Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υδραυλική εγκατάσταση και υποστηλώματα


karasls

Recommended Posts

Καλημέρα σας.

Είμαι στη φάση την εγκατάστασης των υδραυλικών σε νεόκτιστη οικοδομή και ο υδραυλικός χθες με το κομπρεσερ "έξυσε" δύο υποστυλώματα σε βάθος 3-4 εκατοστών για να περάσουν απο εκεί οι σωληνώσεις. Στο ένα υποστήλωμα φανερώθηκαν τα σίδερα απο την εξωτερική τους πλευρά, χωρίς όμως να κοπεί κανένα απο αυτά, στο άλλο υποστήλωμα δεν φάνηκαν καν.

Ήθελα να ρωτήσω πόσο ασφαλές είναι αυτή η πρακτική και αν δημιουργεί θέματα στατικότητας στην οικοδομή.

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Για ποιο συγκεκριμενα να ρωτησεις τον μηχανικο, επιβλεποντα του Φεροντα Οργανισμου.

Εγω ειπα την αποψη μου.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Δεν εννοούσα να έκανες μια τεχνική ανάλυση την οποία και δεν θα καταλάβαινα. Απλώς ήθελα να ρωτήσω αν οι κίνδυνοι είναι άμεσοι αλλά και έμμεσοι. Για παράδειγμα, διάβρωση του σιδήρου με το σοβάτισμα κλπ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Εγω παλι δεν το βρισκω "το μεγα λαθος".Δεν επρεπε να πειραξει την κολονα λαθος που το εκανε αλλα αφου εγινε θεωρω οτι επειδη σημειακα η διατομη του υποστυλωματος μειωθηκε κατα 3 εκατοστα δεν υπαρχει ζητημα εφοσον δεν εχει πειραχθει ο οπλισμος..Στην οικοδομη συμβαινουν αυτα.Απλα παρε κανα μετρο προστασιας οπως σωστα ειπες για την διαβρωση του οπλισμου.Μιλα με τον επιβλεποντα για τα υλικα που θα χρισιμοποιησεις .Στο εμποριο υπαρχουν εκατονταδες.Οπως υπαρχουν και τοπικα ενισχυτικα.Θεωρω οτι οι περισοτεροι απο εμας εχουμε αντιμετωπισει πολυ χειροτερες καταστασεις οταν ξεκαλουπωνει ο μπετατζης.........................

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

Ο οπλισμός απλώς "φανερώθηκε" εξωτερικά στην γραμμή διέλευσης της παροχής, αλλα σε καμιά περίπτωση δεν χτυπήθηκε.

Άσπρισα όταν το είδα, η αλήθεια είναι.

Γενικά μου είπαν οτι πρέπει να αποφεύγεται αλλά ειναι πολύ συνηθισμένο και δύσκολα αποφεύγεται στις περισσότερες οικοδομές.

Link to comment
Share on other sites

Εγκληματικό και όποιος λέει οτι δύσκολα αποφευγεται να πάει να κοιταχτεί σε γιατρό.

Link to comment
Share on other sites

Εγκληματικό μεν συμβαίνουν δε, έκτος αν είσαι 8ωρο στο εργοτάξιο. Οποίος λέει ότι δεν συμβαίνουν τέτοια λάθη, μάλλον είναί του εργαστηρίου και όχί του εργοταξίου. Βεβαίως η "τιμωρία" του υδραυλικού θα πρέπει να είναι ή πρέπουσα κυρίως για να μην διανοηθεί να το ξανακάνει.

Έμενα μια φορά με παίρνουν Τήλ και μου λένε ότι ο υδραυλικός τρύπησε μια κολώνα με καροτιερα , για να περάσει τον εξαερισμό του απορροφητήρα. Εκεί σου κόβονται ποδιά και χανεις 30 χρονια από την ζωή σου.

Ευτυχώς ήταν κολόνα τοιχειο 1.7 μ. Και τρυπισε από τύχη ακριβώς στο μεσο ,κάτω από το δοκάρι κοβωντας ένά διτμητο τσερκι και μια κατακόρυφη διανομή.

Φανταστείτε ποσά χρονιά από την ζωή μου είχα χάσει, μέχρι να διαπιστώσω ότι δεν είχαν τρυπήσει στα κρυφουποστηλωματα του τοιχειου με τον κύριο οπλισμό.

Link to comment
Share on other sites

Αυτές οι εργασίες ενίοτε δεν μπορούν να μην γίνονται και όμως οχι χωρίς την έγκριση καθοδήγηση του Πολιτικού Μηχανικού, και το λέω εγώ που είμαι Αρχιτέκτονας με εργοταξιακή εμπειρία βέβαια, και χαίρομαι που και άλλοι συμφωνούν....

Μην σου κόβονται τα πόδια, πάρε τον Πολιτικό σου Μηχανικό και κάνε αυτοψία- αν χρειάζεται επισκευή- λάβε έγκριση πριν προχωρήσεις.

Πες του υδραυλικού σου, φέεεεεεεεεεετα, και λάβε τον Πολιτικό Μηχανικό παραμάσχαλα τώρα.

Σε αυτό το σημείο να πω, ότι και τον Αρχιτέκτονα σου πρέπει να έχεις παραμάσχαλα, και κατά το στάδιο της μελέτης (σχεδιασμού), εκσκαφής -(ανάλογα την εμπειρία) - κατασκευής, μην χαρούνε πάλι, ότι άρχισα να τους πλέκω τα εγκώμια και κάνουν το γνωστό λάθος να κάνουν Αρχιτεκτονική.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.