Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταπτυχιακό στο εξωτερικό VS Στρατός


Recommended Posts

Καλά εννοείται για Γερμανία...Δεν το συζητώ. Το θέμα είναι να γνωρίσεις νέα πράγματα και κάποια στιγμή να καταφέρεις να τα φέρεις στην Ελλάδα. Γενικά μακροπρόθεσμα για ελεύθερο επάγγελμα σκέφτομαι.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κατα τη γνωμη μου, πρωτα στρατο να ξεμπερδευεις και μετα μεταπτυχιακο για να μην εχεις να σκεφτεσαι τιποτα.Εγω ευχαριστω τον εαυτο μου που τα εκανα με αυτη τη σειρα. Και στρατο οσο μικροτερος πας τοσο καλυτερα...δε λεει να πας στα 30.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα έλεγα πρώτα στρατό να ξεμπερδεύεις.

Οκ βαραίνεις λίγο είναι η αλήθεια αλλά μετά "ξαναζωντανεύεις".

Έκανα πρώτα τη θητεία μου και μετά πήγα στη σχολή. Όλοι οι φίλοι μου έχουν τώρα και το στρατό και δεν την παλεύουν.

Κάποιοι που βρήκαν και καμιά ψευτοδουλειά θα πρέπει να την αφήσουν και αυτήν διότι δεν έχουν αναβολή.

Κάν'το τώρα όσο σε παίρνει. Αφού είναι να μπλέξεις με ακαδημαϊκούς κύκλους κάν'το σωστά, όχι να τελειώσεις το master και μετά να χαθείς για ένα χρόνο, αλλά να είσαι εκεί γύρω (μπορεί να βγει και τίποτα για δουλειά ή να οδηγήσει σε phd).

Edited by kostaspde
Link to comment
Share on other sites

Κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις και δεν σου χρησιμεύει σε τίποτα κάντο όσο το δυνατόν συντομότερα...Συμβουλή παλιών που στην πορεία αποδεικνύεται σωστή...

Εκτός και αν θέλεις να σε τσιμπήσει η στρατονομία κάποια μέρα, ή να γίνεις λιποτάκτης στο εξωτερικό....

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Ναι τελικά αυτό λέω να κάνω...Να πάω να ξεμπερδεύω και μετά μεταπτυχιακό εξωτερικό. Αν σκεφτόμουνα από την αρχή να κάτσω στο εξωτερικό π.χ 20 χρόνια, δεν θα πήγαινα καθόλου στρατό. Αλλά τώρα δεν μπορώ να ξέρω

πως θα γίνουν τα πράγματα. Οπότε πάω να φύγει και αυτός ο βραχνάς - χάσιμο χρόνου. Και πάλι σας ευχαριστώ για τις τεκμηριωμένες απόψεις- συμβουλές.

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που θα βγεις έξω για μάστερ λογικά θα σκέφτεσαι να μείνεις και για δουλειά εκεί.
Σαν ανυπότακτος εξωτερικού δεν είναι σοβαρά τα πράγματα και κανείς δεν πρόκειται να σε υποχρεώσει να αφήσεις τη δουλειά σου και να γυρίσεις πίσω για φανταριλίκι.
Αν δεν βρεις δουλεια και γυρίσεις πίσω άνεργος, δεν σε χαλάει να μπεις στρατό γιατι δεν θα έχεις και τπτ καλύτερο. Αλλά τώρα που είσαι φρέσκος, για μένα είναι καλύτερα να ψαχτεις και να μπεις για μάστερ.
Ο στρατός είναι καθαρό χάσιμο ενός χρόνου. Πολύ συμφοιτητές μπηκαν με τη λογική χαλαρώματος και μετά μεταπτυχιακού αλλά τους έφαγε το πολύ χαλάρωμα.
Επίσης, ειδικά για γερμανία που τα θέλουν και όλα με ταχυδρομείο και πολύ νωρίς, θα πρέπει να εισαι πολυ οργανωμένος έτσι ώστε να βγεις μάρτη και να κάνεις στα καπάκια αιτήσεις. Είναι μια διαδικασία που στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο χρονοβόρα απ ότι φαίνεται.

 

Σκέψου το καλά, και το βασικότερο, σκέψου αν στρατός είναι όντως για να ξεμπερδεύεις και να τον έχεις πίσω σου ή στην πραγματικότητα είναι δικαιολογία προς τον εαυτό σου έτσι ώστε να αποφύγεις λίγο ακόμη την δύσκολη διαδικασία ανεύρεσης και προετοιμασίας ενός σωστού μάστερ στο εξωτερικό.
 

Link to comment
Share on other sites

Είσαι σοβαρός? Και δεν θα τολμάει να περάσει καν τα σύνορα ούτε για μία μέρα μην τυχών και τον τσιμπήσουν στο αεροδρόμιο? Σκέφτηκες ότι μπορεί να έχει τα αγαπημένα του πρόσωπα εδώ και να θέλει να τα δει κάποια στιγμή?

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ ότι είναι καθαρό χάσιμο χρόνου! Αλλά και με συμφοιτητές που συζήτησα, οι οποίοι πήγαν πρώτα στρατό να ξεμπερδεύουν, τώρα βρίσκονται σε πολυτεχνεία στην Ευρώπη και κάνουν το Μάστερ τους. Μου είπανε ότι η περίοδος του στρατού τους βοήθησε να κατασταλάξουν στην ορθή επιλογή του μεταπτυχιακού τους και επίσης από την πολύ βαρεμάρα τους στο στρατό είναι γεμάτοι όρεξη για να διαβάσουν και να σπουδάσουν. Συμφωνώ ότι είναι πολύ χρονοβόρα η διαδικασία και γι'αυτό το λόγο έχω ξεκινήσει από τώρα να συλλέγω πληροφορίες/χαρτιά, ώστε όταν βγω να τα έχω έτοιμα. Για Γερμανία π.χ οι αιτήσεις είναι μέχρι 15 Ιουλίου για το χειμερινό εξάμηνο (τουλάχιστον 3 μήνες για να τα προετοιμάσω). Δεν νομίζω ότι θέλω να αποφύγω τη σωστή ανέρευση μεταπτυχιακού. Απλά τη σωστότερη επιλογή για το μέλλον μου.

Link to comment
Share on other sites

Αν τελείωνα τώρα, θα πήγαινα πρώτα στρατό να τελειώσω και μετά έξω και μετά βουυυρ! (*)

 

 

 

* βουρ σημαινει η ουρανοί είναι δική μας.

 

Το αστεράκι στο έβαλα αλλά βεβαίωση.

Link to comment
Share on other sites

Στην τελική η επιλογή είναι δική σου, σαν ανυπότακτος εξωτερικού (πληρώνεις πρόστιμο 4000 ευρώ αν τα θυμάμαι καλά) έχεις δικαίωμα επιστροφής στην Ελλάδα για 30 ημέρες / χρόνο (που δεν ελέγχονται) νόμιμα εννοείται, δεν παίζει θέμα "τσιμπήματος" στο αεροδρόμιο καθώς έχεις κανονικά διαβατήριο και έχεις και δικαίωμα έκδοσης καινούργιου με τη λήξη του.
Δηλαδή είσαι 100% νόμιμος.

 

Αν καταφέρεις και μπεις για μάστερ το 2015/16 τότε είσαι καλά, απλά τα περισσότερα μάστερ δεν έχουν καλοκαιρινό εξάμηνο εισαγωγής και έτσι βγαίνοντας από το στρατό το 2015 θα πρέπει να περιμένεις τις χειμερινές αιτήσεις πάλι,δλδ  για το 16/17 οπότε στην ουσία, με κακό προγραμματισμό χάνεις 2 παραγωγικά χρόνια. Μακάρι να τα ρυθμίσεις τόσο καλά και να τα καταφέρεις να εισαχθείς για το 2015/16 εφόσον έχεις κατασταλάξει. 

 

Στο στρατό μην νομίζεις ότι θα κατασταλάξεις περισσότερο πάντως για το τι μάστερ θα κάνεις γιατί δεν θα έχεις τα κατάλληλα ερεθίσματα για να το κάνεις. (μακάρι να είσαι η εξαίρεση)

Επίσης, σκεπτόμενος πόσα πράγματα θα μπορούσες να κάνεις αντί να πας στρατό (μαθήματα γερμανικών, γνωριμίες με το πανεπιστήμιο και την πόλη, περισσότερο ψάξιμο κλπ κλπ) εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι απίστευτο χάσιμο χρόνου στην πιο παραγωγική περίοδο της ζωής σου.

 

Απο κει πέρα βέβαια 9 μήνες είναι, όχι ένας αιώνας.

Στην τελική η απόφαση είναι καθαρά δική σου, για μένα το κυρίως ζήτημα θα ήταν κατά πόσο θα άξιζε να δώσω τα 4000 για να κερδίσω 9 μήνες.

Edited by GiorgosCivil
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.