Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΜΕΕΠ - Σύμβαση εργασίας στο Δημόσιο


panvot

Recommended Posts

Καλησπέρα,

θέλω να κάνω την εξής (υποθετική) ερώτηση:

 

1. Κάνω σήμερα αίτηση για εγγραφή στο ΜΕΕΠ για τη δημιουργία μιας ατομικής εργοληπτικής επιχείρησης. Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που στέλνω είναι και η Υπεύθυνη Δήλωση που αναγράφει μεταξύ άλλων:

 

"Δεν τελώ σε υπαλληλική σχέση οποιασδήποτε μορφής, ούτε  είμαι πρόσωπο αμειβόμενο με οποιοδήποτε τρόπο από το Δημόσιο, όπως αυτό προσδιορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 14 του ν.2190/1994 (ΦΕΚ 28 Α΄), ανεξαρτήτως αν οι φορείς αυτοί εξαιρέθηκαν του πεδίου εφαρμογής της διάταξης αυτής,  και στον οποίο περιλαμβάνονται και τα Ν.Π.Δ.Δ. και ο ευρύτερος Δημόσιος Τομέας όπως κοινωφελείς οργανισμοί, τράπεζες του Δημοσίου Τομέα και γενικά επιχειρήσεις, που ελέγχονται από το Δημόσιο. "

 

2. Σε λίγο καιρό συμμετέχω σε έναν διαγωνισμό για την πλήρωση θέσεων σε φορείς του Δημοσίου με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου. 

 

 

Λογικά, μου φαίνεται ότι το 1 με το 2 είναι ασύμβατα. Πώς όμως αποδεικνύεται αυτό?

 

Στην ανακοίνωση του Διαγωνισμού για τις θέσεις εργασίας, δεν αναφέρονται τέτοια προβλήματα κωλύματος. 

Με το ΜΕΕΠ πάλι, θεωρητικά είσαι ΟΚ αφού όταν έκανες την αίτηση δεν αμειβόσουν από το Δημόσιο σε υπαλληλική σχέση. Αυτό προέκυψε μετά.

Μπορεί να το διασταυρώσει κάποιος ότι είσαι και συμβασιούχος Δημοσίου και εργολήπτης και να ακυρωθείς κάπου (π.χ σε μια δημοπρασία ή π.χ. να ακυρωθεί ο διορισμός)?

 

Και αν υπάρχει όντως ασυμβατότητα μεταξύ των 2, τι γίνεται αν κάποιος θέλει να επιλέξει το 2ο? Υπάρχει διαδικασία για προσωρινή παύση του ΜΕΕΠ ή πρέπει να γίνει διαγραφή και μετά από λίγους μήνες (όταν θα τελειώσει η σύμβαση) να γίνει ξανά εγγραφή?

 

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση!

 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε καλησπέρα

 

Εαν πετύχεις στο Δημόσιο η τους άλλους φορείς τότε θα κλείσεις το ΜΕΕΠ σου. Δεν μπορείς να είσαι δημόσιος υπάλληλος και να έχεις και εργοληπτική επιχείρηση. ΜΕΚ έχεις βγάλει ???

Edited by APAPA
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Συνάδελφε καλησπέρα

 

Εαν πετύχεις στο Δημόσιο η τους άλλους φορείς τότε θα κλείσεις το ΜΕΕΠ σου. Δεν μπορείς να είσαι δημόσιος υπάλληλος και να έχεις και εργοληπτική επιχείρηση. ΜΕΚ έχεις βγάλει ???

 

Το ίδιο ισχύει και για σύμβαση έργου ορισμένου χρόνου σε ΝΠΔΔ? Κάποιο παραθυράκι θα υπάρχει. Εξωτερικός συνεργάτης ίσως...?

Edited by msxoin
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

 

θέλω κι εγώ να ρωτήσω αν ισχύει το ασυμβίβαστο του μεεπ με σύμβαση μίσθωσης έργου, εξωτερικού συνεργάτη σε ΝΠΔΔ?

Αν ξέρει κάποιος παρακαλώ να με βοηθήσει.

Link to comment
Share on other sites

Οπως αναφέρθηκε ανάμεσα στα δικαιολογητικά είναι και η Υπεύθυνη Δήλωση που αναγράφει μεταξύ άλλων ..... συνημμένη φωτογραφία... πιστευω ότι υπάρχει θέμα στο υπογραμμισμένο.

 

Ισως είναι χρήσιμα και τα παρακάτω:

 

post-2272-0-93702600-1426002374_thumb.jpg

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Η ερώτησή μου έγκειται στο ότι δεν πρόκειται για δημόσιο υπάλληλο, ή υπάλληλο του ΝΠΔΔ, αλλά για ελεύθερο επαγγελματία, εξωτερικό συνεργάτη με σύμβασης μίσθωσης έργου, δλδ δεν αμείβεται με υπαλληλική σχέση, αλλά με ένα συνολικό ποσό για να προσφέρει κάποιες υπηρεσίες ως εξωτερικός συνεργάτης για κάποιο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Έχω την αίσθηση πως αυτό που εννοεί η υπεύθυνη δήλωση είναι για δημοσίους υπαλλήλους. εσύ τι λες?

Link to comment
Share on other sites

Ναι έχεις δίκιο .... Δεν νομίζω να υπάρχει ασυμβίβαστο στην περίπτωσή σου γιατί και όταν υπογράφεις σύμβαση ως ανάδοχος έργου (στην ουσία σύμβαση έργου είναι.... και  προσφέρεις υπηρεσίες για κάποιο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα ... όπως και στην περίπτωσή σου) και .... αυτό δεν σε αποκλείει από το να συμμετέχεις σε διαγωνισμούς !!!! (δηλ. υπαρξη ΜΕΕΠ)

 

Εδώ δεν υπάρχει θέμα στο να είσαι Δήμαρχος και να έχεις και ΜΕΕΠ και να κατεβάινεις σε δημοπρασίες ... http://www.nsk.gov.gr/webnsk/gnwmodothsh.jsp?gnid=3500

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.