Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Θεσπίζεται το ζωικό κεφάλαιο φυσικών προσώπων - Περιουσία αποτελούν τα κατοικίδια ζώα σύμφωνα με το νέο πολυνομοσχέδιο


Giorgos1987

Recommended Posts

Σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνει το νέο ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο, θεσπίζεται ο όρος "ζωικό κεφάλαιο" για τα φυσικά πρόσωπα που είναι φορολογούμενοι. Αυτό σημαίνει οτι ζωικο κεφάλαιο πλέον δεν αποτελούν μόνο τα πρόβατα και τα ζώα ενός κτηνοτρόφου που ως νομικό πρόσωπο διατηρεί επιχείρηση, αλλά ακόμα και τα κατοικίδια ζώα ενός οποιουδήποτε φορολογούμενου με ΑΦΜ αποτελούν κεφάλαιο και περιουσία.

 

Μετά την νομολογία που υπήρξε και υποχρεώνει τους κατόχους κατοικιδίων ζώων να τους φορούν μικροτσίπ, το κάθε κατοικίδιο ζώο που έχουμε στο σπίτι μας θα πρέπει να αποκτήσει τον δικό του κωδικό. Το ΥΠ.ΟΙΚ μετά από εισήγηση προς την ΓΓΠΣ θα εισάγει ένα κουτάκι στο έντυπο Ε1 του 2014 στο οποίο θα καταγράφεται ο κωδικός αριθμός του κατοικιδίου ζώου μας.

 

Δήλωση - απόκτηση και ονοματολογία του κωδικού.

 

Η απόκτηση του κωδικού θα γίνεται την ίδια στιγμή που ο φορολογούμενος θα καταγράφει τον αριθμό στο Ε1. Αρχικά ο φορολογούμενος θα γράφει ένα από τα τρία επόμενα γράμματα, Σ για σκύλο, Γ γάτα, Α για οποιοδήποτε άλλο ζώο. Μόλις αναγραφεί το αρχικό γράμμα το σύστημα θα βγάζει αυτόματα στο διπλανό κουτάκι τον κωδικό αριθμό του ζώου ο οποίος θα είναι πενταψήφιος. Έτσι λοιπόν αν έχουμε σκύλο ο κωδικός του μπορεί να είναι Σ-50693, αν έχουμε γάτα Γ-00065 και αν έχουμε άλλο ζώο Α-00045. Το πενταψήφιο νούμερο θα δηλώνει με αύξουσα σειρά το πλήθος των ζώων.

 

Παγίδες για τους φορολογούμενους.

 

Με την θέσπιση του όρου ζωικό κεφάλαιο για τα φυσικά πρόσωπα, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την εφαρμογή τεκμηρίων για τους κατόχους κατοικιδίων ζώων. Η τροϊκα πιέζει για την είσπραξη περισσότερων εσόδων για να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες.

 

Πρόστιμα και ποινές.

 

Σε περίπτωση που ο κάτοχος ενός ζώου δεν δηλώσει το ζώο του στο Ε1, τότε επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ύψους 50 ευρώ. Αν το πρόστιμο δεν καταβληθεί εντός ενός (1) μήνα από την ημερομηνία βεβαίωσης, τότε διπλασιάζεται και ανέρχεται στα 100 ευρώ. Αν μετά από δύο (2) μήνες δεν καταβληθεί το πρόστιμο, τότε επισκέπτεται το σπίτι του ιδιοκτήτη ειδικό κλιμάκιο από τμήμα κατάσχεσης ζώων του Υπουργείου Οικονομικών και κατάσχει το ζώο σας. Το ζώο θα φυλάσσεται σε ειδικό χώρο και θα χαίρει της ειδικής φροντήδας του ΥΠ.ΟΙΚ και της τροϊκας μέχρι να εξοφληθεί το 100% του προστίμου από τον ιδιοκτήτη του.

 

Click here to view the είδηση

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Άντε βρε σατανάδες!! Για αυτούς που έχουν ιχθύες (λ.χ. ενυδρεία με χαστουκόψαρα), θα δίδεται αδιάβροχο πιστοποιημένο μικροτσιπάκι;; :D 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.