Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προστασία ασφαλτόπανου σε μη βατό δώμα.


Πάνος

Recommended Posts

Καλησπέρα,

σε μη βατό δώμα που εχει επικαλυφθεί με ασφαλτόπανο

τι υλικο προτεινετε να μπει επανω απ αυτο για τη προστασια του  απο τον ηλιο και τις καιρικες συνθηκες γενικοτερα?

Εννοειται οτι ο παραγοντας κοστος υλικων και εργασιων μας ενδιαφερει.

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Το ποταμίσιο (ή θαλασσινό) είναι καλύτερο (δεν έχει ακμές που θα μπορούσαν να σχίσουν το ασφαλτόπανο) αλλά είναι ακριβότερο.

Αυτό που χρειάζεσαι μόνο, είναι η προστασία από τον ήλιο.

Link to comment
Share on other sites

Αν το δώμα είναι μη βατό και δεν έχεις "οπτικό" πρόβλημα η απλούστερη και η πιο άρτια τεχνικώς λύση είναι το χαλίκι.

Ολα τα άλλα θα είναι κοστοβόρα και πιθανώς να έχουν ζωή μικρότερη του ασφαλτόπανου 

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ υπερβολή να φορτώσεις το δώμα σου με χαλίκι μόνο και μόνο για να προστατέψεις το ασφαλτόπανο από τις καιρικές συνθήκες. Άσε που όπως αναφέρθηκε παραπάνω υπάρχει πιθανότητα να κάνει και ζημιά από τυχόν αιχμηρές ακμές.  Επιπλέον, σε περίπτωση που έχεις κάποια αστοχία να διορθώσεις ή ακόμη περισσότερο αν στο μέλλον θέλεις να ξαναπεράσεις ασφαλτόπανο, άντε να απομακρύνεις το χαλίκι.

Το χαλίκι το βάζουμε συνήθως στο ανεστραμμένο δώμα και πάνω από τη θερμομόνωση ώστε να κρατάει τα υλικά της θερμομόνωσης και να προστατεύει την θερμομόνωση από την ηλιακή ακτινοβολία (εκεί το θέλουμε το βάρος).

 

Εγώ θα πρότεινα να κάνεις μια επάλειψη με ελαστομερές λευκού χρώματος. Θα σου προσφέρει προστασία από καιρικές συνθήκες ενώ ταυτόχρονα θα πετύχεις ενίσχυση της υγρομόνωσης (σε αδύναμα σημεία όπως αρμοί, έξοδος σωληνώσεων, καμινάδες κλπ). Παράλληλα επειδή είναι ανακλαστικό υλικό και θα σου προσφέρει θερμική προστασία κατά τους θερινούς μήνες. Θα σου κοστίσει λίγο παραπάνω από το χαλίκι αλλά μη φανταστείς καμιά φοβερή διαφορά. Και γλυτώνεις το έξτρα βάρος έχοντας πετύχει και τα προαναφερόμενα.

 

Πάντως σε κάθε περίπτωση, αν καταλήξεις στο χαλίκι, να βάλεις οπωσδήποτε γεωϋφασμα πριν τη στρώση χαλικιού. Έτσι αφενός θα προστατέψεις το ασφαλτόπανο, αφετέρου θα απομακρύνεις πιο εύκολα το χαλίκι αν έχεις σημειακά κάποιο πρόβλημα.

 

Τέλος, αν έβαζες από την αρχή ένα καλό ασφαλτόπανο ικανού πάχους και με επικάλυψη ψηφίδας, δε θα χρειαζόσουν τίποτα από τα παραπάνω (ίσως μόνο λίγο ελαστομερές στα αδύναμα σημεία π.χ. σωληνώσεις κλπ)

Edited by Allobar
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Την ταρατσα σπιτι μας οπως προτεινει και ο Allobar την βαψαμε με neoroof εμεις παντως εδω... εχουν κολλησει και οι ψηφιδες μεταξυ τους και δεν τριβονται με το περπατημα (αν αραια και που ανεβεις ταρατσα να κανεις κατι)

Τωρα μετα απο λιγα χρονια να περασεις αλλο ενα χερι δεν εγινε και τιποτα...

Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω ότι υπάρχουν δεκάδες ελαστομερή στην αγορά. Ανάλογα με το τι θα επιλέξεις θα υπολογίσεις και το χρόνο ζωής του (προτείνω να βάλεις κάτι καλό). Όντως όπως λέει ο ckiriako, όποτε κι αν χρειαστεί πολύ εύκολα το ανανεώνεις.

 

Στο κόστος υπολόγισε και την εξοικονόμηση ενέργειας από μικρότερη χρήση air-condition (πραγματικά κάνει πολύ μεγάλη διαφορά η επάλειψη με κάποιο ανακλαστικό υλικό).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.