Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μισθοι 500+μισο ευρω


GiorgosAsim

Recommended Posts

Αυτο το δεν με ενδιαφερει ρε driver πως το στηριζεις?Εχεις βρει κατι που δεν εχουμε βρει?Γιατι δεν σε ενδιαφερει?Σε τι τομεα εχεις βρει με το πτυχιο τοσο καλυτερο?

 

Δε με ενδιαφέρει να εργαστώ σα μηχανικός αφού δεν είμαι. Ένα πτυχίο έχω, τίποτα σπουδαίο στην πραγματικότητα. Και αφού δεν έχω προϋπηρεσία και δεν είμαι 40, δε με δεσμεύει κάτι ώστε ντε και σόνι να δουλέψω σα μηχανικός. Αυτό εννοώ.

Στρέφομαι σε άλλα επαγγέλματα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 80
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ετσι ειναι και το θεμα ειναι τι μπορουμε να κανουμε οσοι δεν μπορουμε να βρουμε προυπηρεσια?

 

γιατί εάν έχεις προϋπηρεσία πιστεύεις ότι είναι καλύτερα αυτή τη στιγμή;

στην αγορά υπάρχει ό,τι θες...

με προϋπηρεσία, χωρίς, έμπειροι, άπειροι, νέοι, γέροι, επαγγελματίες, σαλταδόροι, εργοταξιακοί, γραφειάτοι, ξανθοί, μελαχρινοί, χοντρές, κοντές, τσαχπίνες και δε συμμαζεύεται...

Link to comment
Share on other sites

Χωρις προυπηρεσια..δεν κανεις τιποτα...δεν μπορεις να εγγυηθεις και να νιωθεις ασφαλεια σαν μηχανικος...γιαυτο λεω παρτε με και μενα καντε με οτι θελετε ασυζητητι αμισθη αβλεπη αβασανιστα 

  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

Εγώ αυτό που καταλαβαίνω τελικά είναι ότι τζάμπα σπουδάζαμε 4 χρόνια οι πτυχιούχοι και 5 οι διπλωματούχοι.Πιο μάγκες αποδείχτηκαν αυτοί που ξεκίνησαν δουλειά κατευθείαν μετά το λύκειο.Ειδικά στην δικιά μου γενιά (μπήκα στην σχολή το 2002 και τελείωσα το 2008 μαζί με τον στρατό) αυτοί που ξεκίνησαν δουλειά το 2002 πέσανε σε εποχές παχιών αγελάδων.Εγώ που τελείωσα το 2008 έπεσα ακριβώς πάνω στην αρχή της κρίσης.Καλά κρασιά....

 

Μπά, μη το λές αυτό φίλε. Ποτέ μη μετανοιώνεις για κάτι που έκανες αλλά για κάτι που δεν έκανες επειδή φοβόσουν να το κάνεις. Οι σπουδές είναι αυτονόητο οτι δεν μπορούν να σου εξασφαλίσουν 100% οτι θα βρείς δουλειά. Περισσότερο φταίνε οι γονείς που προσπαθούν να καλοποιάσουν τα παιδιά τους πρίν τις πανελλήνιες οτι το πτυχίο και τα χαρτιά είναι το πάν και χωρίς αυτά είσαι άχρηστος ή σου πουλάνε την καραμέλα με το δημόσιο. Γνωρίζω άπειρες περιπτώσεις ατόμων που δουλεύουν με ένα απολυτήριο λυκείου ή ΤΕΕ ή ΙΕΚ και τους ποιάνει ο καημός που δεν κατάφεραν να περάσουν κάπου στις πανελλήνιες, αρκετοί ναι μέν έχουν τον μισθό τους αλλά εχουν και όρεξη να μάθουν κάτι που το γουστάρουν, αν τους δινόταν η ευκαιρία ή αν διάβαζαν περισσότερο θα ήθελαν πολύ να είχαν περάσει κάπου.

Επίσης οι σπουδές διευρύνουν τον τρόπο σκέψης σου και πολλές φορές τα χόμπυ σου, σε κάνουν να ασχοληθείς με κάτι παραπάνω και με τομείς όχι εντελώς συναφείς προς το αντικείμενο σπουδών αλλά με παρεμφερές αντικείμενο, μπορεί κάποια στιγμή και να σε βοηθήσουν να βρείς κάποια δουλειά.

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο ΟΤΕ για Διπλωματούχους δίνει γύρω στα 630 καθαρά. Κατάντια...

 

Στις θέσεις που εβγαλε για τηλεπικοινωνιακους μηχανικους ή για τους τεχνικους δικτυου που έλεγε τον Μάρτη?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

Όλοι οι ΕΕ διπλωματούχοι πληρώνουμε 4000Ε/έτος ΤΣΜΕΔΕ.

Αν πάμε μισθωτοί και συμφωνήσουμε έστω 586Ε μικτά / μήνα, πάλι 4000 θα πάνε στο ΤΣΜΕΔΕ από τον εργοδότη?

Προσπαθώ να κάνω υπολογισμούς, αλλά βγάζω 200-250Ε καθαρά!!!

Μήπως τα χαμηλά νούμερα που λέτε είναι για άπειρους και χωρίς ΤΣΜΕΔΕ, αλλά ως μισθωτούς ΙΚΑ???

Link to comment
Share on other sites

 

Αν πάμε μισθωτοί και συμφωνήσουμε έστω 586Ε μικτά / μήνα, πάλι 4000 θα πάνε στο ΤΣΜΕΔΕ από τον εργοδότη? 

 

Και βέβαια θα πάνε 4000 ευρώ στο ΤΣΜΕΔΕ από τον εργοδότη προσοχή κατόπιν συμφωνίας. Οι εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ εξαρτώνται από τα έτη άσκησης του επάγγελματος και δεν έχουν σχέση με τις αμοιβές μας ή από προσωπικές εργασίες ή από εργοδότες.

 

Προσπαθώ να κάνω υπολογισμούς, αλλά βγάζω 200-250Ε καθαρά!!!

Πολυ σωστά αν δεν συμφωνεί ο εργοδότης για την πληρωμή 

Μήπως τα χαμηλά νούμερα που λέτε είναι για άπειρους και χωρίς ΤΣΜΕΔΕ, αλλά ως μισθωτούς ΙΚΑ???

 

Παλαιότερα εργαζόμουν σε τεχνική εταιρεία ως μισθωτή, το ΤΣΜΕΔΕ πληρωνόταν κανονικά , επίσης ο εργοδότης πλήρωνε και ΙΚΑ το μερίδιο του για την απασχόληση μου. Με λίγα λόγια το ΤΣΜΕΔΕ εως ώτου κατέχεις σφραγίδα ανεξάρτητα αν δεν τη χρησιμοποιείς θα το πληρώνεις. Με το που αποκτάς άδεια άσκησης επαγγέλματος ως Μηχανικός αυτόματα αρχίζουν και οι υποχρεώσεις ως προς το ΤΣΜΕΔΕ  οι οποίες διαρκούν δια παντός ανεξαρτήτου αμοιβής με οποιονδήποτε τρόπο. 

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά άλλο να στο πληρώνει ο εργοδότης να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και σταθερό μισθό και άλλο να τα κάνεις όλα μόνος σου και στο τέλος τίποτα...

Χίλιες φορές μισθωτός παρά εε....

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή είτε παίρνεις 10.000Ε/ έτος ως μισθωτός χωρίς μπλοκ είτε 30.000Ε/ έτος ως μισθωτός χωρίς μπλοκ, πληρώνεις 4000Ε στο ΤΣΜΕΔΕ??? Κάτι δεν μου αρέσει.

Στο aftertax.gr πάντως βγάζει εισφορές ανάλογα με το πόσα παίρνεις...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.