Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέο Αεροδρόμιο Καστελί Ηρακλείου: Μνηστήρες από Ευρώπη και Κίνα και η δημοπράτηση προ των πυλών


Engineer

Recommended Posts

Σε μερικές μέρες θα έχουμε την προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του Νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου, 2,5 χρόνια μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του ΥΠΟΜΕΔΙ να το δημοπρατήσει με την μέθοδο της παραχώρησης. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πλάνο και το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο που έχει γίνει ποτέ στην Κρήτη.

 

Mεγάλοι ελληνικοί και ξένοι κατασκευαστικοί όμιλοι βρίσκονται «επί ποδός», ενόψει της προκήρυξης του νέου διαγωνισμού και οι φήμες μιλούν για συμμετοχή του μεγάλου κινεζικού ομίλου Fosun που συμμετέχει και στο διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού στο πλευρό της Lamda.

 

O κινεζικός όμιλος πριν από περίπυ 1 χρόνο είχε κατεβάσει πρόταση ύψους 1 δις ευρώ για το Αεροδρόμιο Καστελίου όμως η πρόταση δεν προχώρησε ποτέ μιας και υπήρχε η απαίτηση για κατασκευή με διακρατική συμφωνία, κάτι που έρχεται σε πολλά σημεία αντίθετο με τις Ευρωπαικές οδηγίες για την κατασκευή έργων.

 

ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

 

Πρόκειται για την δεύτερη απόπειρα για την ανάθεση του project. O προηγούμενος διαγωνισμός κατέστη άγονος, παρότι στην διαδικασία προσήλθαν 5 κοινοπραξίες με την συμμετοχή σημαντικών εταιριών όπως οι Eλλάκτωρ, J&P ABAΞ, Archirodon, Intrakat και οι γαλλικές Vinci και Bouygues.

 

Eνδιαφέρον, επίσης, είχαν δείξει οι γερμανικές Hochtief και η Fraport. H κρίση και τα μεγάλα προβλήματα στην χρηματοδότηση των έργων στάθηκαν βασικές αιτίες για να μπει «φρένο» στην υλοποίηση του σχεδίου. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα το έργο θα είναι μικρότερο από το αρχικό πλάνο ενώ έχουν προχωρήσει και οι διαδικασίες για τις απαλλοτριώσεις που το 2009 όταν αρχικά προκηρύχθηκε το έργο ήταν ανώριμες.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.