Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΤΕΕ: Κινητοποίηση για το ασφαλιστικό και το δημόσιο τομέα


Engineer

Recommended Posts

Το ΤΕΕ μαζί με τις Ενώσεις και τους συλλογικούς φορείς των διπλωματούχων Μηχανικών, στο πλαίσιο της 48ωρης Πανελλαδική απεργίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και Πέμπτη 19 και 20 Μάρτη 2014 καλεί το τεχνικό επιστημονικό δυναμικό της χώρας να συμμετάσχει στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων.

 

Το TEE καλεί τους διπλωματούχους Μηχανικούς να συμμετέχουν αγωνιστικά και μαζικά στις κινητοποιήσεις εναντίον των αλλεπάλληλων ισοπεδωτικών επιθέσεων που οργανώνουν κυβέρνηση και τρόικα, εις βάρος του επιστημονικού παραγωγικού δυναμικού της χώρας, με στόχο την πλήρη κατάργηση των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας και παράλληλα την οριστική διάλυσης της δημόσιας διοίκησης, για να προχωρήσουν χωρίς έλεγχο στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

 

Το ΤΕΕ καλεί τους διπλωματούχους Μηχανικούς να πάρουν μέρος στην Αττική σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης την Τετάρτη 19/3/14, στις 09.30 στο ΚΕΑΟ Πειραιώς 28, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29 και κατάληξη στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 

Με βάση τις αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται μέχρι να επιλυθούν οριστικά και δίκαια τα ασφαλιστικά μας αιτήματα. Στόχος πρώτης γραμμής είναι να αποτραπεί η αποστολή προς Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), ο κατάλογος ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών, που θα έχει ως συνέπεια να ξεκινήσουν αμέσως κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων σε περισσότερους απο 50.000 Μηχανικών, όπως επιδιώκει ο πρόεδρος του ΔΣ ΕΤΑΑ Αντώνης Σελλιανάκης, σε συνεννόηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Παράλληλα συνεχίζεται ο αγώνας και η ετοιμότητα του ΤΕΕ μαζί με τις Ενώσεις και τους συλλογικούς φορείς των Μηχανικών μέχρι να εξουδετερωθεί κάθε απόπειρα του προέδρου του ΔΣ ΕΤΑΑ, που επιχειρεί αιφνιδιαστικά και απροκάλυπτα να επιβάλει τις νέες εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, που έχουν θεσμοθετηθεί με τους μνημονιακούς Νόμους της περιόδου 2011-2013, εις βάρος του άγρια δοκιμαζόμενου από την κρίση και την ανεργία τεχνικού επιστημονικού κόσμου.

 

 

Στο πλαίσιο των σταθερών αποφάσεων, που με εισηγήσεις του προέδρου ΤΕΕ Χρήστου Σπίρτζη έχει λάβει η Διοικούσα Επιτροπή, το ΤΕΕ καλεί τους διπλωματούχους μηχανικούς στην πρώτη γραμμή της κινητοποίησης και του διεκδικητικού αγώνα για τα μεγάλα ανοιχτά θέματα στο ασφαλιστικό των μηχανικών. Οι αγώνες του ΤΕΕ σε κοινό μέτωπο με τους συλλόγους και τις συλλογικότητες των μηχανικών αλλά και το σύνολο των επιστημονικών φορέων έχουν φέρει καρπούς και συνεχίζονται μέχρι την τελική δικαίωση.

 

 

Όλοι την Τετάρτη 19/3/2014

 

-Στις 9.30 πμ στο ΚΕΑΟ (Πειραιώς 24).

 

-Στην πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

 

-Στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος

 

Πηγή: http://web.tee.gr/te...-dhmosio-tomea/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

καλο το σποτακι αλλα αργησε πολυ,ελπιζω να φροντισουν οι συναδερφοι να το διαδωσουν στα social media και οπου αλλου μπορουν. Πρεπει να μαθευτει η αληθεια και ειδικα το κουρεμα του αποθεματικου,απο τον "παγκοσμιας κλασης" οικονομολογο (συνταγματολογο) Βενιζελο και τον  απιθανο "διορισμενο"  πρωθυπουργο Παπαδημο. Φυσικα διεκδικουμε και τα κουρεμενα αλλα και με καθε τροπο να αποδωθουν ευθυνες (οι ποινικες ,για τις πολιτικες χεστηκ@με) στους παραπανω.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλήσπέρα! Το σποτάκι "παίζεται" και στο ραδιόφωνο. Συγκεκριμένα σε μεγάλο αθλητικό σταθμό. Ίσως να ακούγεται και σε άλλους.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Νταξ τώρα tasanto καλά όλα αυτά που λές, αλλά όταν ο άλλος καίγεται θα κάτσει να αποδώσει ευθύνες? Στα @@ του!! με τις εισφορές τι γίνεται, με την ανεργία, με το ΚΕΑΟ, κτλ....Αυτά καίνε τον άλλο και όχι αν τα έφαγε ο Παπαδήμας ή ο Παπασούζας.... 

Καλά έκανε το ΤΕΕ, αλλά έπρεπε πιο νωρίς, εν πάση περιπτώση αντε να δούμε

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Για όσους είναι Θεσσαλονίκη:

 

 

Ο ΣΜΗΒΕ και οι Σύλλογοι Μηχανικών:  

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ-ΤΜ. ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/ΥΠ   Β. ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΜΔΥΔΑΣ  ΚΕΝΤΡIKHΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

καλούν όλα τους τα μέλη:

·      Σε Παντεχνική Συνέλευση την προσεχή Τρίτη 18-03-2014 και ώρα 18.30 στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ, με κύρια θέματα Ασφαλιστικό-ΚΕΑΟ, «Απελευθέρωση» Επαγγέλματος Μηχανικού.

·       Σε κινητοποίηση την Τετάρτη 19-03-2014 με χώρο συγκέντρωσης και παρέμβασης το ΤΣΜΕΔΕ (Ζεύξιδος) στις 9.30 και στη συνέχεια πορεία προς το ΥΜΑΚ, σε συντονισμό και με τους συναδέλφους στην Αθήνα που έχουν ορίσει κινητοποίηση την ίδια μέρα.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλήσπέρα! Το σποτάκι "παίζεται" και στο ραδιόφωνο. Συγκεκριμένα σε μεγάλο αθλητικό σταθμό. Ίσως να ακούγεται και σε άλλους.

 

το ακουσα σημερα στον realfm

 

Νταξ τώρα tasanto καλά όλα αυτά που λές, αλλά όταν ο άλλος καίγεται θα κάτσει να αποδώσει ευθύνες? Στα @@ του!! με τις εισφορές τι γίνεται, με την ανεργία, με το ΚΕΑΟ, κτλ....Αυτά καίνε τον άλλο και όχι αν τα έφαγε ο Παπαδήμας ή ο Παπασούζας.... 

 

 

ikaros13,δεν θα διαφωνησω,οταν ο αλλος δεν εχει να φαει ή του κατασχουν τα τελευταια χρηματα που εχει στην τραπεζα,δεν ενδιαφερεται ,αλλα  αν δεν αποδωθουν  ή εστω αν δεν προσπαθησουμε αργανωμενα να αποδωθουν ευθυνες, θα ξαναγινουν αυτα.Πρεπει οσοι ασχολουνται με τα "κοινα",εκλεγμενοι ή εγκαθετοι, να εχουν τον φοβο του "ελεγχου".

Link to comment
Share on other sites

να πάει να ..... το ΤΕΕ ....
το αρχι-τσιρακι του μνημονίου ....
άιντε ....
αν κλείσει το σύστημα (ναι εφορία έχει καταντήσει ) ...... τότε αντιδράει ....
τώρα απλά οι Νεοδημοκρατικες+πασοκικες διοικήσεις του ... απλά προσπαθούν να αποβάλουν την αγανάκτηση του κόσμου με πορείες κλπ .... δοκιμασμένη συνταγή ...

Link to comment
Share on other sites

Ταπεινή μου άποψη πάνω στο θέμα είναι , με μία γραμμή και φωνή να αρνηθείτε να πληρώσετε τις επόμενες εισφορές ΟΛΟΙ ακόμα και αν αυτές περάσουν "ύπουλα" στην φορολογική σας δήλωση, έως ότου τεθεί επίσημα στο τραπέζι η ελάφρυνση-μείωση μέχρι κ διαγραφή μέρους των υπέρογκων εισφορών καθώς και ρύθμιση της νομοθεσίας. Βέβαια η επανεκλογή του κ. Σπίρτζη κάτι σημαίνει..Τώρα που ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι για τους περισσότερους, η λύση δίνεται από τα "κάτω" προς τα "πάνω" και όχι το αντίθετο δυστυχώς..(όχι από το ΤΕΕ δλδ). 

Link to comment
Share on other sites

Όσοι παραπονιέστε για τη συμμετοχή στις πορείες, ας μη ξεχνάτε πως οι μισοί αν όχι και παραπάνω από τους εγγεγραμμένους στο ΤΕΕ δουλεύουν με "μπλοκάκι".

Πολλοί από εδώ μέσα είμαι σίγουρος ότι δουλεύουν με αυτό το επικίνδυνο καθεστώς και πολλοί απασχολούν συναδέλφους με αυτό το καθεστώς.
Οι τελευταίοι είστε και το μεγάλο πρόβλημα

Link to comment
Share on other sites

To TEE καλει τους Μηχανικους να διαμαρτυρηθούν για τις ασφαλιστικές εισφορες.......αρα μιλαμε για τους ελευθερους επαγγελματίες κλπ....σωστα και δικαια.....ταυτοχρονα βαζουμε στο τσουβαλι και την διαλυση του Δημοσιου?αυτου που δεν νομιζω να βρεθει ενας Ελ. Επαγγελματίας να πει μια καλη κουβεντα...ολα τα χρονια ολα ηταν καλα τωρα χαλασε.......αρα εδω στοχευει στους Δημοσιους υπαλλήλους Μηχανικούς....που δεν πληρωνουν εισφορες απο την τσεπη τους....που δεν ξερουν τι σημαινει ανεργεια......οκ....μαλλον θελει να μας βαλει να αλληλοσκοτωθούμε.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.