνικά. Μία φορά το έκανα και πέρασε, αλλά τώρα δεν το δέχονται.

 

Αυτό με τη συνολική και τη θερμαινόμενη επιφάνεια είναι μεγάλο μανίκι. Κι εμένα μου ζήτησαν ανάκληση επειδή συνολική και θερμαινόμενη δε συμφωνούσαν. Πρόκειται για ισόγεια μονοκατοικία με υπόγειο. Αλλά στην ΤΟΤΕΕ 4 αναφέρει τον ορισμό της συνολικής επιφάνειας και πρέπει να προσμετράς και τους βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου.

Τους έστειλα επιστολή εξηγώντας γιατί δε μπορούν πάντα να συμφωνούν συνολική και θερμαινόμενη επιφάνεια. Να δω τι θα απαντήσουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδελφε είχα κι εγώ παρόμοιο σοβαρό πρόβλημα με την επιφάνεια κατοικίας για "Εξοικονόμηση κ.ο.", και έγινε δεκτή επιτέλους η 4η ανάκλησή μου!!! Κατάλαβα τελικά ότι αυτό που θέλουν για να την κάνουν δεκτή (και να προχωρήσεις σε νέο ΠΕΑ) είναι να τους γράψεις συγκεκριμένα στοιχεία του ΠΕΑ που αλλάζουν (από.... σε....) με αριθμούς και όχι γενικολογίες. Γιατί μετά την υποβολή του νέου ΠΕΑ κάνουν σύγκριση με το παλιό να δουν αν τήρησες αυτές τις συγκεκριμένες αλλαγές που επικαλέστηκες... Επίσης μάλλον θα σου ζητήσουν στοιχεία να στείλεις (πχ σχέδια, οικοδομική άδεια κλπ) οπότε στειλε και αυτα όπως έκανα κι εγω την 4η φορά. Επίσης στείλε και Υπεύθυνη Δήλωση του ιδιοκτήτη που να γράφει ότι επιθυμεί ανάκληση για τον τάδε λόγο...

Πλέον δεν κάνουν εύκολα δεκτες ανακλησεις οπως πριν 1-2 χρόνια γιατι τους έχουν πρήξει με αιτήματα και είναι και επιπλέον δουλεια και ευθύνη για την ΕΥΕΠΕΝ που προσπαθούν να αποφύγουν με το να μην το κάνουν δεκτο με τίποτα...

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Συνάδελφοι χαιρετώ! Σας βρίσκω σ' αυτό εδώ το topic μια και από χτες αντιμετωπίζω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα και θα ήθελα τα φώτα σας για να μη φάω τσάμπα τα μούτρα μου μέχρι να βγάλω άκρη... Έκανα για ένα "εξοικονομώ" το 1ο πεα και βασίστηκα στα τετραγωνικά που αναγραφόταν στην κάτοψη (Ε_ολ=135,09τμ, εγώ μετά έβγαλα καθαρό/θερμαινόμενο 124,79τμ). Δυστυχώς πρόλαβα κι εκλεισα το πεα και μετά ο πελάτης μου παρατήρησε ότι στο δίφυλο της Ο.Α. αλλά και στο ετακ και στη δεη, είναι γραμμένα ως μεικτό 130τμ και καθαρό 118τμ. Θα έχουμε πρόβλημα στο "εξοικονομώ"; και αν είναι να κάνω ανάκληση, τί μου προτείνετε να γράψω για να μου την εγκρίνουν; Θέματα εγκυρότητας δεν υπάρχουν, το διαμέρισμα είναι οκ, χωρίς αυθαιρεσίες, τσεκαρισμένο, απλά μόνο αυτό, ότι υπάρχει αυτή η διαφορά στο πως το μετρήσαμε, δηλ περίπου 5-6 τμ.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, Παύλος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.