Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ : ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ & ΑΔΕΙΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ (Ν.4178/2013)


mariosste

Recommended Posts

Υπάρχει κανένας συνάδερφος που να έχει παρακολουθήσει το σεμινάριο του ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ ‘’ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ & ΑΔΕΙΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ (Ν.4178/2013)’’; (Εισηγητές Μπούτου-Λεμπέση, Σουάνης, Ιωακειμοπούλου). Είμαι νέος μηχανικός και σκέφτομαι σοβαρά να το παρακολουθήσω αλλά δεν ξέρω αν αξίζει ή απλά είναι πάλι πεταμένα λεφτά.  Θα παρακαλούσα κάποιον που το έχει παρακολουθήσει να πει την εμπειρία του αντικειμενικά και κατά πόσο τον βοήθησε πάνω σε πρακτικά ζητήματα της δουλειάς (αν περιέχει δηλαδή και λύσεις πρακτικών θεμάτων όχι μόνο θεωρίες). Ξέρω ότι κάθε συνάδερφος έχει την δική του άποψη επί του θέματος των εν λόγω σεμιναρίων (η οποία είναι σεβαστή) αλλά θα παρακαλούσα να απαντήσουν συνάδερφοι που το έχουν παρακολουθήσει . Ευχαριστώ προκαταβολικά! 

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει κανένας συνάδερφος που να έχει παρακολουθήσει το σεμινάριο του ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ ‘’ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ & ΑΔΕΙΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ (Ν.4178/2013)’’; (Εισηγητές Μπούτου-Λεμπέση, Σουάνης, Ιωακειμοπούλου).

Παρακολούθησα το προηγούμενο στην Αθήνα. Καλή οργάνωση και αρκετά καλό επίπεδο μετάδοσης γνώσεων. Οι εκπαιδευτές ήταν πάντα πρόθυμοι και απαντούσαν άμεσα σε όλες τις ερωτήσεις. Το μόνο αρνητικό, λόγω των πολλών ερωτήσεων δεν βγήκε ολόκληρη η υλη στην αίθουσα. Πιστεύω ότι αξίζει τα λεφτά του.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Και κατά τη δική μου άποψη αξίζει.Απλά είναι αυτό που είπε ο συνάδελφος ότι θα γίνουν πάρα πολλές ερωτήσεις από ζητήματα που έχουν τύχει στον καθένα που θα είναι εκεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία?τι κοστος έχει?

 

mixyak790 το κοντινότερο τμήμα αρχίζει 26 Μαΐου και τελειώνει 30 Μαΐου με κόστος 120 ευρώ (90 ευρώ αν έχεις παρακολουθήσει τα σεμινάρια τηλεκατάρτισης ΝΟΚ και αυθαίρετη δόμηση).. Βέβαια μετά την προσφυγή που κατατέθηκε εναντίων του 4178/2013, κινδυνεύει να κριθεί και αυτός μη συνταγματικός (9 Μαΐου 2014 εκδικάζεται η υπόθεση από το ΣΤΕ). Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα έχει ουσία η παρακολούθηση του σεμιναρίου αυτή την περίοδο που όλα είναι στον αέρα...ίδωμεν!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Να κάνω λίγο τον συνήγορο του   :evil: ..

 

Σίγουρα υπήρχαν σεμινάρια για τον 4014 μόνο που δεν θυμάμαι πόσο κόστιζαν.. Σήμερα, 120 ευρώ για σεμινάρια ενός νόμου που είναι ζήτημα ολίγων μηνών να κριθεί και αυτός όπως ο προκάτοχός του αντισυνταγματικός. Για ποιο λόγο να ξοδέψει κανείς χρήματα  όταν δεν υπάρχει αξιοπιστία στους νόμους αυτού του κράτους;; Εδώ αποφασίσανε να τακτοποιούνται αυθαίρετα στον αιγιαλό, χθες.... Τι να λέμε τώρα.. Αύριο θα μας πούνε ότι τακτοποιούνται και αυτά εντός δασικής περιοχής, αρχαιολογικής ζώνης Α, κοκ... Αυτά τα μελλούμενα θα τα περιλαμβάνουν τα σεμινάρια;; Να ξέρουμε δηλαδής...  

 

Οσονούπω θα βγει καινούριος νόμος να αντικαταστήσει τον αντισυνταγματικό (πολύ πιθανόν) 4178. Άλλα 140 ευρώ;; Ή περισσότερα μιας και θα έχει "άρωμα φρεσκάδας";; 

 

Άλλο θέμα.. Δαπάνη για τον ΝΟΚ. Για ένα νόμο που σχεδόν κανένας δεν τον έχει χρησιμοποιήσει μιας και δεν υπάρχει κατασκευή. Για ένα νόμο που κάθε μήνα βγαίνουν τροποποιητικές... Σε εκδήλωση στο ΤΕΕ/ΤΚΜ με τη κ. Λεμπέση, έπρεπε να έχεις σπουδάσει νομική για να καταλάβεις. Άσε το φάγωμα και τον κακό χαμό με τις ερωτήσεις και τις μανούρες. Θυμήθηκα τους χαμούς στις φοιτητικές εκλογές.. :(

 

Προσωπική μου γνώμη, πως ποτέ δεν πρόκειται να καταλήξουν κάπου οι σφουγγαρόμυαλοι που γράφουν εν μία εβδομάδα νόμους με τους οποίους περιμένουν να λυθούν χρόνια προβλήματα, και τον κοσμάκη να πλερώσει αρκετούς παράδες για να γεμίσουν τον κουμπαρά με το πρωτογενές πλεόνασμά τους.. Και έπειτα, να μεταφερθούν στον καινούριο νόμο, και εν συνεχεία στον επόμενο, με "συμβολική" έως καθόλου αμοιβή στον έρμο τον Νομικό-Μηχανικό... Να τα δώσεις; Και αν τα δώσεις; Κάνουν δόσεις;;    :shock:

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

... και τον κοσμάκη να πλερώσει αρκετούς παράδες για να γεμίσουν τον κουμπαρά με το πρωτογενές πλεόνασμά τους.. 

Και εγώ που νόμιζα πως πάνε στο πράσινο ταμείο....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.