Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αμοιβή μηχανικού 150 έως 200 ευρώ για κάθε διαμέρισμα για την ηλεκτρονική ταυτότητα των κτιρίων


Engineer

Recommended Posts

Οτι να ναι πραγματικά. Μήπως έτσι σε συμφέρει να λές? Δηλαδή όταν αγοράζει κάποιος διαμέρισμα με το κλειδί στο χέρι, παίρνει το συμβόλαιο από τον συμβολαιογράφο υπογεγραμμένο πληρώνονται όλοι οι φόροι και τέλος, και μετά φαίνονται άλλα τμ στην άδεια άλλα στο συμβόλαιο ή αποκλίσεις σε σχέση με την πραγματική μέτρηση στο διαμέρισμα ο ιδιοκτήτης φταίει.

 

Βαρέθηκα να ακούω για καημένους ιδιοκτήτες που δε γνωρίζουν τι γράφει το συμβόλαιο τους, δε γνωρίζουν ότι το σχέδιο της πολεοδομίας είναι άλλο από αυτήν την ανυπόγραφη Α4 φωτοτυπία που έχουν σπίτι τους (παρόλο που είναι δημόσιοι υπάλληλοι και ξέρουν τι εστί στρόγγυλη σφραγίδα και δημόσιο έγγραφο) και που κάνανε μια αγορά 100 - 200 χιλιάδων αλλά προτίμησαν να δώσουν 500 ευρώ για καλύτερο καζανάκι αντί για έλεγχο του σπιτιού από μηχανικό και δικηγόρο.

Και για να μην κοροιδευόμαστε συνάδελφε ο καημένος παπούς ζούσε σε σπίτι 100 μ2 αλλά πλήρωνε στην εφορία 80 μ2, πλήρωσε λιγότερο ΙΚΑ, λιγότερο μηχανικό, λιγότερο δήμο κλπ. Αν βρεις κάποιον που να δήλωνε περισσότερα από αυτά που είχε τότε να παραδεχτώ ότι όλο αυτό γινόταν εν αγνοία του.

 

 

Οχι φταιει το κρατος.

Επρεπε να παει να το μετρησει μηχανικος απο το Δημο.

 

Έχεις δίκιο ότι καταρχήν φταίει το κράτος. Κατά δεύτερον φταίει ο ωφελούμενος που είναι ο ιδιοκτήτης και στο τέλος με διαφορά από τους προηγούμενους φταίει ο μηχανικός - κομπάρσος της ιστορίας.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

θεωρω προεκλογικη μπαρουφα τα δημοσιευματα με τιτλο 150 κ 200 ευρω ανα διαμερισμα...λες να μην ξερω για τον νομο που και πως;;; μας ρίχνουν ψιχουλα για να το βουλώνουμε ... να βολευόμαστε σαν κλαδος και να εχουμε και την αντιδραση του κοσμο κατα των μηχανικων....και φυσικα η ηλεκτρονικη ταυτοτητα ειναι σωστο μετρο αλλα να εφαρμοστη απο εδω και περα.. τι νοημα εχει να σκαναρουμε τα σχεδια τις δεκαετιας του 60 που καμια σχεση με την πραγματικοτητα δεν εχουν και ποιος θα χρειαστει τον φακελο του σπιτιου της γιαγιας μου του 60, ασε που μπλεκεις με αυθαιρεσίες που εκ τον πραγματων δεν θα εχει ο αλλος να καλυψει με τα 300 ευρω τον μηνα που θα παίρνει ;;; αλλα ας ειναι ετσι για σκαναρισμα σχεδιων καλα ειναι και τα 50 ευρω... ποσα ειναι τα διαμερισματα; 5εκ με 150.000 μηχανικους ειναι 34 σε καθε μηχανικο για 10 χρονια ειναι 4 τον χρονο αν και θα πεσουν ολα την τελευταια χρονια ... αρα μηλαμε για 34 με 50 ευρω το ενα 1500 ευρω... ετσι μας αγοραζουν για 1500 ευρω σε δεκα χρονια θα ξεφτιλιστουμε να σκαναρουμε σχεδια της δεκαετιας του 60... οπως ξεφτιλιζονται καποιοι και μοιράζουν ΠΕΑ μέσο τηλεφωνου για 50 ευρω... οπως ξεφτιλιζομαι και εγω να δουλευω με μπλοκακι και να δινω 26% απο το πρωτο ευρω και να το βουλωνω γιατι αν χασω την δουλεια μου θα πεθανω απο την πεινα.... 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

...ασε που μπλεκεις με αυθαιρεσίες που εκ τον πραγματων δεν θα εχει ο αλλος να καλυψει με τα 300 ευρω τον μηνα που θα παίρνει ;;; 

Σωστός για τα 300 ευρώ...Οπότε πάμε για "δήμευση" της περιουσίας μας αφού όλοι λίγο πολύ έχουν μικροαυθαιρεσίες, τις οποίες αδυνατούν λόγω των συνθηκών, να νομιμοποιήσουν προτού τους φακελώσουν με την ηλεκτρονική ταυτότητα.

Link to comment
Share on other sites

   Δεν μπορώ να καταλάβω πως θα λειτουργήσει ένα απόλυτο μέτρο μέσα στην υπάρχουσα πολεοδομική και γενικότερα κοινωνικοπολιτική φαυλότητα.

Πως θα "φακελώσουν" ηλεκτρονικά ένα σωρό κτίρια με εκατό χιλιάδες πολεοδομικές παραβάσεις το καθένα; Αυτοί οι ιδιοκτήτες που έχουν κάνει "τακτοποίηση" του αυθαιρέτου τους είναι μόνο εκείνοι που θέλουν να το ενοικιάσουν ή να το μεταβιβάσουν ή να το πουλήσουν. 

Και λέω "μόνο" γιατί τα περισσότερα αυθαίρετα δεν έχουν καν δηλωθεί διότι χρησιμοποιούνται για ιδιοκατοίκηση ή λαθρενοικίαση.

 

Θα πέσει πολύ γέλιο (ή κλάμα).

Link to comment
Share on other sites

όπως στρώνει ο καθένας, κοιμάται......κάποια στιγμή πρέπει να μπει τάξη στο χαος.

 

Σύμφωνοι, οι συγκεκριμένοι νόμοι ήρθαν σε λάθος στιγμή,αλλά να παραμείνουμε μπανανία εφ`όρου ζωής?

 

Αν θέλουμε να έρθει κάποια στιγμή η πολυπόθητη ανάπτυξη, είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ να γίνει το κτηματολόγιο κ να ισχύσει στο ακέραιο η ταυτότητα κτιρίου όπως ισχύει εδω κ 10ετιες σε σοβαρές χώρες της Ευρώπης.

 

Δεν είναι τόσο τα ΕΔ κ το μπάχαλο της Παιδειας που μας έφερε εδω...δεν είναι καν μόνο οι καταστροφικές οικονομικές πολιτικές κ ο κρατισμός,αλλά και όλα τα παραπάνω.

 

Μόνο κ μόνο ο μηδενισμός της γραφειοκρατίας αν έχεις αυτά τα εργαλεία σαν χώρα, αρκεί για να δώσεις ώθηση στον κατασκευαστικό κλάδο.

 

Ελπίζω οι Δήμοι να ξυπνήσουν κ να κάνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη διόρθωση στα οτι να ναι εγκεκριμενα ρυμοτομικά κ τις χρήσεις γής, όπως κ το κράτος να εξειδικέυσει τάχιστα το Ειδικό χωροταξικό του τουρισμού μπάς κ αρχίσουμε να ανακάμπτουμε...

 

Όποιος μηχανικός μιλά απαξιωτικά για την ταυτότητα κτιρίου,μάλλον δεν έχει ιδέα απο εξωτερικό.....αναρωτιέμαι με τέτοια μυαλά πως θα μπορέσει ο Χ συνάδελφος να προωθήσει το αυτονόητο στο μπαρμπαμήτσο της γειτονιάς οταν ο ίδιος δεν το πιστεύει.....μάλλον αρέσει η μπανανία...τι να πω...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

Μόνο κ μόνο ο μηδενισμός της γραφειοκρατίας αν έχεις αυτά τα εργαλεία σαν χώρα, αρκεί για να δώσεις ώθηση στον κατασκευαστικό κλάδο.

 

 

  Ναι. Μόνο που μέχρι τώρα...η γραφειοκρατία έδινε ώθηση στον κατασκευαστικό κλάδο. Ξεχνάς τους νόμους Ι.Χ. που σου νομιμοποιούσαν αυθαίρετο σε μια νύχτα, τα καμένα της Αττικής και αλλού που έγιναν οικισμοί στα καλά καθούμενα και τα λαμόγια στις πολεοδομίες που με 500 - 1000 ευρώπουλα σου νομιμοποιούσαν "τη μάνα τους και τον πατέρα τους". Τα 3/5 της δόμησης στην Ελλάδα κύριε συνάδελφε είναι αυθαίρετα. Ξέρεις πόσοι "συνάδελφοι" έχουν διωχθεί ποινικά μέχρι τώρα; Άστο.

  Όσο για τις χώρες του εξωτερικού, η κάθε μία από αυτές έχει το κράτος της. Εμείς εδώ όμως έχουμε...μπουγέλο.  

  Γι΄αυτό και λέω αβίαστα ότι δεν πιστεύω στην ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου. Είναι απλώς άλλο ένα αναγκαστικό εισπρακτικό μέτρο όπως και κάθε μέτρο μέχρι τώρα.

  Ξέρεις...η συνέπεια, η νομιμότητα και η τιμιότητα σε αυτή τη χώρα δεν βρίσκονται ούτε στο μουσείο. Έχουν χαθεί πριν τον κατακλυσμό.

  Αυτός είναι και και ο λόγος που υποβαθμίζονται καθημερινά όλα τα επιστημονικά επαγγέλματα. Μην τον ψάχνεις αλλού. 

  Και επειδή δεν μου αρέσει η μπανανία εύχομαι ολόψυχα...η πραγματικότητα να με διαψεύσει. Μακάρι, είθε, αμήν και πότε και πολλές άλλες ευχές.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ελπιζω το ποστ σου να γινει συλλεκτικο μετα απο μερικα χρονια συναδελφε...ειλικρινα το ευχομαι...προς το παρων ειναι οντως πολυ επικαιρο κ περιγραφει επακριβως για ποιο λογο ανηκουμε στην υποσαχαρια αφρικη... Διακρινω ομως μια παραιτηση απο μερους σου...οχι οτι εγω εχω πολλες ελπιδες,αλλα φτασαμε στο απολυτο μηδεν...ακομα τρεφω μια απειροελαχιστη ελπιδα μηπως αλλαξει κατι...αν δεν,τοτε θα εχεις δικαιο...ισως φταιει η ηλικια μου που προσπαθω να φανταστω μια αλλη ελλαδα...αν παλι δεν,με βαρια καρδια θα παρουμε το δρομο της ξενιτιας.....οχι για να ζησουμε εμεις,αλλα για να εχουν μια καποια ελπιδα τα παιδια μας. Ας κανουμε οτι καλυτερο μπορουμε να ξεπερασουμε το κακο παρελθον...αν δεν αρκει,τοτε ειμαστε ολοι μας αναξιοι να συνεχισουμε να υπαρχουμε σαν ευρωπαικη χωρα κ να αποδεχτουμε την καταστροφη μας για τα επομενα 50 κ βαλε χρονια...ας κανουνε οτι καλυτερο μπορουμε παιδες....

Edited by Alsterwasser
Link to comment
Share on other sites

Διακρινω ομως μια παραιτηση απο μερους σου...

 

  Καθόλου. Ίσα ίσα. Διάβασε όμως εδώ τι κατήγγειλε ο νυν πρόεδρος του ΤΕΕ για την διαφθορά του κρατικού μηχανισμού (πολεοδομίες).

 

http://www.protothema.gr/greece/article/106158/orgio-diafthoras-stis-poleodomies/

 

Και να ΄ταν μόνο αυτό καλά θα 'τανε.

 

Δεν θέλω να αποθαρρύνω κανέναν. Απλώς προτείνω επαγρύπνηση γιατί αναρωτιέμαι (και με το δίκηο μου) ποιοι θα φτιάξουν αυτόν το νόμο και κατά πόσο θα πάρουν υπ' όψη τους αυτά που θα τους πει το ΤΕΕ. 

Εδώ και χρόνια το ΤΕΕ ποζάρει ως τεχνικός σύμβουλος του κράτους και μόνο αυτό δεν είναι. Ειδικά μετά τη μεταπολίτευση το πήρε το ποτάμι (όχι του δημοσιογράφου, το άλλο του δημοτικού άσματος).

Γι αυτό σου λέω κράταγε μικρό καλάθι. 

Άσε να βγει πρώτα το Π.Δ. και μετά βλέπουμε. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.