Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πωλούνται 125 ξενοδοχεία σε 19 νησιωτικούς προορισμούς


Engineer

Recommended Posts

Μπορεί το 2013 να αποδείχθηκε έτος-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξαφνικά επιλύθηκαν και όλα τα οικονομικά προβλήματα του κλάδου. Ως εκ τούτου, ο αριθμός των ξενοδοχειακών μονάδων που προσφέρονται προς πώληση παραμένει εξαιρετικά υψηλός, χωρίς προς το παρόν να καταγράφεται και ανάλογη ζήτηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία των τιμών τους, που ακολουθεί πτωτική τροχιά.

 

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας πιστοποιημένων εκτιμητών GLP Values, από σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, προέκυψε ότι προς πώληση βρίσκονται 125 ξενοδοχεία σε 19 νησιωτικούς προορισμούς της χώρας. Πρόκειται κυρίως για μικρομεσαίες μονάδες, των οποίων οι ιδιοκτήτες έβαλαν «πωλητήριο» προς τα τέλη του 2013. Το συνολικό επιδιωκόμενο τίμημα ανέρχεται σε 378,5 εκατ. ευρώ, με τα περισσότερα να πωλούνται σε τιμές έως 3 εκατ. ευρώ.

 

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Λίτσα, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, αυτήν την περίοδο, αλυσίδα που διαθέτει τρεις μονάδες, σε Κέρκυρα, Κρήτη και Ρόδο, με δυναμικότητα από 310 έως 380 δωμάτια εκάστη και μέση πληρότητα της τάξεως του 80%, επιχειρεί την πώληση και των τριών ξενοδοχείων έναντι συνολικά 90 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, προς πώληση βρίσκεται και ξενοδοχείο στη Λίνδο της Ρόδου, με 146 υπερπολυτελή δωμάτια, και ζητούμενη τιμή 30 εκατ. ευρώ.

 

Οπως τονίζει ο κ. Λίτσας, σε πτώση βρίσκονται οι τιμές των προς πώληση ξενοδοχειακών μονάδων και στο κέντρο της Αθήνας. «Πολλοί ξενοδόχοι έβαλαν πωλητήριο στις μονάδες τους, χωρίς όμως οι περισσότεροι να βρουν αγοραστές. Παρά την πληθώρα των επιλογών, οι αγοραπωλησίες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον ξενοδοχειακό κλάδο είναι σχετικά λίγες» τονίζει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, φορείς της αγοράς επισημαίνουν ότι οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι αγοραστές αναμένουν κι άλλη πτώση των τιμών, αναβάλλοντας προς το παρόν τυχόν κινήσεις.

 

Σύμφωνα με φορείς της αγοράς ακινήτων, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι ζητούμενες τιμές είναι υψηλές και αποκλίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό από το ποσό που προτίθενται να διαθέσουν οι επίδοξοι αγοραστές, ιδίως αν αυτοί προέρχονται από το εξωτερικό.

 

Επιπλέον, η ζήτηση από το εξωτερικό, μέχρι σήμερα, προερχόταν από επενδυτικά funds υψηλού ρίσκου, που αναζητούν τιμές τουλάχιστον 40% χαμηλότερες των προσφερόμενων. Ωστόσο, εκτιμάται ότι η εικόνα αυτή θα διαφοροποιηθεί σταδιακά, καθώς ήδη, σύμφωνα με την GLP Values, οι επώνυμες αλυσίδες που έχουν παρουσία στην ελληνική αγορά, σχεδιάζουν επεκτατικές κινήσεις, μέσω της ανάληψης της διαχείρισης υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων.

 

Πηγή: http://www.kathimeri...oys-proorismoys

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.