Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σεισμικη Ζωνη Βιομηχανικης Περιοχης Σερρων


 

Recommended Posts

Καλημερα συναδελφοι.

 

Η ερωτηση ειναι ξεκαθαρη, ρωτω να μαθω ποια ζωνη σεισμικης επικινδυνοτητας λαμβανουν οι συναδελφοι υπ'οψιν για τη Βιομηχανικη Περιοχη Σερρων καθως ναι μεν οι Δημοι Σερρων και Λευκωνα ανηκουν στη ΖΙ αλλα λιγο παρακατω αλλαζει η Ζωνη και οι Δημοι Μητρουσιου, Σκουταρεως και κατω ειναι στη ΖΙΙ.

 

Συγκεκριμενα ο εργοδοτης δηλωνει ως εδρα των εγκαταστασεων οπου θα γινει το εργο τη ΒΙ.ΠΕ. Λευκωνα Σερρων, συνεπως με καθαρα δημοτολογικα κριτηρια η μελετη γινεται με ΖΙ, ωστοσο αν θελουμε να μελετησουμε προς την πλευρα της ασφαλειας και με δεδομενο οτι η θεση του εργου ειναι στην περιοχη αλλαγης ζωνης μεταξυ ΖΙ - ΖΙΙ,  θα μ'ενδιεφερε η αποψη ντοπιων συναδελφων για το τι συνηθιζουν να μελετουν εκεινοι.

 

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι θέμα εντοπιότητας, είναι θέμα φιλοσοφίας. Όπως το είπες, αν το δεις τυπικά ΖΩΝΗ Ι αλλά τι σ' ενδιαφέρει? Αναλόγως και το έργο (αν πρόκειται για μεταλλικό βιομηχανικό κτίριο και ΖΩΝΗ ΙΙΙ να βάλεις δεν νομίζω να είναι κρίσιμο μέγεθος ο σεισμός).

Εγώ πάντα λειτουργώ υπέρ της ασφάλειας με κατάλληλη αιτιολόγηση στην τεχνική έκθεση...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την απαντηση, το εργο ειναι απο σκυροδεμα και λογω της μορφης του η αλλαγη ζωνης επηρρεαζει τις διατομες και τ'αρχιτεκτονικα.

Η εντοπιοτητα εχει να κανει περισσοτερο με την κοινη γνωμη των εκει μελετητων που ενδεχομενως εχουν καποιες αγραφες "συμβασεις" αν μπορω να το διατυπωσω ετσι για την επιλογη Ζωνης στις περιοχες αυτες.

 

Γενικως συντασσομαι με την αποψη σου και η προμελετη εχει γινει ουτως ή αλλως με ΖΙΙ.

Link to comment
Share on other sites

Τρέξε και τις δυο αναλύσεις, δες λίγο πολύ τι διαφορές έχεις σε beton και σίδερα, μετέφρασε κόστος για τον πελάτη (χοντροειδώς) και ας αποφασίσει αυτός, εφόσον ακόμη και με Ζώνη Ι είσαι καλυμμένος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.