Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενέκρινε το ΣτΕ την Κατασκευή Φωτοβολταϊκού Σταθμού με 225.264 Πάνελ στη Μεγαλόπολη


Engineer

Recommended Posts

Ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε έκταση 1.600 στρεμμάτων στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Ειδικότερα, το Ε' Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 1226/2014 απόφασή του απέρριψε προσφυγή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας και κατοίκων της περιοχής εναντίον του έργου ως αβάσιμη.

 

Οι προσφεύγοντες ζητούσαν να ακυρωθεί απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου με την οποία εγκρίνονταν οι περιβαλλοντικοί όροι και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στη θέση Μεγάλες Λάκκες του Δήμου Μεγαλόπολης.

 

Ο φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα λειτουργήσει σε απόσταση 700 μέτρων από τη Μεγαλόπολη (εκτός του γενικού πολεοδομικού σχεδίου Μεγαλόπολης) και κοντά στο ορυχείο λιγνίτη της περιοχής και θα έχει 225.264 φωτοβολταϊκά πλαίσια, βάσεις στήριξης, ένα οικίσκο 100 τ.μ., εσωτερικούς δρόμους, κ.λπ.

 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ΜΠΕ, στην εν λόγω έκταση προβλέπεται η φύτευση 750 στρεμμάτων περιμετρικά του φωτοβολταϊκού πάρκου, η δενδροφύτευση 1.350 στρεμμάτων κοντά στο λιγνιτωρυχείο και η κατασκευή δύο λιμνών και περιμετρικά τους, σε έκταση 25 στρεμμάτων, η δημιουργία χώρου πρασίνου προκειμένου να δημιουργηθεί στο μέλλον υδροβιότοπος.

 

Με την απόφαση του το ΣτΕ απορρίπτει ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων. Ειδικότερα, οι ανώτατοι δικαστές δέχθηκαν ότι η περιοχή δεν είναι δασική έκταση, ούτε έχει ενταχθεί σε προστατευόμενη ζώνη (Natura 2000), ενώ η μονάδα είναι σύμφωνη στο γενικό πολεοδομικό σχέδιο της Μεγαλόπολης. Επίσης, γίνεται αποδεκτό ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην υπάρχει έντονη αντανάκλαση του ήλιου στα πάνελ των φωτοβολταϊκών συστημάτων, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται επιπτώσεις στη διαβίωση και αναπαραγωγή των θηραμάτων.

 

Πηγή: http://www.energia.g...sp?art_id=80684

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Έχουν ανακοινώσει την ισχύ;

Πρόκειται για δεκάδες μεβαγατ, να δω πόσο θα αυξηθεί το τέλος για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 

Ο λογαριασμός της ΔΕΗ θα πάει στα ύψη!

Link to comment
Share on other sites

Το έργο δεν προχώρησε ελλείψει χρηματοδότησης.

 

Με τις νέες ταρίφες ίσως και να μην βγαίνει το business plan και δύσκολα θα βρεθεί τράπεζα να χρηματοδοτήσει ένα τόσο μεγάλο έργο, το οποίο έχει πολύ μικρή ταρίφα.

 

Θα δείξει...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Έχουν ανακοινώσει την ισχύ;

Πρόκειται για δεκάδες μεβαγατ, να δω πόσο θα αυξηθεί το τέλος για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 

Ο λογαριασμός της ΔΕΗ θα πάει στα ύψη!

 

δεν πειράζει. λεφτά υπάρχουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.