Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

"Τοπογράφος Μηχανικός". Πώς μεταφράζεται σε ένα CV εξωτερικού;


Julius Caesar

Recommended Posts

georgios_m, αυτά τα λέω χρόνια. Αν είχα τη δύναμη θα έκανα ακριβώς αυτό, τη συγχώνευση Τοπογράφου-ΠΜ, όπως σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου.

(Συγχώνευση φυσικά δεν σημαίνει "υποβιβασμός".)

Θα συγχώνευα ακόμη και τους Τοπογράφους ΤΕΙ και ίσως να έμενε μια ειδικότητα ΙΕΚ σαν "βοηθός Τοπογραφικών Αποτυπώσεων" που θα μάθαινε μόνο χειρισμό οργάνων.

Με τέτοια πτώση των εργασιών και συζητάμε ακόμη για Τοπογράφους Μηχανικούς, Τοπογράφους ΤΕΙ, Μηχανικοί Δομικών Έργων, Μηχανικοί Έργων Υποδομής και ποια είναι η περιοχή του ενός και του άλλου.

Όλα αυτά τα κάνανε για να βρίσκουν καρέκλες οι καθηγητές...

Edited by Julius Caesar
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 38
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οταν έγιναν οι σχολές , έπαιρναν 50-80 άτομα η κάθε μία . Οταν έφτασαν να παίρνουν πάνω από διπλάσιους , προφανώς θα έχουμε πρόβλημα .

Link to comment
Share on other sites

Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης θα ξαναφέρει τους αριθμούς στα αρχικά επίπεδα και ίσως και σε χαμηλότερα και έτσι το πρόβλημα θα λυθεί.

Link to comment
Share on other sites

Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης θα ξαναφέρει τους αριθμούς στα αρχικά επίπεδα και ίσως και σε χαμηλότερα και έτσι το πρόβλημα θα λυθεί.

 

 

Θεωρητικά έτσι είναι αλλά υπάρχει και ο παράγοντας "πελατειακές σχέσεις" που αλλάζει τις ισορροπίες,αλλιώς θα έπρεπε να έχει ήδη υπάρξει μείωση εισακτέων

Link to comment
Share on other sites

Δεν εννοούσα τη μείωση εισακτέων αλλά τη μείωση πτυχιούχων, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τα παιδιά. Τί κι αν είναι πολλές οι θέσεις, αν μένουν κενές, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

 

Η αύξηση των μηχανικών θα συνεχίζεται έως ότου οι αμοιβές τους να φτάσουν το μέσο κατά κεφαλήν διεθνές εισόδημα, λαμβάνοντας βέβαια υπόψιν και το κόστος σπουδών. Όσο το εισόδημα του μηχανικού είναι πάνω από το μέσο εισόδημα, τότε θα υπάρχει χώρος και για έναν ακόμα μηχανικό που θα αφήσει μια χειρότερη δουλειά για να γίνει μηχανικός. Αν το εισόδημα του μηχανικού πέσει κάτω από το μέσο εισόδημα, τότε ένας μηχανικός θα αφήσει το μηχανιλίκι για να κάνει το επάγγελμα που πληρώνεται οριακά καλύτερα.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι το ερώτημα του θέματος, αφορά ένα ζήτημα μετάφρασης.

 

Οπότε καλό είναι να επικεντρωθούμε στην επίλυση ή απάντηση του ερωτήματος και να μη γίνει λάστιχο το θέμα και ξεκινήσει από την επανάσταση του 21 έως και συγχωνεύσεως σχολών ή και πολλά άλλα κάνοντας χαλαρή κουβέντα.

 

Ετσι αν κάποιος άλλος κάνει αναζήτηση να μπορεί να βρει μια απάντηση και όχι δεκάδες σελίδες από κουβέντα. (χρήσιμη μεν, σχετική μεν… κουβέντα δε)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Eπειδή το σχετικό τμήμα των πολυτεχνείων μας δε περιορίζεται στη μέτρηση οικοπέδων με μετροταινία, όπως ίσως γίνεται στις ξένες σχολές που δίνουν τον ίδιο τίτλο, εγώ θα πρότεινα τον τίτλο geomatic engineer!

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ο τοπογράφος μηχανικος και ο πολιτικός μηχανικος δεν θα έπρεπε να συγχωνευτούν ως σχολές αντιθέτως θεωρώ οτι πρέπει να διαχωριστούν οι αρμοδιότητες καθώς ο ΑΤΜ δεν ασχολείται κυρίως με κατασκευές αλλα η ειδικότητα εχει ως αντικείμενο την συλλογή, καταγραφή, διαχείριση και παρουσίαση χωρικών πληροφοριών δηλαδή χαρτογραφία & GIS, φωτογραμμετρια, Γεωδαισία κτλ (μάλλον οι παλιότεροι το έχουν ξεχάσει γιατι το χρήμα ήταν στις κατασκευές κάποτε και φτιάξανε τις καριέρες τους κυρίως με αυτές) .Παράλληλα όμως οι κατασκευές δεν ειναι κατι μονοδιάστατο ώστε να λέμε οτι ειναι "δουλειά" του ΠΜ.Οι διάφορες και διαφορετικές ειδικότητες μηχανικών συνεργάζονται και πετυχαίνουν ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Υ.Γ. : Ο τίτλος που αντικατοπτρίζει τις γνώσεις του τοπογράφου ειναι το "Geomatics Engineering".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.