Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη καθ ύψος δύο μεταλλικών ορόφων σε διόροφο κτίρiο από ωπλισμένο σκυρόδεμα


 

Recommended Posts

δεν ξέρω τι κοστος έχει το να φτιάξεις σπείρωμα , αν είναι ανεκτό είναι το καλύτερο γιατί θα μπρέσω να αλφαδιάσω σωστά. Έχεις υπόψην σου κόστος?

 

Όσο αφορά το γιατί δεν χρησιμοποιήσαμε αρθρώσεις παντού , καταρχάς να σου πω ότι ρωτώντας και αλλού , το ίδιο μου είπαν. Όπως είπα δεν έχω καμία εμπειρία σε μελέτες μεταλλικών και γιαυτό εμπιστεύμομαι την μελετήτρια συνάδελφο. Από ότι κατάλαβα το πρόβλημα είναι το εξής. Έχω τρία κάθετα πλαίσια και τρία οριζόντια , αφού έχω 9 κολόνες. Τα δύο ακριανά κάθετα πλαίσια , δεν έχουν καθόλου ανοίγματα και θα πάρουν χιαστί , οπότε κατά την διεύθυνση y , την πιάνω την ακαμψία. Κατά την οριζόντια διεύθυνση , το πάνω πλαίσο είναι γεμάτο μπαλκονόπορτες μεγάλες και τα άλλα δύο είναι μέσα στην μέση σαλονιών και δωματίων , οπότε  δεν έχω καμία δυνατότητα να βάλω όυτε χιαστί , ούτε κάποιο στοιχείο ακαμψίας πχ Λ . Αν έχω παντού αρθρώσεις κατά αυτήν την διεύθυνση , πως θα πάρω τον σεισμό κατά x?

 

Σε σχέση με το υλικό των πλακών , εγώ ζήτησα πλάκα τραπεζοειδούς λαμαρίνας με μπετό. Από κατασκευή , έχω εμπειρία και ξέρω ότι αν δεν έχει κάποιο γέμισμα η πλάκα , είναι εξαιρετικά δύσκολο κατασκευαστικά να μην κάνει θόρυβο. Αν ήταν δικό μου σπίτι , θα ήθελα πλαες με μπετό , να περπατάω άνετα και να μην φοβάμαι τα τριξίματα και τον θόρυβο. Στις περισσότερες προσθήκες θα συμφωνούσα μαζί σου , γιατί τα φορτία είναι πριακά , εδώ όμως έχουμε πρόβλεψη δύο ορόφων και πολύ καλή μελέτη. Με αυτά τα τοιχία , έτσι όπως έχουν διαταχθεί , με 22Φ20 το κάθένα και Φ10/100 όλα , δεν με ανησυχεί καθόλου το απο κάτω για να ελαφρύνω την κατασκευή. Τώρα σε σχέση με την οροφή  , δεν ξέρω τι πάνελ διατίθενται , πάντως θα πρέπει να είναι βατά , ανθεκτικά στην φθορά από καιρό, ήλιο , χρήση , υγρομονωμένα , να μπορείς να στερεώσεις πάνω τους τα στηθαία και τα κάγκελα , κεραίες , bbq , πέργκολες κλπ,  να έχουν ικανή μόνωση για δώμα σπιτιού , να μην κάνουν θόρυβο  και να είναι όσο φτηνά το μπετό :)

 

<Τα χημικα δυσκολα θα τα βαλλεις εντος του οριου του στυλου απο ΟΣ, λογω του οπλισμου των δοκων. Δεν θα καταφερεις να βρεις κενο για να τα περασεις.> Το ξέρω  γιαυτό βολεύει η πλάκα αυτή γιατί τα χημικά δεν έχουν να κάνουν με την κολώνα , οπότε θα έχω ελευθερία να το μετακινώ σε ελεύθερο σημείο. Σκέφτομαι να ζωγραφίσω με κιμωλία τον άνω οπλισμό των δοκών για να τρυπάω με μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε συγνωμη αλλα:

 

-Δεν μπορω να σε παρακολουθησω χωρις ενα σχημα.

-Αφου εχει αναλαβει αλλος τη μελετη, για ποιο λογο μπαινεις στη διαδικασια να "ελεγχεις" την ορθοτητα των επιλογων της συναδελφου?

 

Σχετικα με τα υλικα των επικαλυψεων, ειπα τη γνωμη μου, εσυ κανεις τις επιλογες σου.

 

Το ξέρω  γιαυτό βολεύει η πλάκα αυτή γιατί τα χημικά δεν έχουν να κάνουν με την κολώνα , οπότε θα έχω ελευθερία να το μετακινώ σε ελεύθερο σημείο. Σκέφτομαι να ζωγραφίσω με κιμωλία τον άνω οπλισμό των δοκών για να τρυπάω με μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

 

Αφου εχεις ξυλοτυπους του υφισταμενου, θα δεις τι οπλισμο εχεις στις δοκους.

Τις θεσεις τους μπορεις να τις βρεις με καταλληλο εξοπλισμο.

Προσωπικα εκτιμω οτι θα τρυπησεις πολυ δυσκολα.

Link to comment
Share on other sites

όταν γίνει σχέδιο ,  θα το ποστάρω και θα γίνω πιο κατανοητός. Τώρα σε σχέση με τα άλλα , είναι θέμα πόσο υπεύθυνος θέλει να είναι ο καθένας όταν αναλαμβάνει μια δουλιά και  δίνει την μελέτη υπεργολαβία γιατί είναι εκτός τομέα του. Επειδή κάνω στατικά για σκυρόδεμα και πολλές υπεργολαβίες μελετών για άλλους μηχανικούς , ξέρω πως είναι όταν ο συνάδελφος εκφέρει άποψη. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι εκνευριστικό και κουραστικό και σε άλλες αν ο συνάδελφος ξέρει τι λέει είναι επικοδομητικό και σίγουρα βοηθάει σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν ήμαστε παντογνώστες οι μελετητές και σίγουρα δεν μπορούμε να ξέρουμε για κάθε υπεργολαβία αυτά που ξέρει ο συνάδελφος που μας δίνει την δουλιά και έρχεται σε επαφή με τον πελάτη και τον αρχιτέκτωνα. Στο κάτω κάτω του συναδέλφου είναι η δουλιά και οφήλεις να σεβαστείς τις ανησυχίες του και τις προτιμήσεις του , αν είναι εφικτό. Το ίδο συμβαίνει και σε αυτήν την περίπτωση , εγώ συνενοούμαι με τον πελάτη και τον αρχιτέκτονα και εγώ είμαι ο τελικός υπόλογος. Συνεπώς , αφού δεν κατατάσω τον εαυτό μου στην κατηγορία του εκνευριστικού άσχετου , διεκδικώ το δικαίωμα να προσπαθώ για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Γιαυτό έχω και πέντε κουτσοδουλιές σήμερα και κουτσοεπιβιώνω. Ταυτόχρονα μαθαίνω και πέντε πράγματα. Δεν ελέγχω τις επιλογές του συναδέλφου μου με την έννοια της δυσπιστίας , συνεργάζομαι μαζί του προσφέροντας ότι και όσο μπορώ. Φυσικά δεν συνηθίζεται αυτό , εξού και το τραγικό επίπεδο του μέσου μηχανικού και ως μηχανικός και ως επαγγελματίας. Εδώ μέσα , υπάρχουν πολύ καλοί μηχανικοί και πόσταρα μήπως βοηθηθώ , όπως έχει γίνει στο παρελθόν. 

Edited by Τσιγαρίδας Φραγκίσκος
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Καλημέρα σας και Χριστός Ανέστη - Χρόνια πολλά!

Ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

  1. Τελικώς, είναι εφικτό (από τεχνικής πλευράς) να διανοιχθεί σπείρωμα εργοταξιακώς, επί αναμονών σιδηροπλισμού;
  2. Από την πολύ ωραία συζήτηση που έγινε, δεν κατάλαβα κάτι: Αφού στο συγκεκριμένο έργο υπήρχαν επαρκείς στατικώς αναμονές, και καλά συντηρημένες, γιατί δεν επελέγη η λύση (που προανεφέρθη άλλωστε) καλουπώματος - σκυροδετήσεως στυλίσκου σκυροδέματος, εντός του οποίου θα εγκιβωτίζοντο τα αγκύρια των μεταλλικών στύλων;
Edited by gp1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.