Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έγκριση ΠΠΔ για εγκατάστάσεις κάτω από 10kw από το βιομηχανίας


kpipis

Recommended Posts

Καλημέρα,

 

όπως πιθανότατα γνωρίζετε οι εγκαταστάσεις κάτω των 10kw, πλέον δεν αδειοδοτούνται (απο το βιομηχανίας).

Το θέμα που έχει προκύψει είναι η θεώρηση των ΠΠΔ, καθώς δεν προβλέπεται αρμόδιος φορέας απο την παραπάνω απόφαση.

 

Από το βιομηχανίας με ενημέρωσαν ότι αναμένεται.......... ρύθμιση ώστε να γίνεται θεώρηση των ΠΠΔ απο αυτούς.

Από το ΥΠΕΚΑ παράλληλα με ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να δεχτούν αθεώρητες ΠΠΔ, καθώς ήδη υπηρεσίες του βιομηχανίας θεωρούν!

Καθώς δεν έχω την τύχη στην περιοχή μου να θεωρούνται οι ΠΠΔ έως ότου βγεί η ρύθμιση (????). Το ερώτημα είναι μήπως κάποιος συνάδελφος έχει απόφαση θεώρησης από κάποια διεύθυνση του Βιομηχανίας, ώστε να κάνω χρήση.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Εγώ γνωρίζω  ότι κάτω από 10 kw δεν απαιτείται κανενός είδους αδειοδότηση, εκτός αν το απαιτεί η αρμόδια Δ/νση Ανάπτυξης. Καταθέτεις το συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο για τη δραστηριότητα και αναλόγως σου απαντάει το Ανάπτυξης. Συνήθως η απάντηση είναι ότι κάτω από 10 kw δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της, αλλά μπορεί κατά περίπτωση, αν κρίνει ότι η δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα οχλούσα ή επικίνδυνη , να ζητήσει ΠΠΔ ή Πιστοποιητικό Πυροπροστασίας ή Χρήση Γης, κ.ο.κ.

Επίσης, οι ΠΠΔ για μεταποιητικές δραστηριότητες κατατίθονται μόνο στο Ανάπτυξης, το ΥΠΕΚΑ δεν νομίζω να έχει καμία δουλειά, γιατί ανακατεύεις το ΥΠΕΚΑ?

Link to comment
Share on other sites

Όταν για μια δραστηριότητα προβλέπονται ΠΠΔ που να δίνονται μέσω του ερωτηματολογίου από τα Τμήματα Χορήγησης Αδειών των Δ/νσεων Ανάπτυξης, αλλά την ίδια στιγμή είναι κάτω από 10kW, τότε σαφώς υπάρχει πρόβλημα όπως λέει ο kpipis. Και αυτό γιατί το χαρτί που δίνει το Ανάπτυξης αναγράφει ότι απαλλάσσεσαι από άδεια λειτουργίας - εγκατάστασης, αλλά όχι από άλλες άδειες που απαιτούνται. Από τη στιγμή που λοιπόν οι ΥΑ λένε ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα οφείλει να έχει ΠΠΔ, αλλά δεν τις δίνει το ανάπτυξης λόγω του ότι είναι κάτω των 10kW, οι εν λόγω δραστηριότητες και έργα έχουν πρόβλημα γιατί παρουσιάζουν "κενό" στην περιβαλλοντική τους αδειοδότηση.

 

Από συγκεκριμένη Περιφέρεια  μου έχουν επισημάνει να καταθέτω ερώτημα στο Περιβάλλον σε τέτοιες περιπτώσεις (δεν δίνουν αυτοί τις ΠΠΔ), ώστε οι πελάτες να είναι κάπως καλυμμένοι με το χαρτί του ανάπτυξης και τον αριθμό πρωτοκόλλου από το Περιβάλλον σε περίπτωση ελέγχου, και ταυτόχρονα για να συσσωρευτούν πολλά τέτοια ερωτήματα τα οποία να προωθήσουν στο ΥΠΕΚΑ.

 

Η λύση που προωθείται είναι η τροποποίηση της ΥΑ και για τις δραστηριότητες που είναι κάτω των 10kW, πλην όμως απαιτούν ΠΠΔ, να τις δίνει το Περιβάλλον.

Link to comment
Share on other sites

Προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου:

μίλησα με το Βιομηχανίας. Η απάντηση είναι ότι υπάρχει κενό στην περιβαλλοντιή αδειοδότηση στο παραπάνω θέμα και προωθείται απόφαση ώστε να μπορούν στις συγκεκριμένες περιπτώσεις να θεωρούν τις ΠΠΔ των μεταποιητικών δραστηριοτήτων κάτω απο 10kw.

Εαν πάρει χαμπάρι κάποιος την απόφαση ας μας ενημερώσει όλους...

 

*ΥΓ. εμπλέκω το ΥΠΕΚΑ γιατί πρόκειται για μονάδα ανακύκλωσης και απαιτείται η εγγραφή της στα μητρώα του και ζητάνε θεωρημένες τις ΠΠΔ.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά αν δεν σε αδειοδοτήσει το ανάπτυξης μετά απευθύνεσαι στο δήμο . Εκεί τρως άκυρο επομένως επινοείς κάποιο μηχάνημα με ισχύ > 10 kW. Εντελώς παράτυπο το ξέρω αλλά αναγκάστηκα να το κάνω διότι μετά ως λύση θα απευθυνόμουν στο τμήμα περιβάλλοντος οι οποίοι δεν ήθελα να με αδειοδοτήσουν για ευνόητους λόγους (ακούω περιβάλλον και βγάζω σπυριά ). 

Τώρα για την περίπτωσή σου δεν μπορείς να βάλεις μία στράντζα στο μηχανολογικό εξοπλισμό; Ξέρω προτείνω να παρατυπήσεις αλλά τι να κάνουμε; Οι πελάτες είναι ανυπόμονοι και μόλις τους βγάλεις κόλλημα πας αλλού.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λέει ο kostas είναι μια λύση. Δήλωσε ένα δυο μηχανήματα πάνω από 10kW. Η άλλη λύση αφού πρόκειται για μονάδα ανακύκλωσης, είναι να το αντιστοιχήσεις με μια από τις δραστηριότητες της ομάδας 4 και να βγάλεις τις ΠΠΔ που προβλέπεται για αυτές τις δραστηριότητες. Εκεί εφόσον δεν δηλώνεις μηχανολογικό εξοπλισμό παίρνεις τις ΠΠΔ από το Περιβάλλον.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.