Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προσθήκη μεταλλικού τμήματος σε ανυψωτικό μηχάνημα-Διαδικασία πιστοποίησης


asmodaios

Recommended Posts

Συνάδελφοι,

 

εργάζομαι σε εταιρεία με αντικείμενο τις μεταλλικές κατασκευές. Έχουμε κατασκευάσει ένα απλό πλαίσιο (μεταλλικό) με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως προσθήκη σε υπάρχον ανυψωτικό μηχάνημα. Το ανυψωτικό είναι πιστοποιημένο ως προς την καταλληλότητά του. Το θέμα είναι οτι χρειαζόμαστε να πιστοποιήσουμε την μεταλλική προσθήκη. Αυτό που θέλουμε δηλαδή είναι λογικά αυτό που αναφέρεται στα σχετικά προεδρικά διατάγματα ως "έλεγχος συμμόρφωσης". Γνωρίζει κάποιος την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε? Μπορούμε εμείς ως κατασκευαστική εταιρεία να διεκπεραιώσουμε τις απαιτούμενες διαδικασίες? Παρακαλώ αν κάποιος έχει αναλάβει κάτι παρόμοιο ας μας δώσει έναν μπούσουλα.

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Μήπως θα ήταν σκόπιμο να απευθυνθείς στον φορέα πιστοποίησης που σου "περνάει" επιθεώρηση τα ανυψωτικά;

Link to comment
Share on other sites

Έτσι κι αλλιώς θα διενεργηθεί έλεγχος απο κάποιον φορέα πιστοποίησης αλλά το πρώτο στάδιο είναι ο έλεγχος συμμόρφωσης και η σύνταξη του τεχνικού φακέλου. Εγώ αναφέρομαι σε αυτό το πρώτο στάδιο...

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα και για την σύνταξη του τεχνικού φακέλλου και τον έλεγχο συμμόρφωσης που θα ακολουθήσει απευθύνσου στον φορέα πιστοποίησης. Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να επιλέξεις κάποιο πρότυπο πχ τα FEM αν πρόκειται για ανυψωτικά, και να εκτελέσεις τους υπολογισμούς αντοχής. Μετά θα πρέπει να επιλέξεις υλικά, να συλλέξεις τα πιστοποιητικά τους, για τις συγκολλήσεις να σου βγάλει διαδικασίες ο μηχανικός συγκόλλησης που συνεργάζεσαι, να συλλέξεις τα πιστοποιητικά των συγκολλητών, των υλικών κ.α. να ζητήσεις επιθεώρηση των τμημάτων πριν το μοντάρισμα, κτλ κτλ. Γι αυτό θα ήταν καλύτερα να απαευθυνθείς από την πρώτη στιγμή στον φορέα για να σε καθοδηγήσει αυτός. 

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή με λίγα λόγια ο φορέας πιστοποίησης αναλαμβάνει και την σύνταξη του φακέλου συμμόρφωσης?

Link to comment
Share on other sites

Ναι εφ' όσον συνεργάζεται με κάποιο ανεξάρτητο τεχνικό γραφείο, αλλά την σύνταξη μπορείς να την πραγματοποιήσεις και εσύ, αρκεί να σου γνωστοποιήσει τις απαιτήσεις του ( σε πιστοποιητικά υλικών, συγκολλητών, μεθόδων συγκόλλησης, μη καταστροφικών δικιμών, κτλ, κτλ). Επίσεις μπορεί να σε καθοδηγήσει στην εφαρμογή των προτύπων. Πάντως μία πρώτη επαφή μαζί του ( με τον επιθεωρητή που ήδη συνεργάζεσαι) θα σου έλυνε αν όχι όλες, πάρα πολλές από τις απορρίες σου. Ο φορέας σε κάθε περίπτωση είναι αυτός που θα ελέγξει και θα εγκρίνει την μελέτη και τον φάκελλο. Άρα καλό είναι από πριν να ξέρεις τις απαιτήσεις του. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.