Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αριθμοί εισακτέων πολυτεχνικών σχολών.


Recommended Posts

Μόλις είδα τους αριθμούς εισακτέων για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν υπάρχει λογική στους αριθμούς. Πώς είναι δυνατόν να χωρέσει αυτή η χώρα 925(!!!!) νέους πολιτικούς μηχανικούς 725 μηχανολόγους μηχανικούς καμια 900αριά αρχιτέκτονες και κλπ κλπ;; Συγκεκριμένα οι εισακτέοι των πολυτεχνικών σχολών είναι ΟΛΟΙ αυξημένοι σε σχέση με πέρυσι ~25%. Π.χ. στο Βόλο φέτος θα εισαχθούν 50 παραπάνω πολιτικοί μηχανικοί! Ωραία! Υπάρχουν τόσες ελλείψεις! Έχει πλέον νόημα να συζητάμε για πεθαμένη οικοδομική δραστηριότητα ή για κολλημένα δημόσια έργα; Νόημα να μιλάμε για ανεργία μηχανικών ή μήπως για μετανάστευση νέων και όχι μόνο μηχανικών; Το ΤΕΕ έχει πει ποτέ τίποτα για τον αριθμό των εισακτέων; Αισθάνεστε και εσείς το ίδιο ή μάλλον τρελάθηκα;

 

Στο Κολούμπια της Νέας Υόρκης ο έλληνας πρόεδρος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών μας είπε ότι κάθε χρόνοι εισάγονται 40 πολιτικοί μηχανικοί στο τμήμα.

Edited by dragonver
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 83
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ε βαλε το οτι η νεα υορκη εχει καμια 100 ιδρυματα 

 

Σιγα μην εχει και 1000 σχολες για πολιτικους μηχανικους

Επισης η ευρυτερη περιοχη της Νεας Υορκης (δηλ το metropolitan area) εχει 20,000,000 πληθυσμο 

 

Κατα τα αλλα καπου διαβασα σημερα οτι μειωσαν τις θεσεις εισακτεων σε ΤΕΙ κ τις αυξησαν σε πολυτεχνεια αλλα δεν ξερω αν ισχυει κιολας , οχι οτι εχει και σημασια πλεον ειμαστε αρκετα περα του σημειου που θα μπορουσε να αντιστραφει η κατασταση και ειδικα η οικοδομη λογω της καποιας ανθησης που γνωρισε την τελευταια δεκαετια θα κανει αρκετα χρονια να ανακαμψει,

Edited by lefe
Link to comment
Share on other sites

Ε βαλε το οτι η νεα υορκη εχει καμια 100 ιδρυματα 

100 ιδρύματα αλλά όχι πάνω από 25 βγάζουν πολιτικούς μηχανικούς. Ο πληθυσμός της πολιτείας είναι 20 εκατομμύρια σχεδόν και υπάρχει "αρκετά" μεγαλύτερα βιομηχανία να υποστηρίξει τους αποφοίτους. Εδώ "ποια ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία" θα απορροφήσει όλους τους μηχανολόγους και ηλεκτρολόγους μηχανικούς; 

Edited by dragonver
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η μόρφωση πρέπει να είναι δικαίωμα όλων, Αλλά επειδή οι πόροι του κράτους είναι περιορισμένοι η δωρεάν μόρφωση θα πρέπει να είναι για τους καλύτερους. Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

 

Τώρα το πόσοι από τους διπλωματούχους θα έπρεπε να έχουν άδεια εξασκήσεως, του επαγγέλματος που σπούδασαν, για να μην πεινάνε όλοι, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Edited by ponireas
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η μόρφωση πρέπει να είναι δικαίωμα όλων, Αλλά επειδή οι πόροι του κράτους είναι περιορισμένοι η δωρεάν μόρφωση θα πρέπει να είναι για τους καλύτερους.

 

Αυτό ακριβώς. Δεν διαφωνώ να γεμίσουμε μηχανικούς. Το κράτος όμως πρέπει να επιδοτεί μόνο όσους χρειάζεται. Οι υπόλοιποι ας πληρώσουνε. Και προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να φτιαχτούν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Με έλεγχο από το υπουργείο παιδείας και σωστές προδιαγραφές και να υπάρχουν δίδακτρα.

Link to comment
Share on other sites

Π.χ. στο Βόλο φέτος θα εισαχθούν 50 παραπάνω πολιτικοί μηχανικοί!  

 

Βeautifull!!! Τι να λέμε.

  Τα τμήματα που έχουν δημιουργηθεί σε όλη την Ελλάδα ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς και ο αριθμός των εισακτέων τους δεν καθαρίζονται από μια σχεδιασμένη μελέτη στρατηγικής ανάπτυξης της οικονομίας αλλά από...την "άρπα κόλλα" οικονομική στήριξη της επαρχίας δλδ την οικονομική στήριξη στις καφετέριες, τα εστιατόρια και Fast Food, τα ενοικιαζόμενα και τα φωτοτυπικά της.

  Οι στρατηγικοί στόχοι που μπορούν να φέρουν πραγματικό εισόδημα δλδ. καλλιέργειες, κτηνοτροφία, αλιεία κτλ αναπτυξιακά δεν απασχολούν τους πολιτικούς μας. Και απ' ότι κατάλαβα δεν πρόκειται να τους απασχολήσουν τουλάχιστον για τα επόμενα 100 χρόνια.

Φυσικά, μαζί με  τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα. Αφού αυξάνουν τις θέσεις στην επαρχία (για να μην τους πάρουν και χαμπάρι) αυξάνουν και αυτές της Αθήνας.

Έτσι, με την τεράάάάάστια συμβολή των Πολιτικών μας, αποκτήσαμε πλέον ΟΛΟΙ το δικαίωμα στη μόρφωση...αλλά χάσαμε το δικαίωμα στη δουλειά.

Περαστικά.     

Link to comment
Share on other sites

Οσο τα πάντα μα τα πάντα στην Ελλάδα συνδέονται με την πολιτική ή το πολιτικό κόστος, μην περιμένετε ποτέ των ποτών να γίνει κάτι καλό στην χώρα.... Οπότε ας είμαστε ειλικρινής και ας κοιτάξει ο καθένας το τομάρι του. Αφού στην τελική αυτό προκύπτει από το κάθε τι...

Link to comment
Share on other sites

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης τον τελευταίο καιρό συνοδεύονται από το .... στιχάκι "αφού δεν επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του κράτους....".

 

Έχουν καταλάβει ότι η απόφαση αυτή επιβαρύνει τον προϋπολογισμό ?????

 

Και αν το έχουν καταλάβει, έχουν βρεί τον τροφοδότη???

 

Αλλά βέβαια ...έρχονται εκλογές και άλλοι θα φάνε το ...αγγούρι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.