Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υπόδειγμα τελικού λογαριασμού


sga

Recommended Posts

Τι ακριβώς θέλεις;

Ο τελικός Λογαριαμός αναφορικά στις εργασίες έχει τις ποσότητες του προτελικού, έτσι ώστε από θέμα εργασιών να μην βγαίνει ποσό είσπραξης.

Με την έγκριση του τελικού λογαριασμού εκκαθαρίζονται οι εκατέρωθεν απαιτήσεις από την σύμβαση εκτέλεσης, εκτός από τις απαιτήσεις που προκύπτουν από μεταγενέστερες διαδικασίες διοικητικής, συμβιβαστικής ή δικαστικής επίλυσης διαφορών.

Χρειάζεσαι, ακόμα, 

 
1. Τελική επιμέτρηση (Άρθρο 53 παρ.13 ν.3669/2008).
2. Βεβαίωση του ΙΚΑ με ένδειξη "ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ»
3. Πρωτόκολλο προσωρινής παραλαβής και, εφόσον έχει συνταχθεί, και οριστικής παραλαβής (Άρθρο 53 παρ.13 ν.3669/2008). Επί αυτών θα διαπιστώνεται η ύπαρξη Φακέλου Ασφάλειας και Υγείας (Φ.Α.Υ), σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 7 του άρθρου 3 του Π.Δ. 305/1996 και στην αριθ. ΔΕΕΠΠ/οικ433/19.9.2000 απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ ( ΦΕΚ 1176/ Β /00).
4. Απόφαση ορισμού επιτροπής οριστικής παραλαβής
5. Απόφαση αρμοδίου οργάνου για την έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής ή οριστικής παραλαβής (Άρθρο 53 παρ.13 ν.3669/2008).
6. Βεβαίωση της επιβλέπουσας αρχής για την περαίωση του έργου και τη χρονολογία αυτού. 
7. Απόφαση επιστροφής εγγυητικών επιστολών
Link to comment
Share on other sites

Μήπως αναφέρεσαι στο προσδιορισμό του τελικού ποσοστού στο ΙΚΑ και την οριστικοποίηση του, βάσει των τελικά εκτελεσθέντων εργασιών  (εστεγασμένων ή μή επαγγελμάτων ?)  και όχι στον Τελικό λογαριασμό της Υπηρεσίας (για το οποίο πήρες πλήρη εικόνα απο το συνάδελφο georgegaleos) για το κλείσιμο του έργου ?

Αν είναι έτσι Πρέπει με  την Τελική Επιμέτρηση (Βάση των εγκεκριμμένων ΑΠΕ) και το πρωτόκολλο Οριστικής παραλαβής που θα καταθέσεις στο ΙΚΑ να γίνει επαναπροσδιορισμός του Τελικού ποσοστού , σε συσχετισμό με τις κατατεθείσες ΑΠΔ και τους αντίστοιχους πίνακες ΙΚΑ (ορισμού των ποσοστών για κάθε είδος εργασίας).

Να έχεις υπ΄όψη σου ότι είναι ανεκτή  απόκλιση της τάξεως 10-20 % για το Τελικό κλείσιμο.

Συνήθως Προτελικός και Τελικός Λογαριασμός συνταυτίζονται και διαμορφώνουν λογαριασμό μικρού ποσού ώστε να μην καθυστερεί απο τις διαδικασίες του ΙΚΑ η χορήγηση της αντίστοιχης βεβαίωσης (Έχει ήδη εσπραχθεί απο τους προηγούμενους λογαριασμούς το μεγαλύτερο μέρος),έστω και με μικρή απόκλιση απο τα προβλεπόμενα της Νομοθεσίας.

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε κάνει τελική επιμέτρηση, πρωτόκολο προσωρινής και οριστικής παραλαβής και έχουμε πάρει πίσω όλες τις εγγυητικές. Από το ΙΚΑ μου είπαν να τους πάω, τελικό λογαριασμό - ΑΠΕ - Πρωτόκολο Οριστικής Παραλαβής - και να κάνω μία αίτηση που θα την συμπληρώσω εκεί.

Επειδή δεν έχω συντάξει ποτέ τελικό λογαριασμό (προφανώς βγαίνει μηδενικός), πώς γίνεται η σύνταξή του?

α)απλά τον ονομάζεις τελικό λογ β)επειδή δεν έχει νέες εργασίες βγαίνει μηδενικός γ)αφαιρείς και τις εγγυητικές όλες (αφού τις έχεις πάρει) δ)τον υποβάλεις και τον εγκρίνει η υπηρεσία.

Επειδή δεν έχω ασχοληθεί ξανά με κλείσιμο έργου στο ΙΚΑ και σύνταξη τελικού λογ έχει κάποιος συνάδελφος κάποιον τελικό λογ να μου στείλει για να τον δώ πώς συντάσσεται?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.