Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δυσλειτουργία συστήματος GLONASS


Recommended Posts

Σκέφτηκα ότι είναι χρήσιμο να κοινοποιηθεί το παρακάτω γεγονός:

 

Διαπιστώθηκε γενική δυσλειτουργία του συστήματος GLONASS για κάποιες ώρες. Όπως φαίνεται και από τον επίσημο σύνδεσμο της Ρωσσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσία Διαστήματος (Russian Federal Space Agency), υπεύθυνης για τη λειτουργία του συστήματος GLONASS, από ώρα 01:00 έως και τις 10:00 UTC+4 στις 2 Απριλίου 2014, οι περισσότεροι GLONASS δορυφόροι είχαν “illegal ephemeris.

 

http://glonass-iac.ru/en/GLONASS/dayMonitoringNew.html

 

Σχετική ανακοίνωση έχει αναρτηθεί και στο site του περιοδικού American Surveyor: http://www.amerisurv.com/content/view/12459/

 

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει σοβαρό πρόβλημα και σαν αποτέλεσμα αυτού, ΟΛΟΙ οι δέκτες GNSS επηρεάζονται τόσο στη λήψη δορυφόρων, όσο και στο χρόνο του RTK Initialization.

Παρόλο που όπως φαίνεται από το διάγραμμα που ανανεώνεται συνεχώς, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, δεν έχει ανακοινωθεί αν αυτό έχει επιλυθεί οριστικά. Συνιστάται ως εκ τούτου, η απενεργοποίηση της λήψης σημάτων GLONASS στους GNSS δέκτες και η χρήση μόνο των υπόλοιπων συστημάτων (GPS, GALILEO, BeiDou, SBAS) στις RTK και post processing εργασίες, έως την επίσημη ανακοίνωση τελικής επίλυσης του προβλήματος από τη Russian Federal Space Agency.

Edited by Ioannis_Mougiakos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.