Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταπτυχιακό στο εξωτερικό VS Στρατός


Recommended Posts

Καλησπέρα,

σαν απόφοιτος πολυτεχνικής σχολής μηχανολόγων μηχανικών, βρίσκομαι σε ένα δίλημμα:
μεταπτυχιακό στο εξωτερικό αμέσως με το που τελείωσα τη σχολή και να εκπλήρωση τη στρατιωτική θητεία μετά

ή το ανάποδο?? 
Στην παρούσα φάση τι θα ήταν πιο συνετό?? Το ξέρω ότι είναι καθαρά υποκειμενική η απάντηση, απλά θα ήθελα να

μου απαντήσουν άτομα που τυχόν είχαν το ίδιο δίλημμα με εμένα.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το είχα κάνει στο καπάκι, γιατί είχα ψιλομεγαλώσει και βαριόμουνα πολύ το διάβασμα...Μετά το στρατό ειδικά αν πας και μεγάλος, "βαραίνεις"

Πες ότι ήταν σήμερα......Θα πήγαινα καπάκι στρατό να ξεμπερδεύω, μετά μεταπτυχιακό έξω περισσότερο σαν σύνδεσμο για δουλειά εκεί.... Να μην έρχομαι όποτε έρχομαι σαν λιποτάκτης δε λέει...(βασικά δεν περνάς καν τα σύνορα)

 

Τώρα εσύ ξέρεις, αλλά το μεταπτυχιακό το κάνεις για να "φας" καιρό ή γιατί το θέλεις ή πιστεύεις σου χρειάζεται? Αν είναι το πρώτο τζάμπα λεφτά στάνταρντ!!

Link to comment
Share on other sites

Στη βράση κολλάει το σίδερο!! Μετά το στρατό πράγματι βαραίνεις..

Το θέμα είναι ότι μετά το μεταπτυχιακό, θα σε θυμηθεί ο στρατός. Αν όμως σου κάτσει καμία δουλειά στας Ευρώπας;; Τότε τι κάνεις; Παραμένεις στο εξωτερικό και κρατάς εδώ ανοιχτές δουλειές με τους καραβανάδες, ή επιστρέψεις και σφραγίζεις ΠΕΑ ως MSc Μηχ Μηχ; Μετά το στρατό και τα ΠΕΑ, βαραίνεις ακόμα περισσότερο συνάδελφε. Παρ όλα αυτά, έχεις M.Sc, και απολυτήριο στρατού! :P

 

Τα ίδια θέματα είχα και εγώ. Μόνο που έκανα τη λάθος επιλογή και επέστρεψα για τα στρατά.. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, δεν θα επέστρεφα ποτέ! Μόνο για διακοπές. 25 ημέρες και είναι και πολύ..

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Πρωτα στρατο κ μετα μεταπτυχιακο εξωτερικο.-

ο λογος απλος , με το μεταπτυχιακο εχεις καποια κοννε ,ευκαιριες για internships ειτε για μονιμες θεσεις κλπ τα οποια θα σου ειναι αχρηστα ή εστω πολυ λιγο χρησιμα αν τα παρατησεις κ γυρισεις για την θητεια σου . Επισης αλλο να εισαι ηδη στη χωρα και να στελνεις αιτησεις κ αλλο να γυρισεις ελλαδα και να στελνεις με την προοπτικη να ξαναπας.

Αυτα στα λεει ατομο που εκανε το αντιθετο και οπως με βλεπω οταν ληξει η αναβολη μου δεν ξερω τι θα κανω..

 

ps Δυστυχως δεν γνωριζω να σου πω τι γινεται σε περιπτωση που βγεις ανυποτακτος , εχω αποριες για το αν στα 30-32 καταδικαζεσαι για ανυποταξια ή τιποτε τέτοιο που οδηγει σε λερωμενο ποινικο μητρωο ή αν ισχυει κατι αλλο.. δηλωνω αγνοια..

Edited by lefe
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας.
Λοιπόν ουσιαστικά το timing καθορίζεται με το τι προοπτικές θα έχει κάποιος αν θα φύγει τώρα για το εξωτερικό και μετά στρατό ή το ανάποδο.
Λογικά έτσι όπως είναι η Ελλάδα τώρα δεν το κόβω να εμφανίζονται ευκαιρίες ούτε τώρα ούτε σε εννιά μήνες από τώρα.Οπότε αν πάει κάποιος τώρα στρατό (αν και είναι χάσιμο χρόνου)...σε αυτό το χάσιμο χρόνου δεν θα χάσει και τίποτα αξιόλογο πιστεύω.

Αν τώρα πάει στρατό και μετά μεταπτυχιακό..δεν ξέρω, όπως είπατε, πόσο εύκολη είναι η προσαρμογή μετά το στρατό και ειδικότερα αν πρέπει να ξαναδιαβάσεις και να δίνει εξετάσεις. Θεωρώ ότι θα είναι δύσκολη η προσαρμογή και παίζει να

έχει χαθεί και η όρεξη.
Εν τέλει δύο είναι οι επιλογές : 1) τώρα εξωτερικό μεταπτυχιακό (σίγουρα για 2 χρόνια) και αν δεν μείνεις έξω για κάποιο διάστημα ακόμα, γυρνάς και πας στρατό.
                                                 2) τώρα στρατό (άμα μπω είναι τον Ιούλιο η ΕΣΣΟ), βγαίνεις Μάρτιο, κάνεις τα χαρτιά μέχρι Ιούλιο για να μπεις στο χειμερινό εξάμηνο (Οκτώβριο)

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα Στρατό να ξεμπερδεύεις και μετά είσαι ελεύθερος να κάνεις ό,τι θέλεις!

Όρεξη να υπάρχει και θα την βρεις την άκρη μετά!

Link to comment
Share on other sites

Πάνε κάνε τώρα τη θητεία σου και μετά φεύγεις στο εξωτερικό. Και όταν λέμε μεταπτυχιακό μηχανολόγου εννοούμε δαγκωτό Γερμανία.

Από το μεταπτυχιακό σου κατά πάσα πιθανότητα θα προκύψει κάποιο επαγγελματικό τυχερό (ειδικά αν δεν πετάξεις χαρταετό και είσαι συγκροτημένο παιδί).

Φεύγεις με την προοπτική να μείνεις και να χτίσεις κάτι εκεί μου πας.

Αν έχεις σκοπό να μπεις και εσύ στο χωρό του ελεύθερου επαγγέλματος επιστρέφοντας Ελλάδα, η συμβουλή μου είναι να μην πας καθόλου έξω. Κράτα τα χρήματα στην τράπεζα, τουλάχιστον εκεί θα πιάσουν τόπο.

Το μαστεράκι εδώ δεν θα σου το πληρώσει κανένας. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.